Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Příspěvky jsem přesunul do správného vlákna - Pomoc s identifikací Primek.

Vlákno ještě chvíli nechám, aby to autor našel a pak zruším.

A Selo,napřed se tu porozhlédni, než příště založíš zbytečně paralelní vlákno k už existujícímu.

Tím se to tady jen zbytečně plevelí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

32 minutes ago, Honza.manta said:

Příspěvky jsem přesunul do správného vlákna - Pomoc s identifikací Primek.

Vlákno ještě chvíli nechám, aby to autor našel a pak zruším.

A Selo,napřed se tu porozhlédni, než příště založíš zbytečně paralelní vlákno k už existujícímu.

Tím se to tady jen zbytečně plevelí.

Díky! To druhé vlákno jsem viděl ale asi jsem špatně pochopil fungování vláken tady. Myslel jsem, že vlákno=dotaz. Omlouvám se za nepochopení.

Odkaz ke komentáři

45 minutes ago, Honza.manta said:

Tohle ale nejsou eleganty.

Já jsem právě našel tyt, kde je uvedeno, že se jedná o eleganty, akorát tam nejsou zlacené.

Můžu se ještě zeptat k těm ručkám? Vidím, že jsou ke koncím načernalé. Chtěl jsem proto vědět, jestli to je takto již "z výroby", nebo to vzniklo nějakým opotřebením, případně jinou degradací. Četl jsem o ručkách svítících ve tmě, kde pak barva degradovala, akorát nevím, jestli je dělal i PRIM. Jde mi o to, jestli v aouvislosti s tím nemůže být nebezpečný třeba servis (chtěl bych vyměnit prasklé sklíčko).

Díky

Odkaz ke komentáři

• Honza.manta změnil název na Pomoc s identifikací PRIMEK

Přesný typ nevím, jsou to automatické hodinky  Prim Sport 2. generace. Vyráběny od roku 1993. Osazeny automatickým strojkem  kalibru 69. A ptáš se na hodnotu či cenu ? Mít je po někom z rodiny tak pro mě mají velkou hodnotu nevyjádřitelnou penězi , jinak pár mrzkých papírků , pár tisíc ......

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
V 16. 7. 2022 v 20:10, Lion17 napsal:

Dobrý den, jakou mají nyní cca sběratelskou hodnotu tyto PRIMky? A o jaký konkrétní typ PRIM Automatic se jedná? Děkuji za infoimage.thumb.jpeg.3fa231244ca6312899d29c502d5c773a.jpeg

ahoy, sběratelské hodnota těžkou soudit. Nicméně v mluvě peněz jsou to dražší hodinky než většina Primek. Když by byly v hezkém stavu tak řekněme 8-10 tisicí. Tyto o něco méně...Když budeš googlit, tak určitě najdeš ukončené aukce na aukru nebo něco na antiku....

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Ahoj, chcel by som poprosiť o pomoc s identifikáciou PRIMiek. Najpodobnejší model, čo som našiel (podľa ciferníku) je 50 021 1 - kaliber 50 sedí (kvôli mimostredovej sekundovke a absencii datumovky), ale ručky samotné už moc nesedia (50 021 1 vraj mali ručky špicaté, tieto sú hranaté), rovnako sekundová stupnica je "plochá", nie je zapustená do ciferníku. Nestretol sa s nimi náhodou niekto? Dík za akúkoľvek radu.

Screen Shot 2022-08-23 at 10.26.41.png

Odkaz ke komentáři

Jednoduché Primky s u kraje se loupající (nekvalitní provedení) barvou - prý i po špatném pohledu na ně 🙂 - jsou asi nejrozšířenější, často vídanou variantou Primek, zde nazývané "Loupáky". Myslím že jsou to často staré opravy hodinek s výměnou ciferníku za tento "servisní číselník" (vyráběný jako náhradní díl - viz druhé vydání Monografie "Primky" str. 366). Před tak deseti lety jsem je kupoval na blešácích jdoucí za tehdejší cenu krabičky cigaret jako hodinky "dárce orgánů"  (náhradních dílů). Jedenáct hodinek co mi zbyly v jdoucím stavu viz obrázek níže. Je to málo vídaná série stejných hodinek zachycující stavy od nového bíle zářícího ciferníku, přes postupnou patinu žloutnutím až po opravdové "Loupáky" s odpadávající barvou po okraji. V horní řadě stav s dvěma variantami špičatých ruček. Začaly se mi líbit (v jednoduchosti je krása) a tak jsem je všechny přeřadil z bonboniérové krabice "dárců orgánů" do sbírkové krabice a říkám jim pro jednoduchost, rozšířenost a původ "Prim dělnice". Celé toto asi patří i do vlákna "Poslední stádium" chronomagora.

Prim_loupaky_ci_delnice.JPG

Odkaz ke komentáři

Mna prekvapila sestra, zije roky v US a bola tu teraz isty cas, boli v Brne a kupila si tam tieto primky, co som len ziral ze ju to napadlo (asi mam na nu vplyv :D)... len nevedel som jej o nich nic povedat, jej sa pacili a ten napis Czechoslovakia tam...

zajtra leti naspet, dnes ich prebrala od miestneho hodinara ktory jej ich komplet prioritne odservisoval (zastali) a ja sa s nou normalne tesim :)

Neviete pls povedat co je to za model a kedy asi priblizne sa robili? diky

IMG_3672.jpg.be6b4e610322e51ce2d7379cbd65018e.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...