Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny a prosím o pomoc s identifikací hodinek Prim. Mám je již delší dobu. Jsou po částečné renovaci. Jinak jsou v celkem dobrém stavu. Na dýnku je číslo 13137 a znak Chronotechny zevnitř, na strojku pouze PRIM - žádné číslo. Dle určení hodinářkou se jedná o jedny z nejstarších. Dají se identifikovat a odhadnout, jakou mají případnou cenu a jejich stáří.

Do prodeje samozřejmě nepůjdou, protože se jedná o jedny, které mám velmi v oblibě. Sbírám Prim delší dobu - samozřejmě i jiné, ale v určování jsem skoro laik.

Na Aukro nekupuji, sháním, kde se dá - větší adrenalin. Prim cca 80 ks + Rusko a NDR ( asi 60 ks ) - většina hezký, funkční stav.

Za případné odpovědi předem velmi děkuji.

Výrobní číslo kalibru hledej pod můstkem setrvačky.

Určitě tam bude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ahoj

Dnes jsem získal mé první pořádné Prim Sport I , mohl by mi je někdo ze zkušenějších podle fotky okouknout a říct ,  zda jsou hodinky originál ??? Fotil jsem je narychlo mobilem , mají lesklý ciferník .

Předem děkuji

post-14957-0-46699500-1389035609_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

To jsou ty drbly z Aukra? Vypadaji origo, osobne bych si tipnul skladacku. Nesedi mi rucky, pak opotrebeni lunety neodpovida stavu pouzdra.

Jaky je v tom strojek, tretisroubek?

Jo a gratuluju k tem polskym Sportum.

Upraveno uživatelem financ
Odkaz ke komentáři

Měl bych skromný dotaz k těmto hodinkám.

S dovolením použiji fotky od Nirmality, jelikož jsem jejich jinou fotku zatím nenašel.

Pokud už tady diskuze na téma těchto hodinek proběhla, tak se omlouvám a prosím o odkaz.

Jediné, co jsem tedy zatím zjistil je, že hodinky pocházejí z počátku produkce hodinek PRIM z doby, kdy ještě v Eltonu nezlatili pouzdra a z tohoto důvodu byly hodinky (TYP 010, 0101... ) osazeny do Švýcarských zlacených pouzder.

Znáte někdo další informace?

Třeba kolik hodinek takto bylo vyrobeno, jak kompletace hodinek probíhala (u nás, nebo ve Švýcarsku)...    :helpsmilie:

post-14314-0-90237600-1390082711_thumb.jpg

post-14314-0-68845700-1390082721_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...