Lynx12 Odesláno 27. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna Fajnovej velikonoční vandr s @Honza.manta na Křivoklátsku https://eu.zonerama.com/Link/Open/662cdef9aa781616b0d8f264 A následující týden solo vandr na Brdech https://eu.zonerama.com/Link/Open/662cdf47aa781616b0d90a3f Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 27. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna před 2 hodinami, Lynx12 napsal: Fajnovej velikonoční vandr s @Honza.manta na Křivoklátsku https://eu.zonerama.com/Link/Open/662cdef9aa781616b0d8f264 A následující týden solo vandr na Brdech https://eu.zonerama.com/Link/Open/662cdf47aa781616b0d90a3f …moc hezký; fotky krásný, Marko paráda, ale nejvíc mě dostala džezva! To je super Jen pár deka v báglu navíc a sbohem rozpustná bryndo z ešusu… To s dovolením zařadím do repertoáru Btw - máš s sebou kapesní mlýnek nebo namleto z domova? Mletí mezi dvěma šutry nepředpokládám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 27. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna @Jone Mlýnek je vidět na fotce hned před tou džezvou Jinak krásný fotky, mě čeká čundr na přelomu květen/červen, tak se už taky těším... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 27. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna @Lamiczka …mea culpa Na mobilu bez brejlí jsem to v rychlosti identifikoval jako otvírání placatky s chladičem do té kávy; což mi přišlo logické, ale pravda, my alkoholici máme občas zkratkovité uvažování Mlýnek mi na mysl přišel, až když jsem psal nadšenou reakci. Mea maxima culpa! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 27. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna (upraveno) před 3 hodinami, Jone napsal: …moc hezký; fotky krásný, Marko paráda, ale nejvíc mě dostala džezva! To je super Jen pár deka v báglu navíc a sbohem rozpustná bryndo z ešusu… To s dovolením zařadím do repertoáru Btw - máš s sebou kapesní mlýnek nebo namleto z domova? Mletí mezi dvěma šutry nepředpokládám Džezva je super a kafe z ní vynikající... než jsem objevil kouzlo kávy z džezvy, vozil jsem mokka konvičku... a mlýnek samozřejmě klasický starý Tramp (jedna starší fotka, kde je dobře vidět) Upraveno 27. dubna uživatelem Lynx12 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 28. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna Díky za návodné foto Džezvu mám, ale hned jsem koukal na různé kapesní/cestovní mlýnky (i Tramp je na Aukru k mání) a abych se trochu zorientoval: toho TRAMPa používáš pro nepřekonatelný "výkon" (nízká váha, snadná údržba, kvalitní mletí) nebo je v tom spíš nostalgie? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 28. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna před 3 hodinami, Jone napsal: Díky za návodné foto Džezvu mám, ale hned jsem koukal na různé kapesní/cestovní mlýnky (i Tramp je na Aukru k mání) a abych se trochu zorientoval: toho TRAMPa používáš pro nepřekonatelný "výkon" (nízká váha, snadná údržba, kvalitní mletí) nebo je v tom spíš nostalgie? Obojí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 5. května Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května Cabin Bushcraft Do vlákna o kávě jsem se to neodvážil dát, protože pravověrní baristi by mě asi ukamenovali, ale princip je v podstatě jako "džezva" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 12. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června Na stare roky mi jeblo a dali jsme s kamosem Hadrianuv val. Sest dnu sloty. Vlna destu co prosla az do nemecka nas samozrejme vzala taky. Normalne tam v tomhle obdobi je nejmin srazek. Tyden (cely) predtim asi 5mm celkem a teploty az 26. Tyden po tom 7 mm srazek celkem (za tyden). My meli treba jen v utery 35mm. Navic spani venku tam je velka vyjimka. Jako byli jsme za totalni exoty. Navic s 15-ti kg na hrbu sme byli za legendy. No, je to za mnou a az priste neco takoveho vymyslim, ma kamarad za ukol mi zprelamat hnaty. Mala ochutnavka... 4 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 12. června Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června To je super. Kdyby se ti chtělo ještě sepsat nějaký stručnější report z celý akce, tak asi nebudu jedinej, kdo si to rád přečte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 12. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června Diky. No, delal sem fotoknihu, kterou sem pojal jako takovy dennik. Takze bych ty texty tady hodit mohl. Ale esi to bude nekoho zajimat.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 12. června Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června hod to sem xeno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 12. června Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června (upraveno) @XenomorfusNo, myslím, že jo Upraveno 12. června uživatelem warann Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 12. června Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června Bude zajimat, neboj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exell Odesláno 12. června Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června Paráda, připomíná mi to stopování po Skotsku v roce 2013, taky nám pořád pršelo a se spaním ve stanu jsme byli trochu za exoty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 12. června Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června Taky si rád přečtu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 12. června Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června @Xenomorfus taky se připojuju s prosbou o cestopis Jak jste to měli s nožovým vybavením? V UK je prakticky všechno zakázané. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 12. června Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června Brácha šel před pár lety nějaký pochod Skotskem (100 km ?) a bral si Mora Eldris a OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 12. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června Dobrá, chlapci. Tak já tady něco hodím, nějaký úvod a jeden den třeba. A když bude zájem, hodím sem další. Co se nožů týče, tak jsme měli každý normálně klasický švýcarák. A ten je tam i povolený. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 12. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června Přátelé, kamarádi. Co je to Hadriánův val si najděte na těch internetech, já dal do fotoknihy víceméně citaci z Wiki. Úvod To si takhle někdy v roce 2018 šlapete krajinou Nízkého Jeseníku a máte vedle sebe dobrého kamaráda. Ten má vždy po ruce nějaký výborný nápad. Už vlastně tohle byl jeho nápad - štrachat se z Orlických hor pěšky do Ostravy. A přitom (sakra, proč?) přišel s tím, přejít Anglii od pobřeží k pobřeží po Hadriánově valu. Nejdřív sem tomu nepřikládal velký význam, nicméně za dlouhých zimních večerů 2019 dostal tento "projekt" šanci. Do prvního termínu hodili vidle vládnoucí komici s epidemií a tak výprava na nějakou dobu usnula. Mezitím Fred rozjel další činnosti, takže pravděpodobnost, že svůj vlastní nápad realizuje, blížíl se limitně nule. V prosinci 2023 sem oprášil původní ideu, protože zatímco Fred nedokázal myšlenku udržet, já ji nedokázal opustit. Sice to teď vypadá, že sem to vymyslel já, ale není tomu tak! Dohodli jsme se, že za to může Fred! V lednu jsme koupili letenky a tím byly kostky vrženy. Ač máme dost navandrováno, vyrazit jen tak bez přípravy jsme si netroufli a asi tři týdny předtím jsme absolvovali adaptační vandr. Jeho základní motto, jakož i následně motto vandru po valu bylo: "Improvizuj, přizpůsob se, adaptuj se!" Přitom jsme zjistili, že s největší pravděpodobností na "Hadráku" (tak jsme familiérně nazvali naši výpravu na Hadriánův val) zemřeme a prach z našich kostí roznese skotský vítr. Takže jsme necelé tři týdny před odletem začali řešit dost významnou změnu vybavení, protože se stávající hmotností to ujít prostě nešlo. V šibeničním termínu a za velkých výdajů jsme dali vše dohromady a sledovali bedlivě počasí v oblasti valu. Dle statistik a místních znalostí je druhá polovina května nejlepší termín, s rozumnou teplotou a nízkým (nejnižším) podílem srážek v roce. Škoda, že to někdo zapoměl říct tomu nahoře... 1 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se