Přejít na obsah

Steinhart Chronomag LE

tak která varianta .. číselníku který vyhrál v minulé anketě?  

19 hlasů

1. 1. Tak který? str. 30

• D1
      0
    • D2
      1
    • D3
      1
    • D4
      1
    • D5
      7
    • D6
      2
    • D7
      0
    • D8
      0
    • D9
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

ještě prosím nehlasujte, zatím tady pořád padají nové návrhy, dovolil bych si to nechat ještě pár dnů nechat uzrát

Baker napsal:
Kubo, kolik zajemcu je minimum, napr. na ty Nav B-Chrono, aby se to vyplatilo ?

to bych zatím neřešil, vím cca jaký byl počet v obdobných akcích, ale cena ve výsledku nemusí být dána jen počtem kusů v limitce

Gorg napsal:
A co zkusit udělat z pouzdra Fligrů 44 oblekovky? Samozřejmě úprava korunky jasná záležitost...

tudy cesta dle mého názoru určitě nevede, pouzdro je na hony vzdáleno decentnosti společenských hodinek

OldaA napsal:
napada me 4 moznost, potapky na zaklade modelu Triton

prosím to ne... to jsou tak specifické hodinky, že by imo nebyla šance pro dostatečný počet zájemců (vycházím z počtů prodaných sériových kusů)

• Odpovědi 616
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Já bych si dovolil sumarisovat jeden z návrhů:

Leštěné ocelové pouzdro, diamantová korunka, ručky mají namísto modré okraje z vysoce leštěné oceli (efekt lestlých kovových okrajů ruček je vyzkoušený z limitky a je to super!!!), plné dýnko bez nějakých nápisů, prost prázdné, jen na boku původní vojenská specifikace Fl 23883 , kalibr umožňující centrální vteřinovku (optimálnš unitas, ale tam může skočit cena, tak kdyžtak zde zmiňovaná ETA). Klidně bych ještě zvážil zda nezvolit diemeter 47 (při množství lidí co si tady tyhle hodinky, v této velikosti pořídilo .... ) :)

post-142-1229839179.jpg

Odesláno

Hugo: na nemeckem foru nam GS nabidl limitku B-Uhr 44 jeste drive, nez standardni 44 byly v prodeji. Takze nejakych omezeni bych se nebal, chrono tam da pokud nebude mit strach, ze se ten vyvazeny design zcela zprasi.

panove: uvazujte i o zmenach indexu, kruznic a vubec potisku, vemte tu moji limitku, jak moc parady udelalo odstraneni kruznic okolo vterinovky.

Odesláno

Georgu, sprzněný Stowa Marine bych z toho nedělal.

Bandicoote, OK, já jsem prostě nevěděl. V jiných oborech, které mne zajímají (plastiková modelřina) je tohle dost podstatná věc v rámci prodeje.

Jinak to své jsem sumarizoval (líbí se mi nejvíc 80% Buhr s manuálem), nicméně nějak se nebráním ani jiným alternativám ne-chrono. Koncekonců i ty Onionovy stopky se mi v hlavě torchu rozležely a mají své kouzlo. Nicméně bych se držel 44mm jako maxima. Ne každý má ruku jako boxer, nebo je exhibicionistou jako Onion, který si na ruce bere i budík od Arista.

Chrono neříkám ne, ale nedávám mu přednost. Nicméně vzhledem k mé techno-úchylce bych dal pednost, kdyby pak měly průhledné dýnko (předpokládám, že je pouzdro obdobou B-Uhr II, takže by to neměl být problém). O historické věrnosti se tady už stejně tak jako tak mluvit nedá.

Odesláno
  Baker napsal:
Taky tak. :smile_anim:

Řekl bych,že tohle by bylo pro mě to pravé ořechové

Odesláno
  Onion napsal:
...Klidně bych ještě zvážil zda nezvolit diemeter 47 (při množství lidí co si tady tyhle hodinky, v této velikosti pořídilo .... ) :) ...

Až se rozhodnete pro nějaký design (asi by se mi nejvíc líbil chronograf, ale pravděpodobně se mi bude líbit skoro všechno), tak budu vážně uvažovat o tom, že bych se přidal, pokud to bude ve velikosti 44mm. 47mm je pro mě nenositelné.

Odesláno

Co zkusit ciferník nečitelný jako má Hublot nebo mizící indexy ztvárněné třeba jako logo Prim Tiger? K tomu černé (třeba skeletové) ručky a jinak se držet klasického designu pilotek. Bylo by to zase něco jiného. Budou to sice extra nečitelné hodinky, ale koho by zajímal čas ;-) .

post-1861-1229848848.jpg

post-1861-1229848866.jpg

Odesláno

Jo a jestli je problém zaplatit unitas s centrální vteřinovkou, tak bych byl pro vteřinovku vypustit úplně nebo pro Unitas 6498.

Odesláno
  Well napsal:
Co zkusit ciferník nečitelný jako má Hublot nebo mizící indexy ztvárněné třeba jako logo Prim Tiger? K tomu černé (třeba skeletové) ručky a jinak se držet klasického designu pilotek. Bylo by to zase něco jiného. Budou to sice extra nečitelné hodinky, ale koho by zajímal čas ;-) .

Tak to by mohlo býti zajímavé!

Odesláno
  utrejch napsal:
Take bych navrhoval uplne se zbavit pilotniho ciferniku ...

A co ten regulateur? To obnáší nějakou zásadní úpravu unitasího kalibru? Taky bych byl pro zásadní obměnu číselníku, jinak to bude stá variace na pilotky, kterejch je všude plno..

Odesláno

No jsem zvedav co se z toho vyklube. Za me rozhodne bez chronografu. Ale uvidime, kolik zajemcu se nakonec zavazne vyslovi az se bude lamat chleba :whistle:

Odesláno
  Gorg napsal:
A co zkusit udělat z pouzdra Fligrů 44 oblekovky? Samozřejmě úprava korunky jasná záležitost...

Nástřel tady:

Bohuzel to pouzdro se na oblekovky nehodi a v tom navrhu je prilis patrna inspirace od IWC Aut. 7days...

A pokud uz tedy letecke, tak se mi nejvice zamlouva 80% Buhr s manuálem, jak se snazi prosadit Hudo14 a pokud mozno s Unitasem a centr. vterinovkou... (max. rozmer 44mm)

Odesláno
  INA napsal:
Bohuzel to pouzdro se na oblekovky nehodi a v tom navrhu je prilis patrna inspirace od IWC Aut. 7days...

A pokud uz tedy letecke, tak se mi nejvice zamlouva 80% Buhr s manuálem, jak se snazi prosadit Hudo14 a pokud mozno s Unitasem a centr. vterinovkou... (max. rozmer 44mm)

V podstate souhlasim, chtel jsem zmenit jen pohled na vec a nevytvaret dalsi pilotky...takze kdyz uz jsme u toho...jak by mel vypadat cifernik novodobych hodinek specialnich sil? :thumbsup_anim:

Odesláno

Podle mě si pilotky na milion způsobů můžeme koupit z běžné produkce hodinářů, ale když se řekne limitka chronomagu, představím si pod tím prostě něco, co tu ještě nebylo - a klidně inspirované b-uhry, ale tak trochu jinak, jestli mi rozumíte...

Jinak Unitas bych potunil, ale mimostřednou vteřinovku nechal (ještě takové nemám :whistling: )

Odesláno
  Hugo14 napsal:
čitelně a přehledně. tedy něco jako B-uhren :D

Tak jo, má představa :

Inspirováno Omegou seamaster 300 stejně jako orlíky :-)

To si to schytám :thumbsup_anim:

post-2869-1229871179.jpg

Edit: Ale jinak jsem antimilitantní...na holej pupek....

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...