Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ten názov je podľa môjho názoru pre našinca dosť odpudivý. Neviem si predstaviť ako za to dávam 3.5k a som so sebou spokojný. Evokuje to skôr korporátny omyl, ako premyslený výber.

Odesláno (upraveno)

Nejsou tak uplne zly, moderni interpretace … ten nazev asi vychazi jako ulitba sberatelum - na zahranicnich diskuznich servrech ty puvodni hodinky ( eterny, lemanie a longines) takhle debilne nazyvaji. Me na nich vadi te stitek na boku, takovy nehezky detail co to kazi.

Upraveno uživatelem steel
Odesláno

tak čím viac sa na nich dívam, z toho raz na živo,  tym viac sa mi páčia...  no-go by bol pre mňa len dátum :)

vidim to tak o 3-4 roky od nejakeho šedošedého dealera za 1,5k €

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Název "Pilot MAJETEK" je nešťastný,MVS by bylo určitě lepší, ale je to jen slovo, navíc skryté na dýnku. Mně osobně se líbí moc a doufám, že je ještě stihnu než je vyprodají.

Upraveno uživatelem kork74
  • Po roku...
Odesláno (upraveno)

Další MAJETEK, tentokrát z titanu.

https://timeandtidewatches.com/longines-pilot-majetek-pioneer-edition-titanium-introducing/

Nemám rád, když u limitky šetří náklady tím, že tam dají "ONE OF 1935".

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem lukassob
  • Dát hlas 1
Odesláno
V 28. 2. 2023 v 11:43, ragu napsal:

Mi tohle vlákno nějak uniklo. No co k těm hodinkám říct...jsou hezký asi jako limitka od Eltonu.

Trefne prirovnani. Je to cihla kovu, ktera se predloze ani neblizi… bohuzel je to promarnena prilezitost.

• po měsících...
Odesláno
V 22. 2. 2023 v 12:26, Frantik napsal:

Bože! Ono je tam fakt napsáno “Longines pilot majetek” :-))) To dělal nějakej idiot :-))

Přepsali původní napis, který byl na dýnku hodinek pro letce CSR… Mne se ten název líbí 

• Like 1
Odesláno
V 22. 2. 2023 v 16:58, PEtrS napsal:

Asi půjdu proti proudu, ale mě se to vůbec nelíbí a název je ten nejmenší problém.
Jsou velké (43mm),  celkově působí strašně masivně. Ale co to za mě úplně zabíjí, je ta ochrana korunky. Proč?!?

Mně se design líbí, ale ředím tu velikost… 43 se mi zda taky hodně. 

• po měsících...
  • po 2 týdnech...
Odesláno
V 11. 11. 2025 v 13:30, benlomond622 napsal:

Nevíte někdo o kompatibilním tahu? (ideálně nerez ocel) Kontaktoval jsem přímo Logines a ti ho nenabízí a nemají ani nic, co by jej mohlo nahradit... 🙄

nechci dělat mazanýho, ale asi jsi první kdo by chtěl takový pilotky zneuctít tahem….. i kdyby byl sebelepší …… nebo tak…. A proto ho asi ani nenabízí . 

• po 2 týdnech...
Odesláno
V 26. 11. 2025 v 12:58, FantasticFabio napsal:

nechci dělat mazanýho, ale asi jsi první kdo by chtěl takový pilotky zneuctít tahem….. i kdyby byl sebelepší …… nebo tak…. A proto ho asi ani nenabízí . 

Vzhledem k tomu, že prastrýc byl velitelem wingu v 311. peruti a padl v boji, tak o (zne)uctění bych fakt nemluvil. Úctu mám k lidem a tyhle hodinky bych chtěl právě proto, že json spojením napříč prostorem a časem s předkem, kterého jsem sice nezažil, ale mám k jeho  vlastenectví a hrdinství obrovský respekt. Takže s tahem nebo řemínkem - emoce zůstávají. 

Odesláno
před 5 minutami, benlomond622 napsal:

Vzhledem k tomu, že prastrýc byl velitelem wingu v 311. peruti a padl v boji, tak o (zne)uctění bych fakt nemluvil. Úctu mám k lidem a tyhle hodinky bych chtěl právě proto, že json spojením napříč prostorem a časem s předkem, kterého jsem sice nezažil, ale mám k jeho  vlastenectví a hrdinství obrovský respekt. Takže s tahem nebo řemínkem - emoce zůstávají. 

Dobře , respektuju i tvůj pohled na věc …. Takže co by jsi poradil tazateli ? Kde sehnat a jakej tah na hodinky ze současné produkce Longines , které jsou odkazem na původní hodinky z doby kdy se používali hlavně kožené řemeny ? 

Odesláno
před 32 minutami, FantasticFabio napsal:

Dobře , respektuju i tvůj pohled na věc …. Takže co by jsi poradil tazateli ? Kde sehnat a jakej tah na hodinky ze současné produkce Longines , které jsou odkazem na původní hodinky z doby kdy se používali hlavně kožené řemeny ? 

U leteckých MVS musel být řemen taky proto, že se mohl udělat libovolně dlouhý, aby se hodiny mohly nosit přes rukáv letecké zateplené bundy. Při letu je většinou nenosili na holé ruce - zaprvé by na ně neviděli a za druhé tam bylo klidně 50 pod nulou a mohly by přimrznout.

Jinak, těžko radit, když jsem původní tazatel. 😂

Odesláno
před 7 minutami, benlomond622 napsal:

U leteckých MVS musel být řemen taky proto, že se mohl udělat libovolně dlouhý, aby se hodiny mohly nosit přes rukáv letecké zateplené bundy. Při letu je většinou nenosili na holé ruce - zaprvé by na ně neviděli a za druhé tam bylo klidně 50 pod nulou a mohly by přimrznout.

Já vím, že jsi původní tazatel! To co jsem psal , byla odpověď na mojí odpověď! 

• Díky 1
Odesláno
před 2 hodinami, benlomond622 napsal:

Tady je vidět, že nejsi neznalec a ignorant , že ctíš historii a autenticitu, tak mi vysvětli , proč bys je chtěl na tahu ? Já osobně jsem si na “ pilotkách “ Longines Spirit Zulu Time  sundal tah a nahradil ho hnědým koženým řemenem , protože cítím , že to tak má být …. Že tah se k nim moc nehodí ….. i přesto že je L udělalo na tahu…. Tak se nediv, že jsem odpověděl , jak sem odpověděl ! Jinak v poho ? 

Odesláno
před 3 hodinami, FantasticFabio napsal:

Tady je vidět, že nejsi neznalec a ignorant , že ctíš historii a autenticitu, tak mi vysvětli , proč bys je chtěl na tahu ? Já osobně jsem si na “ pilotkách “ Longines Spirit Zulu Time  sundal tah a nahradil ho hnědým koženým řemenem , protože cítím , že to tak má být …. Že tah se k nim moc nehodí ….. i přesto že je L udělalo na tahu…. Tak se nediv, že jsem odpověděl , jak sem odpověděl ! Jinak v poho ? 

Jsem v pohodě. Co se týká řemínek vs tah. Složitá otázka, je to dost o pocitu z nošení. Celý život nosím kov. Potřebuji hodinky na ruce “cítit”. Když bych to parafrázoval, čím větší a těžší, tím lepší. Zkoušel jsem i titan a stejně skončil u oceli. Možná i kožený řemínek mi připadá trochu nehygienický - nasává pot hlavně v létě. Osobně zastávám názor “live and let live”. Ortodoxní přístupy jsou ve všech “bublinách”. Já jsem třeba zastánce vinylu a argument, že cd nebo bezztrátový digitál je lepší, mě nechává chladným. Na druhou stranu znám lidi, co jim stačí mp3 a pecky za 200 Kč a vůbec mě to netrápí. 😂 Prostě každý má nějaký důvod, proč něco může a něco ne.

• Díky 1
Odesláno

Za mě by Longines Pilot Majetek na tahu vypadal divně, ale třeba nějaký vhodný najdeš a dáš pak foto. Jsem zvědav. 

• Like 1
  • Dát hlas 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...