Jan_Jan_2006 Odesláno 1. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2014 Zdravím všechny a prosím o pomoc s identifikací hodinek Prim. Mám je již delší dobu. Jsou po částečné renovaci. Jinak jsou v celkem dobrém stavu. Na dýnku je číslo 13137 a znak Chronotechny zevnitř, na strojku pouze PRIM - žádné číslo. Dle určení hodinářkou se jedná o jedny z nejstarších. Dají se identifikovat a odhadnout, jakou mají případnou cenu a jejich stáří.Do prodeje samozřejmě nepůjdou, protože se jedná o jedny, které mám velmi v oblibě. Sbírám Prim delší dobu - samozřejmě i jiné, ale v určování jsem skoro laik.Na Aukro nekupuji, sháním, kde se dá - větší adrenalin. Prim cca 80 ks + Rusko a NDR ( asi 60 ks ) - většina hezký, funkční stav.Za případné odpovědi předem velmi děkuji.Výrobní číslo kalibru hledej pod můstkem setrvačky.Určitě tam bude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
i_luv_ny Odesláno 3. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2014 Zdravím,prosím o vysvětlení výrazu "NOS stav" laikovi. Díky za reply. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malymarek Odesláno 3. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2014 new old stockpůvodní dříve vyrobené hodinky v nenošeném stavu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 3. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2014 ... nebo složeny z původných nenošených dílů. To by se dalo taky považovat za NOS. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feriGT Odesláno 6. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2014 Ahoj Dnes jsem získal mé první pořádné Prim Sport I , mohl by mi je někdo ze zkušenějších podle fotky okouknout a říct , zda jsou hodinky originál ??? Fotil jsem je narychlo mobilem , mají lesklý ciferník . Předem děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 6. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2014 Hodinky vypadají v pohodě, jen ručky mi připadají nějak jiné - minimálně to vypadá na novou výplň. Ale z fotky prd poznám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 6. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2014 (upraveno) To jsou ty drbly z Aukra? Vypadaji origo, osobne bych si tipnul skladacku. Nesedi mi rucky, pak opotrebeni lunety neodpovida stavu pouzdra. Jaky je v tom strojek, tretisroubek? Jo a gratuluju k tem polskym Sportum. Upraveno 6. ledna 2014 uživatelem financ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feriGT Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2014 Ano jsou z Aukra Přikládám fotku strojku , nedaří se mi přečíst označení protože hodinky jsou v chodu , ale poslední číslo je dle mě bud 1 nebo 4 . Ručičky mají oproti ciferníku o 100 % lepší luministenci . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2014 68.4. Skladacka, tenhle strojek tam nepatří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2014 Tenhle strojek se vyrábí od roku 76 a to už se Igeny nedělaly. A lesklý cifr je tak maximálně rok 70 - takže by tam měl být "třetišroubek" 68.3. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feriGT Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2014 Díky , takže jdu shánět třetišroubek . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2014 Shanej jiny Igeny, luneta je osmrdlana, vlozka drbla, pouzdro ma drbanec na nozce, strojek do nich nepatri, rucky a cifr k sobe neladi.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feriGT Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2014 To je fakt , když se to napíše takhle , tak je to jediná rozumná volba . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2014 Dělalo se tohle v této kombinaci - pavouk s tímhle cifrem? Dle mého ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 10. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2014 Dělalo se tohle v této kombinaci - pavouk s tímhle cifrem? Dle mého ne. 3865136145_1.jpgJeště jsem je takhle poskládané neviděl-ale já jsem toho ještě neviděl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 10. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2014 Dělalo se tohle v této kombinaci - pavouk s tímhle cifrem? Dle mého ne. 3865136145_1.jpgAsi ne. Mám tenhle cifr ve fazetkovém pouzdře, ale nevypadá to špatně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 12. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2014 Dělalo se tohle v této kombinaci - pavouk s tímhle cifrem? Dle mého ne. 3865136145_1.jpgTaké mně to přijde jako pěst na oko.Možná porovnání čísla strojku a čísla na dýnku ti hned prozradí nějakou skládačku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 Měl bych skromný dotaz k těmto hodinkám.S dovolením použiji fotky od Nirmality, jelikož jsem jejich jinou fotku zatím nenašel.Pokud už tady diskuze na téma těchto hodinek proběhla, tak se omlouvám a prosím o odkaz.Jediné, co jsem tedy zatím zjistil je, že hodinky pocházejí z počátku produkce hodinek PRIM z doby, kdy ještě v Eltonu nezlatili pouzdra a z tohoto důvodu byly hodinky (TYP 010, 0101... ) osazeny do Švýcarských zlacených pouzder.Znáte někdo další informace?Třeba kolik hodinek takto bylo vyrobeno, jak kompletace hodinek probíhala (u nás, nebo ve Švýcarsku)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 19. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2014 Tak toto pouzdro a dýnko vidím prvně,snad nám to někdo objasní /stanik,docent,či nejvyšší- accutron/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 19. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2014 Odborníci při neděli ještě asi chrápou!!!Možná vyspávají po plese.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se