Přejít na obsah

Seiko, Citizen, Davosa nebo Orient?

Doporučené příspěvky

před 7 minutami, E36 napsal:

Ty Citizeny chce vidět naživo, z fotky mi to taky přišlo, ale v reálu vypadají super, byť na mou ruku jsou už mírně velké.

Nicméně nelícování indexů s armovákem, jak zmiňoval Kristian.nov, už dávno není nemoc jen Seika, zrovna pár posledních Citizenů, co jsem měl v ruce, bylo horších než SKX. Takže pokud jsi perfekcionista, tak možná kupovat fyzicky nebo holt vracet do 14 dnů...

To právě asi jsem a nějaká nedokonalost by mě i u hodinek za "pár" tisíc štvala 😕 U Orientů toto nehrozí a dá se spolehnout, že bude vše OK?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 113
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pokud by nevadil nějaký mikrobrand, tak bych doporučil pozornosti tyhle Phoibos Narwhal, které mají ideálních 41mm, vyšší řadu strojku Miyota 9015 a samozřejmě safír.

PHOIBOS Narwhal 300M PY037B - nejpanskehodinky.cz

PHOIBOS Narwhal 300M Automatic Diver Watch Black&Blue PY037B

Nebo Phoibos Kraken, prakticky stejná specifikace jako Narwhal

PHOIBOS 300M Kraken PY033B Blue - nejpanskehodinky.cz

PHOIBOS KRAKEN 300M Automatic Dive Watch PY033B Blue

Zajímavé jsou ale i jiné modely téhle značky, akorát je tam většinou Seiko NH35, ale safír je prakticky všude.

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, Sprite napsal:

To právě asi jsem a nějaká nedokonalost by mě i u hodinek za "pár" tisíc štvala 😕 U Orientů toto nehrozí a dá se spolehnout, že bude vše OK?

Kamasu mají minutovou stupnici přímo na cifru, takže tam to nehrozí, ale zase jim může ustřelit luneta :D

Tohle je vždycky loterie a bohužel nejen u levných hodinek.. 

Odkaz ke komentáři

před 19 minutami, tombas napsal:

Pokud by nevadil nějaký mikrobrand, tak bych doporučil pozornosti tyhle Phoibos Narwhal, které mají ideálních 41mm, vyšší řadu strojku Miyota 9015 a samozřejmě safír.

PHOIBOS Narwhal 300M PY037B - nejpanskehodinky.cz

Nebo Phoibos Kraken, prakticky stejná specifikace jako Narwhal

PHOIBOS 300M Kraken PY033B Blue - nejpanskehodinky.cz

Zajímavé jsou ale i jiné modely téhle značky, akorát je tam většinou Seiko NH35, ale safír je prakticky všude.

Ty Kraken jsou sice hezké, ale asi bych se jako přizdisráč radši držel nějaké vyzkoušené a osvědčené značky 😕 Stejně tak se mi líbí jeden model San Martin 😄 Ale něco mi říká, že bych z nich ve finále neměl radost a asi bych je nenosil stejně jako jsem nikdy nenosil fejky Omega, které jsem si před 10 lety dovezl z dovolené. Pak jsem je dal doma na ruku a při pomyšlení, že jen jeden člověk pozná (což asi nebude tak těžké), že je to fejk a hraju si na něco na co nemám, tak bych se hanbou propadl. Ale člověk si tím asi musí projít a v tom Tunisu tehdy vypadaly tak lákavě, v té záplavě Rolexů, Breitlingů a Omeg v tom hotelovém krámku u Abdula 😄 

Upraveno uživatelem Sprite
Odkaz ke komentáři

před 44 minutami, Sprite napsal:

Tak jsem na ně kluci koukal a ty mi přijdou, nevím proč, hrozně hamatné. Takové jsou teď ty stávající Festiny http://www.goldstein.sk/index.php?p1=festina&p2=festina-f16358-4-99 . Možná mi to přijde jen z fotky, ale moc se mi nelíbí, jak je na úkor "široké" lunety pak relativně malý ciferník. Ale dost možná to dělá opravdu jen fotka a nebo je to jen subjektivní. Ale přesto moc děkuji za snahu 🙂

Já na ně koukal v prodejně. Na tyto: https://www.timestore.cz/ny0141-10le a jako jsou fakt suprový. Ruku mám cca 17-17,5 a byly akorát, žádný obři to nejsou. Ono u těch Citizenů je to takový jiný...i ty starší modely co uváděj 42mm jsou spíš jak 40mm..jen můj názor.

No ale abych dokončil myšlenku, ta guma co u nich je je hrozná, nebo aspoň mi tak přišla. Šel jsem vyloženě pro ně a ta guma to pos.. 

Ty samuraje bych asi nebral.. měl jsem je ve verzi STO Dark manta, křivý indexy a jsou takový moc masivní , prostě železa.

tohle už je mimo? Momentálně za 17500,-

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, Spongebob napsal:

Já na ně koukal v prodejně. Na tyto: https://www.timestore.cz/ny0141-10le a jako jsou fakt suprový. Ruku mám cca 17-17,5 a byly akorát, žádný obři to nejsou. Ono u těch Citizenů je to takový jiný...i ty starší modely co uváděj 42mm jsou spíš jak 40mm..jen můj názor.

No ale abych dokončil myšlenku, ta guma co u nich je je hrozná, nebo aspoň mi tak přišla. Šel jsem vyloženě pro ně a ta guma to pos.. 

Ty samuraje bych asi nebral.. měl jsem je ve verzi STO Dark manta, křivý indexy a jsou takový moc masivní , prostě železa.

tohle už je mimo? Momentálně za 17500,-

To už je dost 😄 Začal jsem na těch Citizen, které mě praštily do očí a přeskočila jiskra. A ty stojí do 5tis 🙂 Pak teda když jsem zjistil jak jsou velké, tak jsem hledal dál a dopracoval jsem se postupně přes ty Orienty až k Seikům. Ale už i ty Seiko za těch cca 13 jsou dost od toho, kde jsem začínal 😄

Odkaz ke komentáři

Právě teď, Sprite napsal:

To už je dost 😄 Začal jsem na těch Citizen, které mě praštily do očí a přeskočila jiskra. A ty stojí do 5tis 🙂 Pak teda když jsem zjistil jak jsou velké, tak jsem hledal dál a dopracoval jsem se postupně přes ty Orienty až k Seikům. Ale už i ty Seiko za těch cca 13 jsou dost od toho, kde jsem začínal 😄

ne v pohodě, uplně chápu :) 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Sprite napsal:

Ty Kraken jsou sice hezké, ale asi bych se jako přizdisráč radši držel nějaké vyzkoušené a osvědčené značky 😕 Stejně tak se mi líbí jeden model San Martin 😄 Ale něco mi říká, že bych z nich ve finále neměl radost a asi bych je nenosil stejně jako jsem nikdy nenosil fejky Omega, které jsem si před 10 lety dovezl z dovolené. Pak jsem je dal doma na ruku a při pomyšlení, že jen jeden člověk pozná (což asi nebude tak těžké), že je to fejk a hraju si na něco na co nemám, tak bych se hanbou propadl. Ale člověk si tím asi musí projít a v tom Tunisu tehdy vypadaly tak lákavě, v té záplavě Rolexů, Breitlingů a Omeg v tom hotelovém krámku u Abdula 😄 

Já to taky chápu, i když Phoibos není totéž co San Martin, především proto, že mají vlastní celkem povedený design a co jsem viděl recenze a videa, tak i velice slušnou kvalitu.

Nejdůležitější je ale tvůj pocit z hodinek, wow efekt, kterým na tebe zapůsobí a musí ti dělat radost, ne tě štvát, že to není úplně cos chtěl, nebo co si o tom bude myslet okolí.

Odkaz ke komentáři

Teď jsem narazil ještě na tyto dvoje:

https://www.nejpanskehodinky.cz/geckota-limited/geckota-g-02-diver-marine-blue/

https://www.nejpanskehodinky.cz/geckota-limited/geckota-g-02-diver-blue/

Jen každé mají něco... U jedněch se mi líbí ten světle modrý ciferník, ale už se mi moc nelíbí ta luneta bez barvy. A na druhých je ta modrá zase už až moc tmavá (vím, kyselo je moc kyselý a bramborák moc bramborovej :-D)

Navíc u mě opět trošku hlodá obava z té značky. Takže to asi ještě nechám všechno uzrát v hlavě a některý ráno to rozlousknu. V ty rána to vždycky vidím takovým střízlivějším pohledem 😄 Odpoledne už to bývá víc emotivní a nejradši bych všechno 🙂

Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, E36 napsal:

Požadavek byl na modrý ciferník.. ale ten beads of rice mohli dát na ty modré :D sedl by tam víc jak to jubilee

Já bych pak ty hodinky stejně chtěl dát, ať už bych koupil jakékoliv, tak na gumu 😉 Takže v tomto případě by mi to asi bylo jedno 🙂

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

jako majitel podobně hubené ruky chci napsat mé zkušenosti (s tou rukou).

Hodinky o průměru nad 42mm jsou většinou už moc velké, ale jsou i vyjímky, protože někdy mi už i 42mm sedí blbě a naopak 44mm může být nositelné.

Konkrétně Seiko Samurai je na mě moc, ale Seiko Turtle mi díky soudkovitému tvaru pouzdra ještě sednou a mám je moc rád. Proto doporučím sledovat rozměr Lug to Lug, tj. vzdálenost horních a dolních nožiček pouzdra. U mě je tento rozměr max cca 47mm, co je nad 50 už je velké, přesahuje mé zápěstí a sedí blbě.

Nikde jsem tu neviděl zmínku o Seiko 5 sports s tvarem pouzdra shodným s legendou Seiko SKX007, které jsou na hubenější ruce velmi pohodlné. Ty moje jsou na fotce vpravo v neexistující variantě s ciferníkem manta. Vedle Seiko Turtle Padi.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, Jerryl napsal:

Nikde jsem tu neviděl zmínku o Seiko 5 sports s tvarem pouzdra shodným s legendou Seiko SKX007, které jsou na hubenější ruce velmi pohodlné. Ty moje jsou na fotce vpravo v neexistující variantě s ciferníkem manta. Vedle Seiko Turtle Padi.

Dobrý nápad, mne tiež nenapadli. Kvôli menšej WR (10 ATM) by niekto povedal, že to nie sú potápky v pravom slova zmysle, ale za mňa bez problémov.
Mám SKX009 a potvrdzujem, že sedia veľmi dobre.

https://www.helveti.cz/seiko-5-sports-srpd51k1

Odkaz ke komentáři

Nebo když už tady byly zmíněny ty Citizen a chceš si je dát na gumový pásek, tak jestli není výhodnější je rovnou s tím páskem koupit a nevyhazovat peníze za kovový tah, který nevyužiješ.

Ecodrive: https://www.timestore.cz/Znacka/Citizen-259/Citizen-Promaster/Citizen-Promaster-Eco-Drive-Marine

Automaty: https://www.timestore.cz/ny0141-10le

Obojí odolné hodinky za super cenu a ještě ušetříš 😀

Odkaz ke komentáři

Tak jsem zřejmě našel, co jsem hledal 🙂 pro někoho to asi bude "aušus", ale pro mě to přesně splňuje to, co jsem chtěl - modrý ciferník, "potápky" a cena taková, aby mi jich opravdu nebylo líto při jakékoliv činnosti.

Jediný problém je, že se asi tento model nikdy v modré variantě neprodával v ČR a nejde tak sehnat jinde, než přes Ebay nebo Amazon 😕

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

V 6. 6. 2022 v 15:22, tombas napsal:

před 1 hodinou, Sprite napsal:

Tak jsem zřejmě našel, co jsem hledal 🙂 pro někoho to asi bude "aušus", ale pro mě to přesně splňuje to, co jsem chtěl - modrý ciferník, "potápky" a cena taková, aby mi jich opravdu nebylo líto při jakékoliv činnosti.

Jediný problém je, že se asi tento model nikdy v modré variantě neprodával v ČR a nejde tak sehnat jinde, než přes Ebay nebo Amazon 😕

baterky neber ... 

mas krasne modrasky: ⌚Orient RA-AA0006L19B Mako III Automatik 42mm Herrenuhr günstig einkaufen: Timeshop24

Orient RA-AA0006L19B Mako III Automatik 42mm 20ATM

Upraveno uživatelem Roman-ZA
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...