Olda Odesláno 23. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2008 JO,jo... Schikaneder, když otevřeli expozici NG v Jiřském klášteře, chodili jsme se na jeho obrazy dívat každý měsíc. Úžasná atmosféra Prahy. Letos v červnu jsem si udělal procházku ranní Prahou (Staré Město, Malá strana, Kampa) a v půl páté ráno to mělo podobnou atmosféru. Jinak největší zážitek byly pro mě dva obrazy v Londýně v National Gallery a to byla Půlnoční hlídka ( tam jsem i uronil slzu) a pak jeden malý "portrét chlapce" od Murilla Myslel's tohoto Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Půlnoční hlídku znám jen od Benýška. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Mimochodem i autora obálky Pelcovy knihy "...a bude hůř"
Z. Odesláno 23. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2008 Není to špatný, ale Voice of Space z roku 1928 mě dostal, už ho mám na ploše. Máš pravdu. Voice of Space je fakt síla. Mám rád i ostatní Magrittovy obrazy, ale Voice of Space je prostě the best. Čirá transcendentální metafyzika... Tak ještě něco od téhož autora: Empire of Light (1954) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Onisan Odesláno 23. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2008 já sbírám pana Herčíka Již od dětství... může za to můj otec který se s ním nějak znal a můj dětský pokojíček vyzdobil několika návrhy známek z cyklu Pražský hrad Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Tara Odesláno 23. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2008 (upraveno) To vpravo by možná mohl být J. Šíma. Možná. Tenhle konkrétní obraz jsem nikdy neviděl. Nebo že by Toyen...? Jožin Vyleťal- kruci to jsem já z Tařina počitače Conrad Upraveno 23. prosince 2008 uživatelem Tara
Toams Odesláno 23. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2008 (upraveno) já sbírám pana Herčíka Již od dětství... může za to můj otec který se s ním nějak znal a můj dětský pokojíček vyzdobil několika návrhy známek z cyklu Pražský hrad z grafik mam rad toto http://www.dieladielka.sk/sortiment/diela/3-peter-klucik ... a samozrejme aj jeho ucitela Albin je proste jednicka Upraveno 23. prosince 2008 uživatelem TomasP
Kalifx Odesláno 23. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2008 S ohledem na mé občasné duševní rozpoložení rozhodně Munchův Výkřik Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. a v jiných rozpoloženích cokoli se špetkou kubismu od Josefa Čapka Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Conrad Odesláno 24. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2008 S ohledem na mé občasné duševní rozpoložení rozhodně Munchův Výkřik a v jiných rozpoloženích cokoli se špetkou kubismu od Josefa Čapka Tedy říkáš li tomuhle špetka zajímalo by mě jak u tebe vypadá hrst.
Kalifx Odesláno 24. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2008 Tedy říkáš li tomuhle špetka zajímalo by mě jak u tebe vypadá hrst. Ale né... Já to myslel tak, jako že Josef Čapek maloval i nekubistický věci...
Z. Odesláno 24. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2008 Tedy říkáš li tomuhle špetka zajímalo by mě jak u tebe vypadá hrst. Hrst kubismu? To by mohl být třeba můj oblíbený Marcel Duchamp, Akt scházející ze schodů (Nu descendant un escalier), 1912 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Kupa54 Odesláno 24. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2008 Myslel's tohoto Půlnoční hlídku znám jen od Benýška. Mimochodem i autora obálky Pelcovy knihy "...a bude hůř" Tenhle Murillo, je krásnej, ale není to on, to byla jen hlava dítěte, ale hlavně oči s výrazem. A pokud jde o půlnoční hlídku, myslel jsem Rembrandta ale díky za Benýškovu variantu, rozhodně má něco do sebe. P.S. Pelce jsem četl pouze v samizdatové verzi, tudíž bez ilustrací a přebalu.
Návštěvník Kamil Odesláno 25. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2008 Já si nedávno koupil obrázek "Mapování terénu" od Eugene Ivanova. Zajímavou věcí v jeho nabídce je "Hodinář". Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
xlaque Odesláno 26. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2008 Moj najoblubenejši maliar sa vola Antonio Saura, konkretne diela z cyklu Crucifixion, potom z tych staršich hlavne Francisca Goyu a jeho vojnove obrazy. Hudba.... tu nemam takmer nič oblubene, rad si vypočujem, ale cielene si nepustim "vysoke umenie", ale ak mam byť umelecky korektny, Frank Sinatra pre inštrumentaly. Literatura- hlavne tvorba poslednych dvoch storoči (okrem medzivojnoveho surrealizmu), konkretne ma v poslednom čase najviac dostava francuzsky existencializmus (holt, škola zanechava nasledky).
Z. Odesláno 26. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2008 Tak už je skoro po Vánocích, tak sem zase mohu pustit trochu té "metafyzické deprese" Jaroslav Róna 1. Exodus, 2005 2. Koupání mužů, 2003 3. Rodinný portrét, 2007 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
PhoeniX Odesláno 26. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 26. prosince 2008 Kubismus pro mě není, ať dělám co dělám, nic tam nevidím, tudíž to ma ně nijak nepůsobí. Z., Jaroslav Róna, to je hodně velkej nářez. Nenašel bys někde popis nebo rozbor těchto tří obrazů? Zajímala by mě symbolika některých prvků. Díky moc.
Z. Odesláno 26. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2008 Rozbor obrazů jsem nenašel. Ale obecně se dá asi o Rónově tvorbě říct, že ve svém díle spojuje mytologie různých kultur, dávné archetypy i novodobé obsese či noční můry naší civilizace (Exodus) ... Mimo jiné přitom pracuje s odkazy na klasická díla výtvarného umění (Koupání mužů) i jiných uměleckých žánrů. A jelikož jako většina umělců ani Róna svá díla verbálně příliš neinterpretuje, takže zbývá na každém, aby si to nějak přebral. A to je na umění přece to nejlepší... Od téhož autora: Rajská zahrada, 2005 Jinak doporučuji: http://www.jaroslav-rona.cz Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
cody Odesláno 1. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2009 miluju fantasy obrazy.....hlavně od Roya - Me se taky libi, mam jich par v PC, jen jsem nevedel kdo je autor. Dik za info. Me ty jeho obrazky zenskych prijdou erotictejsi nez treba anorekticky v bikinach z Plejboje.
Z. Odesláno 5. února 2009 Nahlásit Odesláno 5. února 2009 Doporučuji výstavu: Andy Warhol - Motion Pictures (v Rudolfinu) Tahle výstava potvrzuje, že Warhol byl opravdový vizionář. To, co dělal před 40 lety, je dnes stále aktuální. Někteří současní umělci dnes přicházejí s podobnými věcmi a myslí si, jak nejsou avantgardní... http://www.galerierudolfinum.cz/index.php?...=88&lang=cs
kejklik Odesláno 5. února 2009 Nahlásit Odesláno 5. února 2009 S ohledem na mé občasné duševní rozpoložení rozhodně Munchův Výkřik S ohledem na tvé rozpoložení rozhodně Homerův Výkřik Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Lindy Odesláno 12. února 2009 Nahlásit Odesláno 12. února 2009 Když jste narazily na to umění...a já narazím na knihu....je tu nekdo skalni fanousek Stephena Kinga jako ja? např. na dopuručení dalších knih apod. z me zatim slabsi sbirky: Puls, Mlha, Řbitov zviřatek, Holčička, která měla ráda Toma Gordona, Dlouhý pochod, Rose Madder, Tommyknockeři.
hciq Odesláno 12. února 2009 Nahlásit Odesláno 12. února 2009 něco pro milovníky klasickejch témat zajímavej současnej pokračovatel barokního šerosvitu "Mark Demsteader" Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se