Přejít na obsah

Vandry, čundry, tramping, TO, woodcraft,...

Doporučené příspěvky

před 9 hodinami, Hasňa napsal:

Hoši, tyhle argumenty jsou hrozné bláboly. Oproštění od BLM, Lee, chátra,.. Všechno to, co by v trampingu, IMHO, vůbec figurovat nemělo. Není to samozřejmě nic zásadního, jen je to hrozně hloupé a dost to vypovídá o, řekněme třeba, nemoudrosti dotyčných. Vždycky když tu vlajku vidím, tak mě napadne, že dotyčný je hňup bez rozhledu, ne, že obdivuje gentlemanství vojevůdců jihu.

Hmm... přemoudřelí soudruzi s rozhledem chtěli vždy ostatním kázat, co je správné... Poslední věta spíš ukazuje, že hňup bez rozhledu jsi Ty... i tak měj fajn den...

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hasno, nastesti doba, kdy nekdo rozhodoval o tom, co by figurovat melo a nemelo, je pryc. Sice chapu, ze o tom, co je tady hezke, rozhodujete vy - strana :-P., nicmene nam je to u riti. 
Co to meleš, Kdo tu co psal o rozhodování, straně a podobných blbostech. Nevkládej mi do úst věci, které jsem nikdy neřekl, ani si nemyslel, to je argumentační faul, jak prase. Psal jsem o tom, jak to působí na mě, tak vychladni. Něco jsem se ostatně za mlada po lesích nachodil.
Odkaz ke komentáři

Hmm... přemoudřelí soudruzi s rozhledem chtěli vždy ostatním kázat, co je správné... Poslední věta spíš ukazuje, že hňup bez rozhledu jsi Ty... i tak měj fajn den...
Druhý takový. Noste, si co chcete, klidně bílou kápi, nikdo nechce nic zakazovat, ani jsem to nijak nenaznačil. Jen píšu, jak ta vlajka působí na mě. A musím říct, že teda nejen na mě, čundráci v Beskydech v devadesátých byli v tomhle celkem zajedno.
Odkaz ke komentáři

Je prostě velice těžké si představit, co by ta vlajka mohla vyjadřovat pozitivního a společného se svobodou a demokratičností trempingu. Při jakémkoliv pokusu to obhájit je to vždycky šílený myšlenkový loping. Daleko jednodušeji a bez znásilňování logiky se naopak ta vlajka asociuje s nesvobodou, elitářstvím, nerovností, kastováním, nemožností jednotlivce měnit zkostnatělé struktury, dědičnými právy, nadřazeností někoho nad někým. To jsou prostě věci, proti kterým je čundráctvi naopak velice vysazené. Tam, kolem ohně, jsou tohle ty nejvíce chucpe věci. Na motorce vyžraného rednecka někde v Alabamě je to sice taky trapné, ale nějak méně překvapivé. V trampské osadě v Česku je to podle mě zcela mimo mísu a a buď se jedná o neznalost, nebo naopak o znalost problému, ale to je pak ještě horší. Ještě vedle toho obraz Dzieržinského a Koniáše a absurdita té výstavky v trampském srubu někde v Brdech by byla dokonalá. IMHO tedy, aby zase někdo nevystartoval se stranou a zákazama.

• Like 1
  • Dát hlas 3
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Je prostě velice těžké si představit, co by ta vlajka mohla vyjadřovat pozitivního a společného se svobodou a demokratičností trempingu. Při jakémkoliv pokusu to obhájit je to vždycky šílený myšlenkový loping. Daleko jednodušeji a bez znásilňování logiky se naopak ta vlajka asociuje s nesvobodou, elitářstvím, nerovností, kastováním, nemožností jednotlivce měnit zkostnatělé struktury, dědičnými právy, nadřazeností někoho nad někým. To jsou prostě věci, proti kterým je čundráctvi naopak velice vysazené. Tam, kolem ohně, jsou tohle ty nejvíce chucpe věci. Na motorce vyžraného rednecka někde v Alabamě je to sice taky trapné, ale nějak méně překvapivé. V trampské osadě v Česku je to podle mě zcela mimo mísu a a buď se jedná o neznalost, nebo naopak o znalost problému, ale to je pak ještě horší. Ještě vedle toho obraz Dzieržinského a Koniáše a absurdita té výstavky v trampském srubu někde v Brdech by byla dokonalá. IMHO tedy, aby zase někdo nevystartoval se stranou a zákazama.

Hasňo musím tě podpořit- napsals to úplně přesně, jen myslím že neuspěješ protože " to mají u řiti "

Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk

• Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Nedokážu posoudit,

před 19 minutami, Honza.manta napsal:

Hosňo, celkem to vidím dle tvého projevu jasně. O trampingu, vandráctví a čundráctví víš velký kulový. A na tvoje moralismy tady není nikdo zvědavý.

Nedokážu s obdobnou jistotou z Hasňova projevu seznat, kolik toho o daných věcech ví. Za sebe bych ale rád podotkl, že na jeho názory zvědavý jsem. Stejně tak bych si rád přečetl věcné argumenty Hasňových oponentů.  

Odkaz ke komentáři

před 28 minutami, Honza.manta napsal:

Hosňo, celkem to vidím dle tvého projevu jasně. O trampingu, vandráctví a čundráctví víš velký kulový. A na tvoje moralismy tady není nikdo zvědavý.

Nemluv za me prosim te, urcite si radeji prectu Hasnuv trefny komentar nez hloupost o konfederacni vlajke, kterou nekdo poklada za symbol boje za nezavislost a svobodu..

Upraveno uživatelem marecenator
  • Hlasovat proti 2
Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, odjinud napsal:

Panove, cim mastíte kanady? 

Já používám tohle

https://festovniveci.cz/produkt/krem-na-kozene-boty/

a tohle

https://festovniveci.cz/produkt/sprej-do-bot/

Mám od nich tyhle 

https://festovniveci.cz/produkt/steinkogler-feldschuh/

Odkaz ke komentáři

Ja uz tedy "kanady" moc nenosim, jeste tak k uniforme, kdyz mame nejaky sraz vojenskych vozidel, nicmene nejspokojenejsi s mazadlem na kozene boty jsem se Snosealem... https://www.4camping.cz/p/impregnacni-vosk-atsko-sno-seal-wax-doza-200g/

Odkaz ke komentáři

Jsem po pravde myslel, ze to mazete nejakou kolomazi, sadlem apod. 🙂 Sam jsem mel haldu jakyhosi snad vojenskyho mazani, co jsem koupil k tem kanadam (takova plastova pruhledna tuba s jakymsi hnedym olejem), no ale doslo. Sno-seal mi na ne prijde jako az neco moc high-tech...  

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...