Danny35 Odesláno 14. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2023 Na letošní Grand Prix d'Horlogerie de Genève obdržel Tudor cenu za nejlepší sportovní hodinky 2023 a to za Pelagos 39. Jsou to 9. oceněné hodinky během 11 let (22 FXD, 21 BB Ceramic, 20 BB 58, 19 BB P01, 17 BB Chrono, 16 BB Bronze, 15 Pelagos, 13 BB Heritage). https://www.tudorwatch.com/en/tudor-mag/news/tudor-wons-sport-watches-prize-at-gphg-2023 https://www.gphg.org/horlogerie/en/gphg-2023-packshots/pelagos-39-sports-watch-prize-2023 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomato Odesláno 14. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2023 před 6 hodinami, Danny35 napsal: Na letošní Grand Prix d'Horlogerie de Genève obdržel Tudor cenu za nejlepší sportovní hodinky 2023 a to za Pelagos 39. Jsou to 9. oceněné hodinky během 11 let (22 FXD, 21 BB Ceramic, 20 BB 58, 19 BB P01, 17 BB Chrono, 16 BB Bronze, 15 Pelagos, 13 BB Heritage). https://www.tudorwatch.com/en/tudor-mag/news/tudor-wons-sport-watches-prize-at-gphg-2023 https://www.gphg.org/horlogerie/en/gphg-2023-packshots/pelagos-39-sports-watch-prize-2023 Zadarmo to úplně nebylo, z nominovaných to byly jednoznačně “nejnudnější” hodinky. Čekal jsem spíš IWC, nebo Grönefeldy… Aspoň mám doma už druhé GPHG vítěze Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danny35 Odesláno 14. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2023 před 3 hodinami, tomato napsal: Zadarmo to úplně nebylo, z nominovaných to byly jednoznačně “nejnudnější” hodinky. Čekal jsem spíš IWC, nebo Grönefeldy… Aspoň mám doma už druhé GPHG vítěze Mě Grönefeldy jako sportovní hodinky nějak nesedí. Asi bych vybíral mezi Tudorem a IWC a nakonec... Tudor (když jsme v tudorovským vláknu ). Jen by mne zajímalo, podle počtu ocenění Tudoru v minulosti, jestli to, že dostávají cenu, není nějaký nepsaný pravidlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomato Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2023 Jako zarytý odpůrce NATO řemenů jsem se rozhodl jim dát druhou šanci. Naučil jsem se je vykastrovat o tu nadbytečnou druhou smyčku a nezvyšují teď tak moc výšku hodinek. Výsledek posuďte sami… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teg Odesláno 6. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2024 Chlapi, jak je to s rozdilnou luminiscenci rucek a indexu, ktere jsem si vsiml na nejakych videich? Tyhle hodinky mam v merku jiz pomerne dlouho, ale tohle mi prijde jako dost strasnej nedodelek. Ne ze bych to nejak hodne vyuzival, ale spis mi to devalvuje kvalitu tech hodinek. Je to jiz vyreseno, nebo je to vsechno jinak a ja jen blbe vidim :)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beer Odesláno 6. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2024 (upraveno) Někde na YT jsem zaslechl, že je lumi oproti jiným modelům od Tudoru poměrně slabá a moc dlouho nesvítí. Má s tím někdo zkušenost? Druhý “nedostatek” má být použitý titan pouze v grade 2. Který je údajně náchylnější na poškození a má horší úroveň zpravování. Jinak jsou to skvělé hodinky Upraveno 6. ledna 2024 uživatelem Beer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teg Odesláno 6. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2024 Dizajnove a velikostne mi prijdou idealni, jen je divny, ze indexy svitej znatelne vic nez rucky. Titan bude asi mekci, ale ja se sramama tak nejak pocitam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karloss Odesláno 6. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2024 Rozdíl ve svítivosti luminiscence tam je, ale není to tak dramatické, odhadem bych řekl tak max 15-20%. Pro mě to určitě nebyl show stopper…v praxi se na hodinky podívám 1-2x za noc, v pohodě zjistím kolik je hodin a spím dál. Jestli luneta svítí o trošku víc, než ručičky v noci neřeším. S tvdostí titanu jsem spokojen, nosím je denně od rána do večera už přes rok, takže vlásečnice mají, ale není to nic tragického. Na titanu mě baví ta lehkost, pohodlí při nošení, trošku patina. Jestli se Ti líbí, tak jdi do nich, já bych neměnil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teg Odesláno 6. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2024 Diky za info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karloss Odesláno 6. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2024 tady máš pár fotek…nejhůř je na tom spona ze spodu, zbytek je jak nový Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teg Odesláno 6. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2024 Spona, to je klasika, mam a mel jsem to na vsech hodinkach. Luminiscence se mi zda takhle uplne v poho. Co jsem videl na netu, zdalo se mi, ze rucky svitej tak na 50 procent proti indexum. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomato Odesláno 6. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2024 Jo, na ručkách mám lumi slabší než na indexech nebo lunetě - a je to víc markantní než jak ukazuje Karloss. Já jim to odpustil, jde to poznat ale čitelné jsou i tak. Je možný že to už ve výrobě poladili. Na druhou stranu si říkám že jakýkoliv výrobní defekt od Tudoru je v budoucnu oceněn a vyhledáván pro svou jedinečnost. Takže jestli to měly P39 pouze v prvním roce výroby tak to za X let pak může být cennější verze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karloss Odesláno 6. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2024 tady jeste jedna fotka, kde je ten rozdil ve svitivosti lepe videt. Fotak to na dlouhy cas udela svitivejsi, nez v realu, zase, kdyz se clovek v noci vzbudi, tak ma oci citlivejsi na svetlo…rozdil tam je, ale necitelne nejsou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teg Odesláno 6. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2024 Hehe, to me nenapadlo . Zkratka mi to prijde divne u takto jiz celkem drahych hodinek. Jak kdyby si toho u vyvoje nikdo nevsiml, coz nepredpokladam. Kdo to ale pustil do vyroby v takovem stavu je proste amater. Se slendrianem se setkavam kazdou chvili a dost me to stve. U hodinek, kde se, nebo by melo se hledet na detail me toto udivuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teg Odesláno 6. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2024 (upraveno) Kdyz ted koukam na tu posledni fotku, tak rucky maji stejny odstin jako nektere prvky na lunete, tak jestli to nakonec nebyl zamer... Upraveno 6. ledna 2024 uživatelem teg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karloss Odesláno 6. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2024 Ja myslim ze to bude jinym lumi materialem, nebo jeho tloustkou. Na ruckach je tenka vrstva, zatimco ty indexy jsou nejake vystouple lumi keramicke blocky, tak sviti vic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Huty92 Odesláno 11. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2024 Zdravím pánové, prosimvas premyslim nad Pelagos 39 …. Můj dotaz zni, jak je to s tou sponou, na titanovem tahu? Videl jsem recenzi a tam borec popisoval, ze se odklapi ta jedna strana spony a je to “ostre”. Prekazi to nekomu, nebo evidujete tento problem? dekuji vam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karloss Odesláno 12. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2024 Odstavani te spony je podle me minimalni a v praxi to clovek vubec nevnima. Hodinky jsou celkove ostrejsi…ne pro nositele, ale pro ostatni. Je treba s tim trochu pocitat, abys neskrabnul treba deti, nebo partnerku atd. Jinak jsou podle me super, pohodlne, presne, skvela rezerva natahu, nosim je skoro furt a muzu jen doporucit 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomato Odesláno 13. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2024 Nevnímám. Spona je delší, mně vyšla přesně na prostředek zápěstí takže nezavazí. Takové 3861 moonwatche jsou ostřejší, tyhle Pelagosy jsou v pohodě. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bacil.357 Odesláno 5. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna Už nějakou dobu mi ty "miniPelagos" leží v hlavě. Nechtěl by je někdo z vás vyměnit za jiné Tudory z mého portfolia? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se