Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

Omlouvám se všem členům. Sbírám hlavně PRIM, ale získal jsem krásné hodinky POBĚDA. Nemohu k nim nic najít kromě :

https://sites.google.com/site/shopmorozov/SHOP/jewelry-watches/vintage-russian-watch-pobeda-17jewels-1945-1950-1

Jsou velmi hezké a v 100% nepoužitém stavu. Za každé info budu vděčen.

post-32234-0-69758000-1387135606_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj

Vyráběly se tyto hodinky s dvěmi druhy armovacích kroužků ???? Ty v pravo mají totiž o poznání širší armovací kroužek než ty v levo . Na fotografii to není až tak vidět , ale ve skutečnosti je ten rozdíl znatelný .

post-14957-0-19052600-1387384794_thumb.jpg

Upraveno uživatelem feriGT
Odkaz ke komentáři

Prachotěsné soudky mají dle mého stejné sklo jako dvojkové sporty. Jestli ne, tak jsem za pěkného blba, protože jsem zrovna jeden takový páreček v rámci svého bastlířského zápalu poslal k hodináři na prohození. Takže to budu brzy vědět najisto. Ale už jsem mnohokrát viděl ve sportech armováky ze soudků, dokonce mám minimálně dva takové kousky doma.

Odkaz ke komentáři

To budu muset pohrabat- podle mně patří armované sklo jen do sportů, a tak tam nejde nasadit kroužek ze soudků, protože to není armovák. Naopak tam jde vsadit kroužek a sklo ze soudků komplet, jen to nebude vodotěsnit a kroužek bude vypadat širší. Ale to je moje pustá teorie, vyzkoušená za strašného vztekání v praxi pouze jednou. Zkusil bych na obě skla vyvinout lehký tlak prstem- jestli jedno bude měkce pružit a druhé- armované-ne, bylo by to jasné.

Odkaz ke komentáři

Ten armovák (kroužek) ze soudků je podle mých dosavadních měření o něco větší na průměru a nejde zasadit do dvojkového pouzdra. Jednou jsem se s tím trápil až mě prasklo sklo, a nekonec jsem dostal informaci od hodináře, že to jde, ale musí se malinko opravit průměr. Jinak na soudkách není armovací sklo.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, můj skromný názor je ten, že to dělá jiné zakřivení skla. Jednou jsem se s tím setkal, armovák byl opticky hodně široký. Porovnal jsem zakřivení ostatních skel u sportů, co mám a bylo to tím. Stačí se juknout na hodinky z profilu.

Odkaz ke komentáři

Dobry den, v primkach jsem teprv zacatecnik... v bazaru jsem narazil na tento typ primek. Tusim, zeby tam mel byt kalibr 50. Sklicko je praskle, ciselnik znecisteny, ale pouzdro je v docela peknem stavu. Chtel bych se zeptat zdejsich moudrych hlav o jaky typ se jedna. Pripadne jestli ma cenu takove hodinky restaurovat ( pokud to tedy vubec jde). Predem dekuji za odpoved.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...