Honza.manta Odesláno 28. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2021 Je to kal. 68 s dodanou nástavbou samonátahu z kal. 96. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 28. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2021 tak tak. Kdysi jsem se o to taky pokoušel, dýnko jsem si vyrobil z dýnka na sporty a nějakého naklapávacího z jiného modelu prim. Někde jsem tady svůj počin zveřejnil. Nádstavbu automatu jsem tam taky narouboval a úspěšně rozchodil. Kde je hodinkám konec už nevím. Asi padly na opravu jiných. Nic méně je to opravdu automat samo domo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubahav Odesláno 28. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2021 před 29 minutami, Jan_Jan_2006 napsal: To víš, že to pomůže. To dýnko je děláno tzv. na koleně. Takže máš nějakou dobovou skládačku od mistra hodináře. Jaký je tam stojek ovšem nelze bez otevření těchto hodinek zjistit. Díky za dopověď. Ovšem předpokládám, že otevřít to lze pouze speciálním nástrojem - raději bych do toho nelezl. Časem se možná dozvím, co tam je za strojek, samozřejmě mi to vrtá v hlavě Díky všem! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 28. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2021 před 6 hodinami, kubahav napsal: Díky za dopověď. Ovšem předpokládám, že otevřít to lze pouze speciálním nástrojem - raději bych do toho nelezl. Časem se možná dozvím, co tam je za strojek, samozřejmě mi to vrtá v hlavě Díky všem! Borci tady shora píší, že tam budeš mít upravený cal. 68 na automat. Je to vysoce pravděpodobné, ale pravdu se dozvíš, až to otevřeš... Máš pěkný hodinky, hodinky s historií a příběhem. Ať slouží!!!!! Gratulka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vomi Odesláno 28. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2021 Pokud by tam měl být cal. 96 nebo miyota, tak by musely být přemístěny kolíky na číselníku. Na 99% přestavba 68, na 1% cal. 69. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 28. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2021 Před hodinou, Jan_Jan_2006 napsal: Borci tady shora píší, že tam budeš mít upravený cal. 68 na automat. Je to vysoce pravděpodobné, ale pravdu se dozvíš, až to otevřeš... Máš pěkný hodinky, hodinky s historií a příběhem. Ať slouží!!!!! Gratulka... Tím dýnkem je to dáno. S tímhle dýnkem se vyskytuje jen upraveny kal. 68. Zřejmě to dělali sami zaměstnanci Eltonu. Mám čtvery. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kachnička Odesláno 31. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2021 Chtěl bych se zeptat... Sehnal jsem traktory sn 1610219, ale při otevření jsem v nich nalezl strojek 1МЧЗ 15 rubínů, 14667. Jedná se o bastl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 31. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2021 Dej sem fotky. Nejlépe strojku a cifru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kachnička Odesláno 31. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2021 Omluvte prosím kvalitu fota. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kachnička Odesláno 31. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2021 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 31. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2021 Jestli to není Silvestrovský vtípek, tak je to bastl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kachnička Odesláno 31. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2021 Není to vtípek. Tak já si seženu originální strojek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 1. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2022 No tak z fotek to není až tak jistý, ale myslím si, že ty traktory mají na fotce s cifernikem jinou korunku ne na fotce strojku. Jinak pokud je to vážný dotaz, tak je to samozřejmě bastl jako prase. Pořád mě nejde do hlavy, že by rozměry sovětského tohoto konkrétního strojku byly naprosto stejné jako prim. I co se týče vterinovky. Nedá mě to, pokud nebude někdo rychlejší, tak to vyzkouším poskládat tak jak je to výše prezentované. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kachnička Odesláno 1. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2022 Byl to vážný dotaz. Jsem totální amatér a proto se ptám. Kdyby šlo o vtip, přidám milión smajlíků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kachnička Odesláno 1. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2022 Jen ještě dodám, že jsem zkusil dát do pouzdra strojek kalibr 50 z poškozených hodinek, viz ilustrační foto, a ten v pouzdře "plaval" a nedržel, je menší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 1. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2022 To by pak znamenalo,že je to pouzdro a strojek původem SSSR a někdo tam dobastlil cifernik. Ale nejsem až takovej znalec primek a ruských už vůbec ne. Tak nevím jestli je to úplně možné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 1. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2022 Ten ruskej strojek je myslím ZIM 2602, má průměr 26 mm a Prim 50 má 25 mm, ale jeho venkovní průměr by měl být 26,1 mm, jinak to pouzdro je Prim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kachnička Odesláno 1. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2022 Takže traktory nemám No nic, asi dám poptávku do bazaru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 1. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2022 Další věc je, že ciferník Prim bude mít odstraněné nožičky na tom ruském strojku bude nějak nalepen. Určitě totiž do toho ruského strojku nebudou pasovat nožičky ciferníku Prim. Si tedy myslím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kachnička Odesláno 1. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2022 Nožičky pasují do obou strojků. Jak prim tak zim. Zkoušel jsem to přehodit. Holt superbastl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se