Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

By mne zajímalo které další primky jsou v nerezu z těch devadesátých let a do cca roku 2000.Budu muset mrknout na ten katalog co sem někde pinknul financ z Eltonu.Neví někdo kde je?Už je mám odkaz http://ulozto.cz/xRJdkVD/katalogy-elton-zip

Vlákno zde http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/23738-den-otev%C5%99en%C3%BDch-dve%C5%99%C3%AD-v-eltonu/page-15

Upraveno uživatelem bohus76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...

Ať jsem hledal jak chtěl, nikde jsem tu neviděl takovéto Primky. Uvnitř je kalibr 68.4.

Znáte je někdo?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Ještě bych měl dotaz ohledně těchto Kal.50. 

Má nějaký význam, že mají červené čísla datumu? (většinou jsem tu viděl černé).

Omlouvám se za kvalitu fotek. Fotil jsem to před chvílí na hotelu mobilem při svitu asi té nejslabší úsporky co se vůbec prodává.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...
  V 7. 4. 2014 v 20:56, Nirmalita napsal:

Neví náhodou někdo lépe informovaný než já, jak vypadá model Primek 011-063 asi r. 1962-3? Děkuji předem za případné odpovědi.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník

Je to pořád ten samý typ 011-063? Tento model se objevuje s různou intenzitou protlačení zlacených hodinových indexů. Ale předpokládám, že se jedná pořád o ten samý typ 011-063 jen s tolerovaným rozpětím hloubky ražby indexů ve výrobě.

Odkaz ke komentáři

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/68240-drobn%C3%A9-odli%C5%A1nosti-cifern%C3%ADk%C5%AF-primek/page-5

Jestli mají hodinky stejné typové číslo nevím, ale kromě hloubky a délky indexu se liší i finálním zpracováním ciferniku (tryskany vs kartacovany) a typem strojku (0111 vs 50.1 - ověřil jsem si to u 12/5 kusů).

Odkaz ke komentáři

Ještě rychlocvak mobilem, vlevo kartáčované 50.1, vpravo otryskané 0111...jinak délka a hloubka indexů se často nepovedla stejná ani na jednom exempláři hodinek :-) ale u kartáčovaného cifru jsem zatím viděl vždy indexy kratší.. ale viděl jsem jen 5 kusů. Jaký strojek je ve Vašich?

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Návštěvník

Typ strojku nevím, hodinky nejsou moje, ale bude to buď 011 nebo 0111. Co se týče tohoto typu číselníku v chromovaném pouzdru s jakkoli hlubokými hodinovými indexy, moje snad správná úvaha je, že se jedná vždy o typ 011-063. A tykej mi.

Odkaz ke komentáři

Ano, je to možné, že je typové číslo stejné. Zajímalo by mě, od kdy se začalo s technologií kartáčování ciferníků, u nejstarších primek z padesátých let se ještě nepoužívalo. Neví někdo, kdy si Chronotechna pořídila stroje Giulianelli, na kterých se kartáčované cifry dělaly? Pokud to bylo až v půlce šedesátých let, strojek 011 by v kartáčované verzi být už asi neměl...

Odkaz ke komentáři

A ty indexy jsou ražené ? - jak píše Nirmalita v příspěvku  #653. Já jsem si myslel, že jsou obráběné - frézované špičatou kotoučovou frézou patřičného průměru zapichovacím způsobem.

Odkaz ke komentáři

V 9. 4. 2014 v 18:03, Nirmalita napsal:

Je to pořád ten samý typ 011-063? Tento model se objevuje s různou intenzitou protlačení zlacených hodinových indexů. Ale předpokládám, že se jedná pořád o ten samý typ 011-063 jen s tolerovaným rozpětím hloubky ražby indexů ve výrobě.

ano

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...