Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jestli náhoda, nebo snaha o umělý pocit nedostupnosti nevím, nedokážu posoudit, ale ani snaha koupit OP přes Německo od KH nevedla ke zdárnému konci tak opravdu nevím.

Stará finta, řekl bych. Když je něco hůř dostupné, o to více to chci. biggrin.gif

Včera jsem si zaletěll do Vídně a měli jich tam dost. U Habana i jinde.

http://img339.imageshack.us/img339/8213/vi...haban034av7.jpg

Hezké foto, vypadáš jako majitel.

A k té fintě - máš asi pravdu. Uměle navyšovaná exkluzivita nese často ovoce (teď jsem chtěl napsat něco o současné produkci Eltonu, ale raději držím hubu smile.gif

A existuje ještě jedna finta, jak zvednout cenu. Poměrně brutální.

Už je to velmi dávno, co měl jeden sběratel 3 (???) velmi vzácné ulity. Všechny schránky tohoto mořského živočicha se točí na jednu stranu (můžete hádat, zda jsou levotočivé či pravotočivé wink.gif A ten sběratel měl 3 (či 4 nebo 5, už nevím přesně), které se točily obráceně. Nikdo jiný na světě je neměl. A měl i kupce, který je chtěl koupit za velmi vysokou cenu. Modrý Mauricius je proti tomu levná známka.

A co udělal? Vzal kladivo a před očima toho kupce rozbil všechny na prach. Až na jedinou. Tu nezničil. Její cena tím aktem vyletěla tak nahoru, že několikanásobně překonala cenu všech těch, které měl před tím.

jo čaroději ze země Oz to je prostě klasika

Odesláno

Takže své OP rozbiju kladivem a cena všech ostatních vyroste závratným způsobem biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

No pravda je, že OP se prostě nekoupí v každém hodinářství jako třeba Omega nebo Breitling.

A o tom to asi je.

Odesláno

NIGHTinGALE: prosim te jenom pro zajímavost, co znamená:Nemo me impune lacessit ??? biggrin.gif diky

Něco jako "nikdo se mě nedotkne beztrestně". Velmi volně přeloženo.

Motto jednoho slavného bojového pluku (vlastně nejednoho), součást skvělé povídky od E.A.Poa, nápis na jedné zahraniční minci, ... Tak bych mohl pokračovat.

No a k tomu patří i ten můj nový avatar. Had se zakousl jedovými zuby do nohy, která ho ale na oplátku drtí. Nebo na něj stoupla a on se následně zakousl? Kdo ví wink.gif

Zde na fóru je to jako reakce na dnešní lživý příspěvek, který už byl ale smazán. Dále bych to, prosím, nerozpitvával. Jen podotýkám, že tu větu rozhodně neberu jako frázi. Boží mlýny melou pomalu...

Taky - jestli se nepletu - to měl jako heslo kapitán Nemo. A u toho byl tuším i bodlák. No a ten je zase národním symbolem Skotska.

Odesláno

Takže své OP rozbiju kladivem a cena všech ostatních vyroste závratným způsobem biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Ne, ale když všichni ostatní rozbijí ty svoje, cena těch tvých (jediných funkčních) vyletí rázem až do oblak biggrin.gif

Odesláno

NIGHTinGALE: prosim te jenom pro zajímavost, co znamená:Nemo me impune lacessit ??? biggrin.gif diky

Něco jako "nikdo se mě nedotkne beztrestně". Velmi volně přeloženo.

Motto jednoho slavného bojového pluku (vlastně nejednoho), součást skvělé povídky od E.A.Poa, nápis na jedné zahraniční minci, ... Tak bych mohl pokračovat.

No a k tomu patří i ten můj nový avatar. Had se zakousl jedovými zuby do nohy, která ho ale na oplátku drtí. Nebo na něj stoupla a on se následně zakousl? Kdo ví wink.gif

Zde na fóru je to jako reakce na dnešní lživý příspěvek, který už byl ale smazán. Dále bych to, prosím, nerozpitvával. Jen podotýkám, že tu větu rozhodně neberu jako frázi. Boží mlýny melou pomalu...

Taky - jestli se nepletu - to měl jako heslo kapitán Nemo. A u toho byl tuším i bodlák. No a ten je zase národním symbolem Skotska.

Královská skotská armáda to měla v erbu (mimo jiné tam byl i lev a bílý kůň a pod nohama jim rostl babaq... teda bodlák smile.gif Oceňuji, že jsi to s tím bodlákem věděl.

To s kapitánem Nemem ale slyším poprvé. Nemo = nikdo, ale jinou souvislost nevidím. Kde jsi to vyčetl? To by mě docela zajímalo...

Odesláno

zvrátit jejich marketingovej tah na bránu tím, že to co dělá OP je jen pár nepovedenejch dodávek "taliánským mariňákům" strašně tlustý sklo, radioaktivní barva a divnej uzávěr co stejně akorát furt dře vo ruku. biggrin.gif biggrin.gif

Odesláno

Dobrý večer. Udělal tu chybu a začal jsem tady před týdnem chodit. proto se se mi dnes stalo, že jsem se neudržel a kliknul na "buy it now", viník je NIGHTinGALE. Ten mi to tom tady řekl:)

Odesláno

Dobrý večer. Udělal tu chybu a začal jsem tady před týdnem chodit. proto se se mi dnes stalo, že jsem se neudržel a kliknul na \"buy it now\", viník je NIGHTinGALE. Ten mi to tom tady řekl:)

Krása! Gratuluji.

Ale já spíše čekal, že dojde ke koupi těch limitovaných Primek, co prodává Ondraj. Měl jsem dojem, že zrovna takové by byly to pravé... Spletl jsem se?

http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=6431

Odesláno

congrat, rek bych, ze jsi rozhodne neudelal chybu...

Ale to je asi jen začátek, trochu se toho bojím...smile.gif Každopádně dík za uklidnění. Nepovažuju se za znalce, tak jsem byl nervózní v očekávání co tady na téma "moje volba" uslyším;)

Odesláno

Dobrý večer. Udělal tu chybu a začal jsem tady před týdnem chodit. proto se se mi dnes stalo, že jsem se neudržel a kliknul na \"buy it now\", viník je NIGHTinGALE. Ten mi to tom tady řekl:)

Krása! Gratuluji.

Ale já spíše čekal, že dojde ke koupi těch limitovaných Primek, co prodává Ondraj. Měl jsem dojem, že zrovna takové by byly to pravé... Spletl jsem se?

Já jsem chtěl víc limitované Spartaky...

Odesláno

Tohle není o nějakých estetických soudech, nebo vkusu jednotlivce, ten má každý jiný a každý na něj má právo. Problém vidím v tom, že se tu objevil \"člen\", který akorát sjede a zesměšní všechno a všechny - od Breitlingu, přes Railmastery, chlupátá zápěstí, pózování atd. Navíc mnohdy tak nevybíravým stylem, že se mnoha (a právem) vaří krev v žilách. Otázky po tom, co se tedy vlastně líbí onomu \"polobohu estetiky\" jsou tedy docela na místě. Odpovědi se bohužel, jako už mnohokrát nejspíš nedočkáme... Diskutérův vzorec....kontroverní výpad...kritika (od jiných)...zesměšnění...se neustále dokola opakuje a už takhle nastřílel za čtrnáct dní přes 190 příspěvků sad.gif Občas mě pobaví některé jeho obraty, to přiznávám, celkový sarkasticko-ironický tón jeho příspěvků mi ale čím dál častěji vnucuje myšlenku, že to nejpíš bude nějaký nevyrovnaný pubescent, co si z nás akorát dělá p*del. smile.gif

Dle mého názoru to nebude pubescent. Má vzdělání, zkušenost a názor. To přichází s věkem.

Ovšem zadnici si z nás dělá. A musím říci že, bohužel, mnoho internetových diskuzí zlikvidovaly nájezdy takových přispěvatelů. V odborné hantýrce se jim říká "troll" a a úsloví "nekrmte trolla" (Don't feed the troll) znamená "nereagujte na jeho příspěvky". Jako první přestanou přispívat členové s nejvyšší "přidanou hodnotou", odborníci v daném oboru. Pak se diskuze zvrhne v plané tlachy nevědomých, mezi nimiž troll exceluje. Nakonec ji administrátor, kterého nebaví správcovat diskuzi bez informačního obsahu, zruší.

Pamatuji ještě jednoho zajímavého "trolla". Bylo to ve fóru o fotografování. Nakonec se z něj vyklubal psychiatr, který záměrnými provokacemi a zpracováním reakcí na ně sbíral materiál pro svou vědeckou práci. Takže jestli se chcete dostat do učebnic pro psychiatry tak diskutujte s trollem smile.gif

Odesláno

P.S. Příště zkus ta citoslovce trochu probarvit, takhle jsi průhlednej jak dýnko od spartaku. Mechano, mechano...

Dovolil bych si upozornit, že kromě estétů a krasoduchů jsou zde také technici. Vyjadřují se stručně a přesně, neplýtvají slovy. Ovšem ... díky jim to funguje.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

Tohle není o nějakých estetických soudech, nebo vkusu jednotlivce, ten má každý jiný a každý na něj má právo. Problém vidím v tom, že se tu objevil \"člen\", který akorát sjede a zesměšní všechno a všechny - od Breitlingu, přes Railmastery, chlupátá zápěstí, pózování atd. Navíc mnohdy tak nevybíravým stylem, že se mnoha (a právem) vaří krev v žilách. Otázky po tom, co se tedy vlastně líbí onomu \"polobohu estetiky\" jsou tedy docela na místě. Odpovědi se bohužel, jako už mnohokrát nejspíš nedočkáme... Diskutérův vzorec....kontroverní výpad...kritika (od jiných)...zesměšnění...se neustále dokola opakuje a už takhle nastřílel za čtrnáct dní přes 190 příspěvků sad.gif Občas mě pobaví některé jeho obraty, to přiznávám, celkový sarkasticko-ironický tón jeho příspěvků mi ale čím dál častěji vnucuje myšlenku, že to nejpíš bude nějaký nevyrovnaný pubescent, co si z nás akorát dělá p*del. smile.gif

Dle mého názoru to nebude pubescent. Má vzdělání, zkušenost a názor. To přichází s věkem.

Ovšem zadnici si z nás dělá. A musím říci že, bohužel, mnoho internetových diskuzí zlikvidovaly nájezdy takových přispěvatelů. V odborné hantýrce se jim říká "troll" a a úsloví "nekrmte trolla" (Don't feed the troll) znamená "nereagujte na jeho příspěvky". Jako první přestanou přispívat členové s nejvyšší "přidanou hodnotou", odborníci v daném oboru. Pak se diskuze zvrhne v plané tlachy nevědomých, mezi nimiž troll exceluje. Nakonec ji administrátor, kterého nebaví správcovat diskuzi bez informačního obsahu, zruší.

Pamatuji ještě jednoho zajímavého "trolla". Bylo to ve fóru o fotografování. Nakonec se z něj vyklubal psychiatr, který záměrnými provokacemi a zpracováním reakcí na ně sbíral materiál pro svou vědeckou práci. Takže jestli se chcete dostat do učebnic pro psychiatry tak diskutujte s trollem smile.gif

Myslím, že by bylo vhodnější, dubraro, kdyby ses tu věnoval hodinkám. Kde v sobě bereš tu nezodpovědnou odvahu, pasovat se tu do role častovače kolegy nějakým trollem? Tys tu bůh, či co? To si představuješ, že jako zase já tu o tobě budu psát, žes tup? Kam by to došlo? Nehraj si na spasitele diskuze, piš k hodinkám a jestli máš se mnou starost, pokus se jí řešit nějakou elegantnější metodou a hlavně, hlavně mimo diskuzi. Tvůj projev je projevem než rádoby znalce, než rádoby poloboha, který tu bude určovat co tu smím, můžu či nesmím napsat.

P.S. Styď se.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

dole mas svuj koutek, tam si pis co chces, ale prestan laskave zapatlavat forum o novych prirustcich, at to mame prehledne... to snad chapes i ty, ze tu jde v prvni rade o hodinky, pak az o nazory...

Ale... vždyť já tu napsal poměrně rozsáhlý rozbor Railmaster. To ti nepřipadá jako příspěvek k hodinkám? Ostatněm tam pod nimi je asi 15 příspěvků jednovětých o obsahu cca - "paráda, gratuluji ti..." tak o kvalitě těchto příspěvků můžeme také jistě diskutovat (ty kolegy také někam odkážeš?) , leč já tam připojil velmi adresný, cílený příspěvek k hodinkám. Máš snad něco proti tomu?

Návštěvník Diskutér
Odesláno

P.S. Styď se.

Nestydím se. Vím jak to dopadne a je mi to líto. Opakuje se to pořád dokola.

Také vím, jak to dopadne. Za čas se mi omluvíš.

Odesláno

znechucujes mi forum. jen tlachas o nicem, sam ses nicim nepochlubil, neukazal nam zadne hodinky, dokola jen kritizujes. jak sem rekl zapadni si dolu do diskuterova koutku, v ostatnich vlaknech te odted ignoruji...

Odesláno

znechucujes mi forum. jen tlachas o nicem, sam ses nicim nepochlubil, neukazal nam zadne hodinky, dokola jen kritizujes. jak sem rekl zapadni si dolu do diskuterova koutku, v ostatnich vlaknech te odted ignoruji...

Tak to už konečně začni dělat. smile.gif

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...