Přejít na obsah

Pochlubte se novymi prirustky!

ego alter

Doporučené příspěvky

....A další důvod proč se mi líbí je spousta "čudlíků", který tomu dodávají multifunkční look. To, že nevlastním letadlo a tyto funkce (měření bočního větru, úhel sestupu etc...) nevyužiju, je už vedlejší. Mě se to prostě líbí......

Prosim,neuraz sa,ale podla mna je toto trochu Breitlingarsky nazor :worried_anim:

Ale aj tak gratulujem,hodinky su to krasne,aj ked nie moja krvna skupina :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radost se nedá popsat. Jak jsem již řekl - již přes rok sleduji toto fórum. K mechanickým/automatickým hodinkám jsem měl vždy vztah, ale nejvíce mne k nim přiblížil kamarád, který si k narozkám koupil Maurice Lacroix (nevím typ, je to tak let zpět) a poté jsem se k nim dostal ještě blíže v Pařížské ulici, kde jsem cca 5 měsíců dělal prodavače v jednom obchodě. Měli tam jen fashion značky (Armani, Burberry, DKNY, etc...), ale hlavně jsem tam poprvé objevil Watch Magazín a to byl začátek konce. Nedlouho poté jsem narazil na toto fórum. Na starém jsem byl už nevím jak dlouho. Starej nick Benelli_2000 mi nešel rozjet, tak jsem tu jako N4M. A celou tu dobu hledám "ty pravé".

Nejsem nerozhodný, to ne, ale když už do něčeho chci vrazit tolik peněz, chci si být jiast, že toho nebudu litovat. A ta fáze, kdy člověk vybírá a těší se na to, ža najde je stejně nejlepší. No a díky tomuto fóru jsem objevil tolik nových značek, že jsem se v tom začal ztrácet, takže výběr se dost rozšířil. No a díky Vám jsem objevil i Hamiltony. A díky vám jsem zjistil, že se dají sehnat na netu levněji. A díky jednomu členovi je mám teď na ruce.

Pásek je až k pouzdru, je to guma, či ako se to nazývá, a je velmi příjemnej. Jinak X-Windy jsem vybral proto, že mi přijdou jako hodinky s koulema. Navíc jsou to chronografy, né že bych to využil, ale já ty hejblátka prostě miluju. Design je více než povedený. Čísílka na ciferníku jsou krásně zpracovaná a žádné z nich není uřízlé subciferníkem, což nesnáším. Prostě tam je, nebo není. Výsledkem je 8 čísel ze dvanácti, kdy všechna chybějící čísla jsou nahrazena ciferníčky, či datumem. Nezvykem pro mne byla vteřinovka. Tu jsem hledal na pozici čísla šest, ale ono ne. Ta mrška sídlí v černém ciferníčku na pozici čísla 3. A další důvod proč se mi líbí je spousta "čudlíků", který tomu dodávají multifunkční look. To, že nevlastním letadlo a tyto funkce (měření bočního větru, úhel sestupu etc...) nevyužiju, je už vedlejší. Mě se to prostě líbí.

Mně na těch hodinkách vždycky přišlo něco zvláštního. Až teď , jak jsi je popsal, mi došlo že mají korunku a tlačítka na chronograf na levé straně. Mají také obrácenou funkci tlačítek? Které spouští/zastavuje a které nuluje?

No a fakt, že mi všeho všudy na účtu zůstaly 3000,- mě nějak nesere. Předminulej týden se semnou rozešla moje holka, tak jsem si řekl, že do toho prostě půjdu. Teď nikdo nemůže mít blbý kecy, že vyhazuju prachy. Takže jsem si v době, kdy mi zrovna není do smíchu, udělal radost.

Máš recht, lepší než se dát na chlast. Po hodinkách tolik nebolí hlava.

Tedy pokud tě do ní netlučou ruskými potápěčskými.

Děkuji celému Chronomagu - bez vás, bych tyto hodinky neměl. Jmenovitě díky KUBSONOVI, za trpělivost u e-baye a za upozornění na inzerát na zdejším fóru. Dále díky Mrakodrapovi za krásné hodinky, které se u mne budou mít, jako v bavlnce - slibuji.

Odkaz ke komentáři

Prosim,neuraz sa,ale podla mna je toto trochu Breitlingarsky nazor :worried_anim:

Ale aj tak gratulujem,hodinky su to krasne,aj ked nie moja krvna skupina :thumbsup_anim:

Ehm, to asi jo, ale Breitlingy jsou zase pro mne (neurazte se) až moc křiklavě přeplácaný. X-Windy jsou také plné čísílek a pikačovin, které v životě nevyužiji, ale jsou přeci jenom nenápadnější. Tím myslím ciferník, ne tři korunky a dvě tlačítka chronografu - tím praští do očí snad každého. Ale ten ciferník je poněkud nenápadnější, byť stále plný různých čísílek. Zásadní rozdíl (třeba v porovnání s Navitimery) je v tom, že většina ciferníku je vyvedena v černé barvě. Pak tu je spousta bílých číslíček, průhled otočnou vrchní lunetou na spodní otočnou lunetu, dva stříbrné ciferníky na pozici 12 a 6 a den s datumem na 9. Zdá se to jako dlouhý výčet ale celkově to ladí a nebije do očí. Kdežto u Navitimerů je kontrast bílé vnitřní lunety s černým číselníkem do očí bijící. Můj názor.

Každopádně stejně nebylo co řešit, neboť bych stejně na žádný Brejtle neměl, a i kdyby, asi bych je stejně nekoupil.

Mně na těch hodinkách vždycky přišlo něco zvláštního. Až teď , jak jsi je popsal, mi došlo že mají korunku a tlačítka na chronograf na levé straně. Mají také obrácenou funkci tlačítek? Které spouští/zastavuje a které nuluje?

Máš recht, lepší než se dát na chlast. Po hodinkách tolik nebolí hlava.

Spuští a zastavuje spodní tlačítko - pozice 8

Nulovací tlačítko - pozice 10

Korunka nastavující hodiny,den a datum - pozice 9

Korunka otáčející spodní bílou vnitřní lunetou, která je na fotkách vidět skrz průhled (na pozici 12), je na pozici 2

Vrchní černá luneta s průhledem na tu spodní, se otáčí pomocí korunky na pozici 4

Ještě bych zapoměl, že je otočná i vnější, vroubkovaná, ocelová luneta.

PS: Když si je dám k uchu, tak moc hezky tikaj. Zítra, pokud bude dobrý světlo, sem hodím lepší fotky.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se konečně dostal k nafocení nejnovějšího přírůstku. Chci do nové palubní desky u Tatry mechanické hodiny. Neustadtské AVR-M jsou nějak k nesehnání, tak jsem vzal zavděk alespoň sovětskou versí. Ten strojek prý beztak možná pochází z Eltonu, čemuž se dá věřit, protože je až nesovětsky pěkný ;-)

post-87-1192867857.jpg

post-87-1192867909.jpg

Odkaz ke komentáři

Po dlouhé době se mi poštěstilo koupit pěkné hodinky. Mechanické Carrery s původním řemínkem a dokonce v krabičce :)

Akorát potřebují nové sklíčko a opravit vydrolený fosfor na ručičkách a budou jako nové. Na to, že jsou z roku 72 jdou celkem přesně. Za tři dny cca -15 s.

post-54-1192871651.jpg

Odkaz ke komentáři

Po dlouhé době se mi poštěstilo koupit pěkné hodinky. Mechanické Carrery s původním řemínkem a dokonce v krabičce :)

Akorát potřebují nové sklíčko a opravit vydrolený fosfor na ručičkách a budou jako nové. Na to, že jsou z roku 72 jdou celkem přesně. Za tři dny cca -15 s.

Tak ty jsou super! Mohu vyzvědět cenu? :)

Upraveno uživatelem redd
Odkaz ke komentáři

Takový pěkně zachovalý Carrery a ještě s krabičkou navrch, tomu říkám štígro. Jsou :speak_cool:

Upraveno uživatelem N4M
Odkaz ke komentáři

Zdravím teď už kolegu N4M a zařazuju se do klubu Hamilton X-Wind. Mám je už tak čtrnáct dnů a super. Koupil jsem je tady na foru, na ebay nemám ještě odvahu. Mám je včetně kovového tahu a to jsem chtěl, váha je to nadprůměrná ovšem kdo si zvykl na Monstra, nemá problém. Fotky sem dávat nebudu, jsou nové a bylo by to nošení dříví do lesa. Co řeším je zda něco neprodat, začíná se mě to hromadit i když proti některým z vás jsem stále na začátku. Prostě jsem přesvědčen o prodeji jen do chvíle kdy si je vystavím, pak to hned zavrhnu a jdou do krabiček.

Zdravím ještě "old black" , dlouho jsme si nenapsali. Takže zdravím Tetčice a jinak jsem stále ještě na starém letišti, vlastně skoro skanzenu.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO
..jojo, chvíli po objevení fóra Seiko Monster z 21jewels - tomu emocionálnímu prožitku už se jen tak něco nevyrovná :)

naprostý souhlas ..... pamatuji si, že jsem se klepal jako drahý pes, když před rokem probíhalo čekání na Poljoty od Juliana :D ...... pak už to šlo nějak samospádem :crying_anim02:

P.S. .... a došlo to tak daleko,že dnes ráno nic neběželo tak jsem si vzal Casia :)

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

Zdravím teď už kolegu N4M a zařazuju se do klubu Hamilton X-Wind. Mám je už tak čtrnáct dnů a super. Koupil jsem je tady na foru, na ebay nemám ještě odvahu. Mám je včetně kovového tahu a to jsem chtěl, váha je to nadprůměrná ovšem kdo si zvykl na Monstra, nemá problém. Fotky sem dávat nebudu, jsou nové a bylo by to nošení dříví do lesa. Co řeším je zda něco neprodat, začíná se mě to hromadit i když proti některým z vás jsem stále na začátku. Prostě jsem přesvědčen o prodeji jen do chvíle kdy si je vystavím, pak to hned zavrhnu a jdou do krabiček.

Zdravím ještě "old black" , dlouho jsme si nenapsali. Takže zdravím Tetčice a jinak jsem stále ještě na starém letišti, vlastně skoro skanzenu.

Ahoj Ladis, Kolikátý už Hamiltony a kterou variantu sis koupil? Chystá se v Brně před Vánoci chronopivo, tak doufám, že se uvidíme!

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Pánové díky ...... situaci trochu komplikuje fakt,že vánoce jsou až za dva měsíce :suicide_anim: .........

modré chronografy jsou krásné, ale s hodinkami je útrum ....... tím myslím i se značkou Fortis :) ........ už si budu jenom číst na Chronomagu příspěvky a vyhýbat se hodinářským obchodům ;)

Odkaz ke komentáři

Pánové díky ...... situaci trochu komplikuje fakt,že vánoce jsou až za dva měsíce :suicide_anim: .........

modré chronografy jsou krásné, ale s hodinkami je útrum ....... tím myslím i se značkou Fortis :) ........ už si budu jenom číst na Chronomagu příspěvky a vyhýbat se hodinářským obchodům ;)

:-))))

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...