Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

parim jak zvire, poprve sem prisel dom ozralej ve dvanacti, miluju panaky a koktejly, vino z donuceni, to uz spis sampus a pivo jedine coronu a desperado :) nicmene si zakladam na dobrych znackach, zadny patoky...

N4M - napsal sem se do stejne kategorie, jinak spesl hadry nemam, vsude jezdim taxikem..

musim se pochlubit nejnovejsim objevem, ruska vodka Extra elit - tak jemnou vodku jsem opravdu v zivote nepil, stoli smirnoff atd se muzou jit vys***

Vodku Extra Elit vyrábí obchodní společnost Extra a.s. ve městě Krasnodar, Ruská federace.

Samotný výrobní závod byl založen v roce 1902 na základě osobního příkazu cara Nikolaje II jako státní podnik. I přes mohutné politické změny ve XX.století si výrobní závod udržel pečeť výrobce nejkvalitnějších druhů vodky Ruského impéria, Sovětského svazu a nakonec i Ruské federace.

Zvláštní jedinečnost vyráběné produkce vytváří používání unikátní vody nasycené stříbrem z vrtu 320 metrů hlubokého, který se nachází na území výrobního závodu.

Spojení unikátní vody, vlastní tradiční receptury a moderní technologie výroby vytváří výsledný produkt ? vodku Extra Elit s měkkou chutí, čistou ve složení a příjemnou při konzumaci.

muj oblibeny clanek - nejlepsi je posledni veta:

Jak podávat vodku

Co se nejlépe hodí podávat k vodce?

Podávejte vodku zejména s vepřovou slaninou, šunkou, telecím, tlačenkou, slanou rybou nebo kaviárem, lososem a veškerou kvalitní rybou, kysaným zelím a nakládanými jablky a rajčaty, smaženým baklažánem, solenými a nakládanými houbami, ruskou červenou řepou a vařenými brambory. Zvláštní význam zasluhuje solená okurka jako příloha k vodce. Podle slov významného ruského spisovatele A.P.Čechova vědci dvě stě let hloubali nad nejlepší přílohou k vodce, ale nic lepšího než solenou okurku nevymysleli.

Jedna ze základních funkcí vodky ? je doprovodná, umožňující procítit a uchopit veškeré jemnosti kulinářství. Druhá, stejně významná - je oddělující, umožňující po změně jídla smýt tuk a odstranit předchozí chuť jídla z úst, osvěžuje a snižuje pocit naplněnosti žaludku. A třetí funkce vodky ? fyziologická, pomáhá trávení.

Doba skladování vodky je 12 měsíců. Před upotřebením musí být vodka ochlazena na 8-10ÂşC. Pít je třeba malými doušky ze skleněných skleniček na vodku s objemem ne více než 50gramů. Po jídle je vhodné vypít šálek silného čaje s mátou nebo citronem, nebo kávu s citronem. Někteří experti soudí, že v dnešních životních podmínkách znečištěného ovzduší měst pomáhá ruská vodka při mírném užívání (do 30-50 gramů denně) jako prevence možné otravy chemickými sloučeninami, které jsou obsaženy ve vzduchu.

vodka300.jpg

Upraveno uživatelem sibirnaya
  • Odpovědi 226
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

a oblibeny rum:

20920c.jpg

Matusalem Gran Reserva 15 let

Tento rum dokonale spojuje několik generací rumů díky vytříbenému výrobnímu procesu (tzv. Solera- metoda) a je racionální volbou pro znalce, kteří oceňují sladové whisky a hledají srovnatelnou dokonalost mezi superprémiovými rumy. Chuť je delikátní, komplexní a přesto sametově jemná, s náznakem vanilky a karamelu. Navíc zdůrazněná výjimečným buketem a sytě zlatavou až jantarovou barvou. V posledních letech získal prestižní světová ocenění nejvyšší kvality.

Odesláno
  sibirnaya napsal:
Podávejte vodku zejména s vepřovou slaninou, šunkou, telecím, tlačenkou, slanou rybou nebo kaviárem, lososem a veškerou kvalitní rybou, kysaným zelím a nakládanými jablky a rajčaty, smaženým baklažánem, solenými a nakládanými houbami, ruskou červenou řepou a vařenými brambory. Zvláštní význam zasluhuje solená okurka jako příloha k vodce. Podle slov významného ruského spisovatele A.P.Čechova vědci dvě stě let hloubali nad nejlepší přílohou k vodce, ale nic lepšího než solenou okurku nevymysleli.

Jedna ze základních funkcí vodky ? je doprovodná, umožňující procítit a uchopit veškeré jemnosti kulinářství. Druhá, stejně významná - je oddělující, umožňující po změně jídla smýt tuk a odstranit předchozí chuť jídla z úst, osvěžuje a snižuje pocit naplněnosti žaludku. A třetí funkce vodky ? fyziologická, pomáhá trávení.

Běž se bodnout. Při tomhle čtení jsem se nekontrolovaně roztřásl :lol2: ještě že jedu dneska autem, jinak bych šel rabovat domácí bar a ledničku. Do zdarovja :drunk:

Odesláno
  Citovat
Běž se bodnout. Při tomhle čtení jsem se nekontrolovaně roztřásl :lol2: ještě že jedu dneska autem, jinak bych šel rabovat domácí bar a ledničku. Do zdarovja :drunk:

Někteří experti soudí, že v dnešních životních podmínkách znečištěného ovzduší měst pomáhá ruská vodka při mírném užívání (do 30-50 gramů denně) jako prevence možné otravy chemickými sloučeninami, které jsou obsaženy ve vzduchu.

Odesláno
  Gilius napsal:
to ale není námořnický grog...do toho ještě přijde lžíce másla.....:)

a ještě lepší je "vlčí dech".....rum zalejt svařeným červeným vínem......síla...... :thumbsup_anim:

EDIT-jinak miluju Bechera .... naposledy 1 a skoro dalšího 1/2 litru takřka bez následků...nevím,jak je to možné,ale toto je jediné pití,po kterém mi nic není.....i když toho vypiju hafo.A ještě mi to strašně chutná.

Originál recept Jardy Haška je "grog zpustlých námořníků" je to rum svařený s pepřem. S kamarádem jsme ozkoušeli,,,,mno....jenom díky tomu, že jsem z Jindřichovo Hradce a s rumem jsem spjat docela těsně, jsem přežil. EDodneška si nejsem jistý jestli zcela bez následků. V anketě volím poslední možnost :cigar:

Odesláno
  sibirnaya napsal:
musim se pochlubit nejnovejsim objevem, ruska vodka Extra elit - tak jemnou vodku jsem opravdu v zivote nepil, stoli smirnoff atd se muzou jit vys***

Kde se to da koupit? Nasel jsem jen extravodka.cz, kde se da koupit dle vseho pouze krabice :). Ale zase je to dost (az podezrele) levny ;)

Odesláno
  sibirnaya napsal:
...musim se pochlubit nejnovejsim objevem, ruska vodka Extra elit - tak jemnou vodku jsem opravdu v zivote nepil, stoli smirnoff atd se muzou jit vys***

Hm, Extra Elit jsem nemel, nicmene Smirnof i Stolichnaya nejsou zadny zazraky. Nejsou spatny, ale proste nenadchnou. V dane cenove kategorii je pro me jednoznacne no.1 Rosskij Standard Original, kdyz se postesti, tak se da za podobnou cenu sehnat i platinum. A bez cenove kategorie jednoznacne Rosskij Standard Imperia, to je narez!

Odesláno
  DaDriva napsal:
Kde se to da koupit? Nasel jsem jen extravodka.cz, kde se da koupit dle vseho pouze krabice :). Ale zase je to dost (az podezrele) levny ;)

presne tam, pozadas jen o par lahvi na test a poslou na dobirku :)

Odesláno
  KGrob napsal:
Originál recept Jardy Haška je "grog zpustlých námořníků" je to rum svařený s pepřem. S kamarádem jsme ozkoušeli,,,,mno....jenom díky tomu, že jsem z Jindřichovo Hradce a s rumem jsem spjat docela těsně, jsem přežil. EDodneška si nejsem jistý jestli zcela bez následků. V anketě volím poslední možnost :cigar:

On je rum a rum. Kromě cca 40 % se dá koupit i 60 a 80 % :D

Odesláno
  boo-beek napsal:
Hm, Extra Elit jsem nemel, nicmene Smirnof i Stolichnaya nejsou zadny zazraky. Nejsou spatny, ale proste nenadchnou. V dane cenove kategorii je pro me jednoznacne no.1 Rosskij Standard Original, kdyz se postesti, tak se da za podobnou cenu sehnat i platinum. A bez cenove kategorie jednoznacne Rosskij Standard Imperia, to je narez!

jo, to nejsou, stejne jako finska a absolut. az u extra elit sem pochopil, proc muzou v sverazu narodniho lovu pit dvoudecovy stachany a dejchat pak :) ale priznavam, mam ted v planu test standard vs elit..

Odesláno

Přes týden se šetřím (a šetřím), abych mohl být v pátek po badmintonu vypuštěn do víru velkoměsta... Jedna lahvinka vína na chuť (Veltlínské červené ranné) a pak už se podává jen rum Capt. Morgan + cola. Taktéž doporučuji Absolut vodka Pepper + Red Bull - ale na tohle jsem už starej a srdce by to nemuselo zvládnout... :drunk:

Odesláno (upraveno)
  lolohh napsal:
Mimochodem, N4M, jsi jediný, koho znám, kdo používá slovo "bo" místo "nebo". Ostatní, co znám, ho používají místo "neboť" příp. "protože".

11 z 10 ostraváků ví, že "bo" je po našymu "protože" :)

EDIT: K tomu pití...

- Sem tam zajdu do hospody na dvě (první a poslední, mezi tím se ovšem vyskytne mezi 1 - 3 dalšími kousky). S ničím jiným nemíchám.

- Na rodinných akcích červené vínko (italský Merlot, naše Andre i růžové, Modrý Portugal, ...). Opět nemíchám.

- Doma je za účelem první pomoci většinou k dispozici lahev uisce beatha, nejradši Tullamore Dew. Nemíchám.

Jinak k tomu míchání, míchat se nemá :) s výjimkou míchaných nápojů. Doporučuji Mojito, to je panečku pitíčko, v horkém létě nic lepšího (pozor, nutno včas přestat).

Kdysi jsem hodně mohl Beefeater s tonicem, a od studií naopak hodně nemůžu rum (klasický s lodičkou :))

Upraveno uživatelem babaq
Odesláno (upraveno)

Nevím za co hlasovat, když není čas, tak nepiju, ale když se to dobře sejde, tak se vyleju jako zvíře v tejdnu nebo o víkendu, to je jedno. Je pravda, že jako údajná Milisovo fotka z jiného vlákna už jsem taky dlouho nebyl.

Upraveno uživatelem Pepino65
Odesláno

ono to s tím mícháním je složité. Je fakt že třeba víno by se s jiným alkoholem míchat nemělo. Většinou ale nastane kalamita ne kvůli míchání ale jen a pouze z množství. Když někdo vylemtá dvanáct piv a nakonec to vylepší třema velkýma rumama tak pak blije jak kamennej lev na kašně a vymlouvá se na to že to neměl míchat.Jenže ty tři ruméčky hezky rychle za sebou jsou větší nálož než ty piva před tím.

Odesláno
  sibirnaya napsal:
az u extra elit sem pochopil, proc muzou v sverazu narodniho lovu pit dvoudecovy stachany a dejchat pak :)

Karton jsem si objednal, když přežiju, budu referovat... :wine:

Odesláno

Když míchaný nápoj, tak jedině:

ZOMBIE, Suffering Batsard a Flaming Lamborghini.

Ale nejlepší je kombinace Whisky (Jameson, Tullamore, Jack, dle chuti..) + Mojito + Absinth.

Whisky a Absinth pak zapíjíme osvěživým Mojitem, žádná Coca-Cola, nebo voda! Fakt maso :thumbsup_anim:

Věřtem nebo ne, ale nikdy mi po tom druhej den nebylo blbě, i když to vypadá strašně. I kámoši mi nevěřili, dokud mě druhej den neviděli, že jsem byl naprosto OK a už v 8:00 jsem sekal trávník :thumbsup_anim:

A když vodku, tak nejlépe naloženou: nejlepší je česneková Smirnoff

ale tuhle jí naložili česnekem čerstvě, tak jsme si jí nemohli dát, inu napadlo nás něco velmi inteligentního - co třeba jiná příchuť?

U nás v ZanZi baru používaj koktejlový MONINY, tak jsme si objednali Vodku + Karamelovej Monin - mícháno na ledu a podáváno s ledem - mňam.

Tak a teď v tom zvěrstvu pokračujem, jelikož MONIN má asi 200 flašek s různejma příchutěma - zatím jsme měli banánovou vodku, karamelovou, vanilkovou, banánovou, kávovou, jahodovou, borůvkovou a myslím, že višňovou.

Borůvka, banán a karamel jsou the BEST! Zatím... uvidíme, co dáme příště - možností je ještě milion. :thumbsup_anim:

Odesláno

Ja piju prilezitostne, obcas pred spanim panaka irsky nebo martini, anebo dvojka cervenyho .. podle toho, co je doma a na co mam chut. Pivo piju az od doby, kdy jsem prestal kourit, ale spis v mensi mire (5 dvanactek mi bohate staci). Malokdy se vykalim uplne, nejsem píč :). Kdyz piju, snazim se nemichat. Presto to moc nepomaha..

Naposledy jsem dal pres vecer 10 jamesonu a spoustu vody (h2o, nikoli vodky :D), rano mi bylo zle, na houby.

Ted v sobotu jsem pil jahodovou margharitu v Cantine, dohromady asi 6 skleni a nedele taky spatna.

Holt to neumim asi :)

Odesláno
  N4M napsal:
Borůvka, banán a karamel jsou the BEST! Zatím... uvidíme, co dáme příště - možností je ještě milion. :thumbsup_anim:

No mě třeba chutná banánový likér s mlékem, ale to by místní asi nevzali do úst :)

Ale vysvětlete neznalému jaký je rozdíl mezi tou normální a velejemnou vodkou? Vodka obsahuje cca 40 % alkoholu (C2H5OH) a 60 % vody. Pokud pominu, že složení té vody se může lišit (příchuť, eventuelně minerální složení vody - pokud není destilovaná, ale přilévá se dodatečně), tak alkohol bude vždycky C2H5OH a tak by měl chutnat stejně, ne?

Jak jsem psal výše, alkohol téměř nepiju, všechno s vysokým obsahem alkoholu mi chutná stejně :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...