Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

hmm tak na co jim ty auta kupovali když je nebudou používat? Mě je to teda celkem fuk, po dálnici jezdím tak leda ten kousek od Kývalky do Brniska a ten můj lunochod má 130 tak maximálně použitelnou rychlost ale vzhledem k tomu co policajti dokážou tak průser čekám hodně brzy. Dyť oni dělali přestupky už když ty nový pomalovaný auta vezli na to parádní předávání a to museli dobře vědět že si je každej bude prohlížet.

• Odpovědi 624
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  PepaSFI napsal:
hmm tak na co jim ty auta kupovali když je nebudou používat? Mě je to teda celkem fuk, po dálnici jezdím tak leda ten kousek od Kývalky do Brniska a ten můj lunochod má 130 tak maximálně použitelnou rychlost ale vzhledem k tomu co policajti dokážou tak průser čekám hodně brzy. Dyť oni dělali přestupky už když ty nový pomalovaný auta vezli na to parádní předávání a to museli dobře vědět že si je každej bude prohlížet.

jde o prestiz a o to, ze na nektere lidi pusobi to, ze je policajti muzou chytit a ze uz jim neujedou v Oktavkou. je fakt, ze dostali ST220 a moc je nevyuzili.navic si tam idioti namontovali tak velky majaky,ze ani rychle jet nemohli. ja bych jim pral vice normalnich aut a vice lidi a aby byli v provozu a nam bych pral aby tam byli ferovi a normalne uvazujici jedinci. coz je ten nejvetsi problem. vsichni vime, kdo vse se k policii dostane.

Odesláno

Po menší diskuzi jsem trochu pátral a s Pasátem se to má tak, že dokáže změřit auto, které ho předjíždí, jede za ním nebo před ním, stačí k tomu aby ho zaregistrovala kamera a alespoň na krátký okamžik ho zaznamenala. Zda mají radar, který hlídá veškeré dění v prostoru, to nevím, každopádně samotný "přestupek" je zaznamenán pasivním meřením, které nelze zachytit žádným antiradarem.

Odesláno
  Foundryman napsal:
Pasivním měřením ? To by muselo nějaký signál vysílat měřené auto, ne?

myšleno asi - natočí tě na kameru + mají svůj interní kalibrovaný rychloměr, jehož udaje jsou zaznamenavany spolu s tim, co točí - prostě tě "jen" natočí na video, když srovnají rychlost. jinak by museli něco vysílat, to dá (asi?) rozum

Odesláno
  B.F.G. napsal:
Pasivní mělo být možná v uvozovkách. :) Myšleno prakticky nedetekovatelně.

Takže aktivní? Mám v tom už zmatek :-). Samozřejmě třeba laser je aktivní, ale nic moc s ním (jak víme...:-( ) nenaděláš

Návštěvník Hammer_Time
Odesláno
  Alessio napsal:
Takže aktivní? Mám v tom už zmatek :-). Samozřejmě třeba laser je aktivní, ale nic moc s ním (jak víme...:-( ) nenaděláš

Prakticky bychom měli pořídit buď veyron/lambo/ferrari s otočnou značkou nebo jezdit 140kmh...

Odesláno

Má prozatimní zkušenost je, že mě policie zdraví :thumbsup_anim: ...snad u toho zůstanou :smile_anim: a jezdím celkem v normě....je to pořát přece jen skůtr :speak_cool: jinak už nám tu doma též jeden modrák brouzdá...

post-5244-1234308722.jpg

Odesláno
  B.F.G. napsal:
Pasivní mělo být možná v uvozovkách. :) Myšleno prakticky nedetekovatelně.

nebo detekovatelné ale už s tím prd uděláš. On pojede předepsaných 130, někdo rychlejší ho předjede nepřiměřeně rychle. On prostě zmáčkne tlačítko, radar vyzvrátí jednu měřící sekvenci a udělá si snímeček. Antiradar to možná pozná, možná ne ale to už je jedno. Měření je hotové i s veselým obrázkem.

Odesláno (upraveno)
  911 napsal:
proc to nejde srovnavat? na D1 se da s prehledem a bez problemu jet 140, 150.

ja tu nezastavam nazor, ze vsichni musi jezdit rychle, ale to ze jedu po dalnici 130 nebo 150 je uplne jedno. pokud sem magor co si honi ego tak na to doplatim ja i okoli at pojedu jakoukoli rychlosti.

Zaráží mě kolik se tady vyskytuje lidí s názory že umí jezdit jako bůh v poho 160 nebo i 200, dokud se někde neobjeví nějaký podle nich blb který vše zkomplikuje, a jak je zákony strašně svazujou když musí dodržovat limit. Je potřeba si uvědomit, že když se ten zákon tvoří, tak to nedělají blbové od stolu ale hromada lidí co do problematiky trošku vidí z různých pohledů a určitou chvíli v té branži něco dělá. Jde jen o to, jestli i ta část co to nakonec schválí dá na jejich argumenty nebo ne. A myslím že zvýšení rychlosti na dálnicích neprosazují hlavně tito experti, ale tlaky jdou úplně odjinud...

Nikdo si nechce uvědomit, že za volantem není stroj ale člověk, chybující tvor, a těch bohů co všechno zvládnou i ve dvoustovce je minimální podíl. Nepopírám, že se tady najde pár lidí co umí jezdít nadstandardně dobře. Zákon se tvoří ale podle schopností většiny, ne těchto borců. Ono je něco jiného jet rovně po prázdné dálnici a něco jiného včas zareagovat na mimořádnou situaci která nečekaně vznikne byť chybou jiného, nebo třeba jen někomu praskne pneu či co a nemusí to být ani blb. Je všeobecně známo jak rychle je člověk schopen reagovat, při jakých rychlostech a jak dlouho trvá než vůbec něco postřehne že se něco děje. A tady už je na hraně i rychlost 130 na lidské reakce. Další věc brzdná dráha, to už tu bylo rozebráno, a je to sakra znát brzdění ze 130 a nebo 160. Jasně, nabouráš tak jako tak, ale na kolik stihneš zabrzdit a jaký bude následek, to bude velkej rozdíl. Nikdo nechápe, že 200 za hodinu po rovině na dálnici zvládnu i já, ale když tam bude cedule dovoleno 200 tak na to šlápne i blb co dostal včera řidičák, protože je to přece košer. Proto je to holej nesmysl navyšovat rychlost ať je ta silnice jak chce dobrá, a cesta jako jeď si jak chceš a když nabouráš tak tě zavřeme až zčernáš by imho taky nefungovala, kor u nás když víme jak většina řidičů v našich končinách přemýšlí, jako že mě se přece nemůže nic stát, nejsem blbej. A až vám někdo kdo si myslel že řídí jako bůh třeba zabije manželku, tak pro vás asi velkou satisfakcí nebude ani to, že sedí v base, i když sebedýl. A podíl nehod způsobených nepřiměřenou rychlostí vzhledem k ostatním příčinám mluví za sebe, proto to měření.

Upraveno uživatelem ramon
Odesláno
  911 napsal:
vsichni vime, kdo vse se k policii dostane.
Nic ve zlým, ale už Tě vidím jak se sebereš a půjdeš to za ty prachy dělat :speak_cool: Taky víme kdo vše se dá na silnicích najít jako profi řidič...

Odesláno
  ramon napsal:
Kvůli těmto lidem to tady nikdy nemůže vypadat jak v Německu.

Jako v Německu to tady nemůže vypadat spíš kvůli lidem, o kterých píšeš ty v předešlém příspěvku. Ze všech bych vypíchnul například ty, kteří dělali tu vyhlášku. Mám na mysli konkrétně ministra dopravy, který není schopen pochopit, jak funguje v autě tachometr.

Odesláno (upraveno)
  mechano napsal:
Jako v Německu to tady nemůže vypadat spíš kvůli lidem, o kterých píšeš ty v předešlém příspěvku. Ze všech bych vypíchnul například ty, kteří dělali tu vyhlášku. Mám na mysli konkrétně ministra dopravy, který není schopen pochopit, jak funguje v autě tachometr.
Nojo, ministr, to je vždy kapitola sama pro sebe, za chvíli ho vyšoupnou a bude úspěšně dělat ministra zdravotnictví, nebo třeba obrany.. Ta vyhláška byla imho celkem OK, dokud tam nezačali teďkom přidávat ty paskvily. Upraveno uživatelem ramon
Odesláno

zakon obsahujici bodovej system delal ministr dopravy, co nema ridicak, frajere... sorry, ale to mi prijde jako totalni kokotina. a tady ty moralizujici kecy si strc za klobouk a hlavne mi nezaclanej v levym pruhu :)

Návštěvník Tada
Odesláno

Tak tak, zákony by měli vytvářet profesionálové - právníci a ne nějakej ouřada, byť ministr...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...