Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kev:...když už jste u těch gum tak spíš sedí toto: je to jak když s medvědem pojedeš do pneu procházka místo do M3000. Dostaneš lepší gumy za cenu gum od M3000 a to nemluvim o výběru.

• Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jo to je pravda,ale já nemluvím o ceně ale o značce,tzn. že když máš TAGy v hodnotě cca 60 tis.,tak dávat na to nějaký noname řemen mě přijde škoda.Prostě to k sobě nesedí.A nehleďme až bys ty hodinky pak prodával,tak co je pro potencionálního kupce lepší,když bude vše origoš nebo když to bude taková skládačka?

Odesláno

Kev: ty furt podsouváš tomu noname řemenu nižší kvalitu. Slovo "noname" používáš pejorativně. Ale tak to většinou není. Zdánlivý noname bůže být velkým jménem ve světě drobných kožených výrobků. Nikdo nepředpokládá, že si na Tagy dáš řemen z misterminitu za 300. Ale mluvíme o řemenech dobrých a kvalitních, které dané hodinky upgradují.

Odesláno
Jo to je pravda,ale já nemluvím o ceně ale o značce,tzn. že když máš TAGy v hodnotě cca 60 tis.,tak dávat na to nějaký noname řemen mě přijde škoda.Prostě to k sobě nesedí.A nehleďme až bys ty hodinky pak prodával,tak co je pro potencionálního kupce lepší,když bude vše origoš nebo když to bude taková skládačka?

A proto, když koupím hodinky, tak ten blbej originální řemen (čest výjimkám jako IWC - sice drahej, ale Pafelik si ho nemůže vynchválit) sundám, dám si tam lepší a když hodinky prodávám, tak je prodávám s netknutým původním řemenem. Když kupuju hodinky, tak řemen vůbec neřeším (jen šířku). Když si koupím použíté hodinky s viditelně dost nošeným koženým řemenem, tak ho stejně nenosím.

Každý to prostě vidíme jinak. Tobě přijde škoda si koupit lepší a levnější řemen, který nemá tu správnou značku, mně přijde divné si kupovat dražší a horší originální, ale to už jsem psal, začínám se opakovat, pardon.

Odesláno
Kev: ty furt podsouváš tomu noname řemenu nižší kvalitu. Slovo "noname" používáš pejorativně. Ale tak to většinou není. Zdánlivý noname bůže být velkým jménem ve světě drobných kožených výrobků. Nikdo nepředpokládá, že si na Tagy dáš řemen z misterminitu za 300. Ale mluvíme o řemenech dobrých a kvalitních, které dané hodinky upgradují.

Souhlasím s tebou skoro ve všem. Ale kdybych měl Tagy, tak si na ně klidně dám řemen, co jsem koupil za 4 kila u Brože. Je to Rios a vypadá velmi slušně.

Odesláno

úplně v pohodě,každý to cítíme jinak.Ale já bych si prostě koupil řemen originální.Hledím na značku,ne kvalitu.Ikdyž si nemyslím že řemen za 500,-bude kvalitnější než orig. TAG.

Odesláno
úplně v pohodě,každý to cítíme jinak.Ale já bych si prostě koupil řemen originální.Hledím na značku,ne kvalitu.Ikdyž si nemyslím že řemen za 500,-bude kvalitnější než orig. TAG.

Tak tím se to vysvětluje, já se snažím hledět na kvalitu, ne na značku. Kolik jsi měl v ruce řemenů za 500-1000 korun?

Odesláno

Já to zase převedu na auta,budeš mít za 2mil. Medvěda s originál zabudovanou navigací.Naproti Tomtom za 10tis bude mít mapové podklady lepší.Tak co by sis dal originál nebo toho Tomtoma?No já vždy originál,protože mit v káře za 2 melouny vylepený na čelním skle Tomtom to by vypadalo při nejmenším směšně.

Odesláno

Kev - pokud remen u TH stoji 1800 tak te to nebude mrzet tolik jako kdyz si koupis plastovyho pseudokrokodyla u Longines za 8.000 CZK bez spony, v tu chvili ti dojde, ze za 8 tisic si muzes koupit nekolik remenu, nebo si nechat 2-3 remeny (mix exotiky a klasiky) nechat usit u "mistra" na miru a ze ty remeny jsou uplne o necem jinym ;) Kdyz jsem videl porovnani krokodyla od Simona za cca 3.000 a Longines pseudokrokodyla za 8.000 tak ten rozdil byl skutecne markantni, bohuzel v neprospech "L" remenu..

Odesláno (upraveno)

Přiznávám: tam kde to jakžtakž znám, bych jezdil s tím, co tam je a trochu bych machroval s integrovanou navigací. Na cestu do Provence bych tam hodil tomtoma. Kdybych totiž bloudil, přestože jsem tomu mohl zamezit, teprv tehdy bych si připadal směšně.

Obecně: Přece se nebudu držet nějaké pochybné vnucené šablony, když jiná legální varianta je lepší.

A ještě: z tebe by měli PR manažeři značek radost... tomu se říká slepá věrnost, nic ve zlém

A na závěr: taky jsem byl kdysi rád, když vše značkově štimovalo. Ale on ten Krussel (dosaď cokoliv) na pocketpc je fakt lepší než originál fujitsu (dosaď cokoliv).

Edit: přiznám se... na přenos bot od lloydů používám lloyd fusak

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno
Já to zase převedu na auta,budeš mít za 2mil. Medvěda s originál zabudovanou navigací.Naproti Tomtom za 10tis bude mít mapové podklady lepší.Tak co by sis dal originál nebo toho Tomtoma?No já vždy originál,protože mit v káře za 2 melouny vylepený na čelním skle Tomtom to by vypadalo při nejmenším směšně.

To je zase blbost, ty to vzdycky prevedes na priklad, ze to lepsi musi byt hnusny, nekvalitni, neznackovy.. Naopak, muzes si toho tyho vysnenyho mergla nechat vytuniongovat od AMG coz patri asi Mercedesu, nebo treba od Brabusu nebo nejaky jiny firmy - ani jedna moznost neni menecenna, naopak ta "neoriginalni" muze byt i drazsi, i lepsi..

Odesláno

Naprosto blbé přirovnání. Srovnáváme dvě stejné věci (dva řemeny) a nikoliv dvě různé věci (integrovaná a externí navigace). Takže správné srovnání by bylo, že můžes koupit buď externího Tomtoma s lepší mapou za 10 tisíc nebo externí navigaci Mercedes s horší mapou za třeba 30 tisíc. Pokud bys koupil horší navigaci za větší peníze, a to jen kvůli tomu znáčku trojcípé hvězdy, tak bych si o tobě myslel, že jsi blázen nebo trdlo.

Odesláno

ahoj kluci, dovolím si pár řádků, řemen, který mne navrhl Baker Di-modell Rallye waterproof, jsem objednal u Kubsona. Řemen je výborně zpracován a je super pohodlný. K řemenu jsem objednal od Hirsche motýlkovou sponu s pojistkou. Bohužel ta spona je pro mne totálně nepohodlná (tlačí) a navíc se mne téměř neustále rozepínala. Stačilo oblékat nebo svlékat džísku, ale i sako, zavadit lehce o sponu a už byla rozepnutá.

Dnes jsem byl v u mých kolegů na naší pobočce v Praze a do Koscomu to je cca 10 minut pěšky, takže jsem si tam skočil, aby mne nějakou sponu nabídli. Bohužel v rozměru 18mm neměli žádnou neoriginální. Následovala moje otázka na kolik by vyšla spona originál TH. Pánové za chvilku přiběhli a přinesli sponu originál TH ve správném rozměru. Po lehkém průzkumu spony jsem zjistil, že s řemenem od Di-modell budu mít asi problém s tloušťkou řemenu, budu muset odříznout obě poutka a bude vidět u spony část stěžejky ve střední části, tam kde je u normální spony jazýček a navíc tento řemen má zdvojený jazýček, takže ten výřez je tam opravdu velký a ta stěžejka by tloukla do očí opravdu hodně. Originál řemen od TH tam ten výřez pro jazýček nemá. Po tomto zjištění následovala otázka, zda-li by se našel ihned i originál TH černý děrovaný kožený řemen. Měl jsem štěstí. sponu i řemen si někdo objednal jako komplet, ale nevyzvedl si to. Já na to dostal slevu a pánové, opravdu nelžu za sponu i řemen (oboje opravdu úplně nové) jsem zaplatil dohromady 2650Kč. Řemen i sponu mám už na hodinkách.

Spona - paráda, pohodlí, provedení, pojistka - prostě plná spokojenost :thumbsup_anim:

Řemen - s Di-modell se moc porovnat nedá. Di-modell je o třídu výše designem, zpracováním, aspoň pro mne.

Takže jsem dospěl k názoru, že bude asi ideální kombinace originál spony TH a nechat si udělat řemen od člena tohoto fóra v designu Di-modell se specifiky originál řemenu TH, které jsem popsal o pár řádků výše a bude to OK.

Takže tak

Odesláno

Krasne hodinky!!! Nedavno sa tu jedny predavali za pomerne velmi dobru cenu. Skoda ze som sa rozhybal dost neskoro, asi by som ich bral hned teraz...

Gratulujem.

Odesláno

Dovolím si přispět svou troškou do mlýna k tématu originál x neoriginál. Za mě tenhle problém vyřešil tento email, který jsem dostal z Carollina.

V příloze posílám obrázek z katalogu - pro Big Piloty.

Jsou možné dvě varianty. Černý a hnědý kroko. Cena by byla 10.530,-Kč.

S přáním pěkného dne

Lenka Černá

Carollinum servis

Ačkoli si uvědomuji, že nemít hluboko do kapsy, jednoduše bych si koupil originál a měl bych o něco lepší pocit než teď, neváhal jsem a jal se zjišťovat možné alternativy. Objevil jsem pak prodejce StrapLuxe.com, od nějž jsem aligátoří řemen na Big Pilot zakoupil za zhruba 140 dolarů. Jedná se v současnosti o můj nejoblíbenější řemen a v žádném případě mě při jeho nošení nepřipadá nepatřičné, že se nejedná o originál IWC. Řekl bych, že tohle je dokonce naprosto vedlejší. Pokud je řemen kvalitní a ručně vyrobený a hodinkám sluší, není zkrátka co řešit. Osobně musím říci, že bych si mnohem více cenil řemenu od Šimona, který bych si nechal udělat na zakázku podle svých představ, než zbytečně drahého originálu.

post-3231-1233254476.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...