Návštěvník tolja Odesláno 19. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2023 Tak jsme se opet shledali, a to o dost drive, nez bylo dohodnuto. Problemy zacaly v rijnu, kdyz jsem si vsiml, ze se hodinky zpozduji. Muj hodinar zjistil, ze se nezpozduji, ale zastavuji. A kdyz je otevrel, tak se jich......lekl. Povidal, na to jsem ja kratkej, to vidim poprvy v zivote, to bych mohl leda posrat. Co ted? Kroky vedly do koskomu, coz nebyla uplne dobra volba. Pultovy pracovnik porad nekam odbihal konzultovat, a nakonec z nej vypadla suma, kterou bych byl asi se skripenim zubu ochotny akceptovat, ALE chlapec vyslovil neco, co rikat nemel, a to, ze hodinky poslou do Nemecka a odtud je budou posilat do Japonska. . No uznejte, mohu sverit svoje oblibene hodinky nekomu, kdo je ani neumi poslat do Japonska? Sveril jsem se kamaradovi Jeronimo Watchmaker, a ten mne poslal do jihlavskeho Onyxu. Ze pry pred par lety Spring drive jeste neumeli, ale, ze by uz mohli umet, a taky, ze jo. Behem jedne cesty do Brñele jsem se stavil v Jihlave, a povidali, ze jsou sice zasekany, ale pokud nebudou potreba nahradni dily, tak ze by to meli zvladnout. Chvili se nic nedelo, a najednou telefonat, abych rozbil prasatko, ze hodinky jsou oservisovane a serizene k vyzvednuti. Zhruba o dva mesice drive, nez jsem ocekaval, a za o neco vic, nez tretinu ceny navrzene koskomem! Pri vyzvednuti a dalsi prijemne navsteve jsem byl i uveden do jejich svatostanku / laboratoria, abych videl, komu jsem hodinky sveril. Domnivam se, ze v zadne hodinarske dilne nemohou byt vybaveni lepe, ale jak uz modri vědí, zaklad je v sikovnych a pracovitych lidech. Abych to shrnul, podle meho nazoru a zkusenosti v Onyxu nehledaji duvody proc to nejde, ale hledaji zpusoby a cesty aby to slo. Urcite to nejsou posledni moje hodinky, ktere byly na vylete v Onyxu. Panove dekuji. Hosi, pro vase Spring drive Seiko je Onyx to prave misto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Polo21 Odesláno 19. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2023 Zaciatkom tyzdna som posielal nove Seika do Koscomu na zarucnu opravu. Tiez meskali, zalozil som o tom aj temu. Vraj ich posielali do Nemecka a ratam ze odtial pojdu do Japonska. Tak uvidime kedy ich budem mat doma. Podla mna v nemecku zozbieraju viac hodiniek z celej europy a posielaju to naraz v jednej zasielke, aby usetrili za dopravu a cas s byrokraciou okolo colnych konani. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radik Odesláno 19. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2023 Tohle by se spíš hodilo do Onyxového vlákna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 19. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2023 před 5 hodinami, Radik napsal: Tohle by se spíš hodilo do Onyxového vlákna. několik let jsem tu nebyl, nebyl důvod, takže už to nemám pod kůží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 19. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2023 (upraveno) @tolja: To je z tvé strany kompletní nepochopení. Koscom posílá vždy do Německa. GS servisní centrum se na ně podívá a pak rozhodne, zdali opravu zvládnou u nich nebo musí do Japonska. Je super, že Onyx je schopný Spring Drive opravit. Nicméně pokud by oprava nebyla jen o rozborce, vyčištění a sborce, ale třeba by potřebovali nový díl, tak by je ani Onyx nebyl schopen opravit. A narovinu - mít hodinky za 150 a brblat nad servisem za 15 ... já ti Toljo nevím. Tím nechci říci, že jsi úplně blbej, ale pokud máš Spring Drive, tak bohužel musíš akceptovat proprietárnost technologie a omezené možnosti opravy mimo oficiální síť. Stejně jako jsme musel akceptovat já. Ano cena ani délka pobytu v Japonsku se mi moc nelíbily, ale hybrid od Lexusu ti sebelepší servis neopraví, pokud to nebude přímo Toyota nebo Lexus. Upraveno 19. února 2023 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 20. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2023 @safiTvou obsesi obohacovat vtipnými replikami každé vlákno na titulce mi hodnotit nepřísluší, ale zrovna tohle se nepovedlo. Možná by Ti místo hltání pohádek "o opicích a banánech" od páně Hlaváčkovy zásilkovny neuškodilo zamyslet se co asi tak v (de-facto quartzem řízeném) SD může vyžadovat servis - a vyjde Ti že ze "servisovatelných" závad půjde s největší pravdpodobností buď o poměrně generické těsnění, nebo o (ne)mazáním způsobené opotřebení a s ním související nečistoty putující mechanismem, které už pérovník+magnetický regulátor nepřetáhnou - což byl zjevně i Toljův případ, žádná "totálka" (rozbitý cifr, urvaná korunka, ruplý pérovník a nebo prošlehlý čip). Technicky vzato, kromě maziva v tom není ani (potenciálně hnijící) baterka a ani choulostivej vlásek, které by vyžadovaly pravidelnou "proprietární" péči. Ale jestli jak ta ovečka ochotně akceptuješ i legendu že s HSD (které Toyota licencuje kde může, katalogy i servisní manuály jsou dostupné a potřebné díly AD ochotně prodává komukoliv kdo zaplatí) musíš výhradně do oficiálního servisu LEXUS (kterých je naštěstí i v tuzemsku několik) nebo Toyota (které jsou na každém rohu) kde Ti vše vyřeší výhradně výměnou za originální díly (), tož pak teda přeju příjemné čekání než přijdeš na řadu ke stříhání u mistra v Japonsku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 20. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2023 @Radek124: OK, další člověk, kterému vadí moje množství příspěvků. Holt každý jsme nějaký a musíme to tady spolu vydržet, než berta finálně naštveme a zavře to tu :-). Zkuste psát trochu více o hodinkách, ať má safi co číst a pak nebude prudit v různých vláknech. Ale neboj, vyslyšel jsem přání, prosby a nářky mnohých a v zájmu klidu na fóru jsem přestal tolik psát do žumpy.... Teď vážně. Upřímně - Tolja si takovou reakci zasloužil, protože udělal z Koscomu tak trochu blbce a to neprávem a nemůže se divit, že to pak schytal. @prischera to v příslušném vlákně napsal stejně ale diplomaticky. Jádro diskuse tedy je, jak moc SD strojky vyžadují v průběhu času výměnu dílů z důvodu opotřebení. Protože nikdo nechceme mít u svých SD přesnost horší jak vteřinu denně (někdo možná horší jak 0,5 vteřiny). Pokud SD vyžaduje po 5-7 letech nošení jen vyčištění, tak super a Onyx bude vždy rychlejší a levnější než Koscom, tedy Seiko servisní centrum v Německu a Japonsku. SD nemají krokový mechanismus, vlásek. Pokud chápu správně, regulace u SD probíhá elektromagneticky, bez fyzického tření. Takže zde asi nebude docházet k tak velkému opotřebení jako u obyčejných mechanik. Díval jsem se do servisní dokumentace u mých SD GS SBGE009, které se také zastavovaly, a vidím, že byly měněny pouze dva komponenty - těsnění a luneta (C = change). Zatímco u strojku žádné výměny dílů nejsou uvedeny. Je tam popsána klasická rozborka a čištění a několikrát zmíněná i demagnetizace. Takže evidentně SD mohou být zmagnetizovány. Dobré to vědět. Ale pořád jsme na úrovni odbornější, ale přece jenom hospodské diskuse. Poprosil jsem Onyx, ať se nám vyjádří k jejich zkušenostem se servisem SD. Protože jejich hodináři asi měli rozebraných více SD strojků, než jsem oba dva měli na ruce nebo viděli naživo. Asi bychom neměli zapomenout i na emoční aspekt GS - součástí jejich kouzla je ruční finishing pouzdra, tahu i celých hodinek japonským mistrem. A v případě intenzivně a dlouho nošených hodinek .. mám pocit, že jednou za 10-15 let si GS výlet do Japonska zaslouží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilb Odesláno 20. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2023 před 6 hodinami, Radek124 napsal: @safiTvou obsesi obohacovat vtipnými replikami každé vlákno na titulce mi hodnotit nepřísluší, ale zrovna tohle se nepovedlo. .. Ale no tak.., nedělej z toho drama. Zrovna od tebe, mistra převtipných až cynic komentů zakončených hovínkem to sedí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se