Jiří Sedlák Odesláno 25. září 2025 Nahlásit Odesláno 25. září 2025 Ještě zkusím sehnat stejnou barvu se světlým prošitím. Nejhezčí je stejně ten pštros, co si nechal ušít Ivan. 1
Arthur N. Odesláno 22. března Nahlásit Odesláno 22. března Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
papun Odesláno 7. dubna Nahlásit Odesláno 7. dubna S dovolením to tady trošku oživím. Dlouho jsme nic nekoupil a blíží se 40ka, tak si říkám, že bych se trošku potěšil. A zaujali mě Murphy. Byl jsem dneska na čumendu. Mám ruku tak 17,5 cm a obecně nosím menší hodinky. Měli na prodejně oboje a jak jsem malinko zvažoval i 42ky, tak potom co jsme je viděl, tak ani náhodou. L2L na slona a vrtání dírek pro stěžejky, kdesi hluboko, takže jakmile se ten řemen ohne, tak konce nožek vylezou a bylo to strašné. Na velké ruce asi OK, ale na normální to fakt vypadá divně. No a sklíčko bez AR v klenutém provedení dělá to co dělá - zrcadlí. 38ky jsou jiná káva. A povídání, že plnohodnotné Murphy jsou jedině 42ky mě nebere. Já jsem vlastně ten film ani neviděl a ani nevím jestli to mám v plánu. Tady jsde prostě o hodinky jako takové. 38ky sedí krádně a pohodlně a slušeli mi. A vnitřní AR to hodně posune, nezrcadlí se to a taky ciferník působí více kontrastně. Jediné mínus, ale to platí pro oba - je pocit z řemenu. Nemám rád na první dobrou tuhé řemeny. Prostě vím, že když se chce, tak může být hezky měkký řemen hned od začátku. A taky jak je takový lesklý, tak na to nejsem úplně zvyklí, ale to je detail s kterým se dá pracovat. Jelikož stojí víc než si můžu běžně dovolit, tak asi bude nějaký výprodej. Stejně zjišťuju, že jsem zaseknutý na pár hodinkách a zbytek spíše leží v krabici.
papun Odesláno 29. dubna Nahlásit Odesláno 29. dubna Sundal jsem náramek, který už mě stejně nebaví. Já jsem ho původně nechtěl vůbec, ale když byly ke koupi v kompletu za ty prachy, tak proč ne. Pohodlí nic moc a vzhled úplná nuda. Nicméně jinak se na ty hodinky dá dát kde co... sorry za fotky. V reálu to vypadá o dost lépe. Aktuálně se mi líbí nejvíc tropic. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
Jiří Sedlák Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května (upraveno) Na plnotučný Murphy je potřeba mít ruku (aspoň 19cm, já mám 20 a sedí dokonale), je potřeba jim dodělat antireflex a když tah tak jedině ten z klasických khaki fieldů automatic 42 nebo zkusit něco od Uncle. A samozřejmě nezaplatit plnou cenu Nejlíp koupit tady. Khaki Field auto 42 vychází o desítku míň ať na kůži, nebo na tahu (a mají ten správný), mají stejný pouzdro, stejný stroj plus datum, který mi nevadí. Kdybych je tenkrát nekoupil ještě 2 měsíce v záruce za 17, na kůži, šel bych do KFA. Tou dobou asi za 18 nový. Murphy jsou prostě o desítku napálený kvůli blbýmu filmu, kterej mi nic neříká. A ten pseudo krokodýl, je sice zespodu krásně hladkej a nesaje pot, ale po stranách je strašně tenkej a nožky přes něj trčej pořád, i když máš ruku akorát a řemen jde správným směrem. 38 jsou ve všem mnohem dotaženější hodinky. I ten řemen má lepší profil. Jen jsou mi prostě malé. Já jsem nechal na 42 udělat AR, dokoupil správnej tah, jsem s cenou dohromady na 22600,- a jsem velice spokojen. Za plnou cenu plus AR a tah už by to bylo 34400,- a to je moc. Sada s novým tahem + 1000 za AR 32900,- taky moc. Ono už 28700 za 38 na tahu je dost hraniční. Vzhledem k ceně KFA 19800 kůže, 22200 tah ve 38 i 42 se cena Murphů a obzvlášť 42 jen těžko obhajuje. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 18. května uživatelem Jiří Sedlák 1
papun Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května Mě ten origo náramek na 38kách začal dost rychle srát a sundal jsem ho. Zatím nejpohodlnější a nejvíce se mi líbí tropic. Kdybych měl pazouru jako medvěd, tak si koupím 42ky, ale nemám. Zkoušel jsem je a vypadal jsem jako jeliman.
Jiří Sedlák Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května Já jsem je tenkrát koupil na tomhle hadru a origo kůže byla v krabici. Klasickej dvoudílnej textilní řemen a je to taky super. Jen se musí občas vyprat. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
papun Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května Já jsem obdržel náramek a origo kůži. Byla nošená, ale vypadá ještě ok. Nicméně je tvrdá jako prase a vlastně jak je taková lesklá, tak se tváří tak nóbl. Já mám rád víc Tool image. Takže leží v krabici....
lukassob Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května před 2 hodinami, papun napsal: Mě ten origo náramek na 38kách začal dost rychle srát a sundal jsem ho. Zatím nejpohodlnější a nejvíce se mi líbí tropic. Kdybych měl pazouru jako medvěd, tak si koupím 42ky, ale nemám. Zkoušel jsem je a vypadal jsem jako jeliman. Ahoj, a co bylo konkrétně na to náramku špatně? Dík. L.
Jiří Sedlák Odesláno 19. května Nahlásit Odesláno 19. května Jestli má tak blbě udělanou sponu jako ten můj... Konkrétně ten můj na to že je na velký hodinky má tu skládací část příliš zahnutou a když není spona na správným místě, tak se zarývá do ruky. To i kritizovaný Seiko má tu špínu z plechu, ale mnohem líp kopíruje ruku. Osobně pořád přemýšlím že ty dvě části pěkně spolu pod lisem trochu narovnám. Navíc ty nové jsou typu oyster a ten není tak poddajný a celkově je to takový bez nápadu bych řekl. Plus samčí koncovky jako bonus. Vůbec mě neoslovil vzhledově a jsem rád, že mám co mám.
Jiří Sedlák Odesláno 19. května Nahlásit Odesláno 19. května Samičí: poslední užší článek náramku je vsunut do koncovky (koncovka má tvar U), mají to tak třeba všechny staré skládané plechové tahy, nevýhoda: když vytáhnu stěžejku, koncovka upadne, musí se skladovat v sáčku s tahem, jinak se ztratí. Samčí: koncovka je s tím posledním článkem z jednoho kusu železa (tvar T), je vsunuta do posledního článku náramku (proto samčí) a začepována jako zbytek náramku. Tedy neodnímatelná. Výhoda: když vytáhneš stěžejku, koncovka neupadne, nikdy se neztratí, můžeš tah hodit do šuplíku a neřešit balení. Nevýhoda: vypadá to blbě, prakticky prodlužuje lug to lug, tedy délku hodinek. Pro lidi s malou rukou naprd.
Jiří Sedlák Odesláno 19. května Nahlásit Odesláno 19. května Typický je rozdíl mezi tahy od Strapcode (samčí) a Unclestraps (samičí). Obrázky dávat nebudu, to najdeš sám. Hnusnější koncovky než dělá Strapcode na jubilee pro SKX nebo želvy jsem snad neviděl.
papun Odesláno 19. května Nahlásit Odesláno 19. května Chápu, ale je mi to tak nějak jedno :D. Toto jsem nikdy neřešil.
Jiří Sedlák Odesláno 20. května Nahlásit Odesláno 20. května (upraveno) Tak pokud není na výběr, taky neřeším, ale když si člověk může vybrat... Dneska bych sáhl po jubilee nebo president od Uncle. Oni to teda nazývají executive a Lincoln. Mají na 38 i 42. https://unclestraps.com/collections/hamilton-murph Taky poslední dobou Uncle doslova převálcoval Strapcode, nejen koncovkama, ale i sponama, který nejsou tak humpolácký a taky šířkou sortimentu. Strapcode pro Hamiltony nic nemá. Upraveno 20. května uživatelem Jiří Sedlák
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se