Sundance Odesláno 21. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2023 Ahoj, neřešil jste náhodou někdo výrobu winderu na míru zabudovaného do šuplíku v šatní skříni? Zatím jsem našel akorát nějaké moduly od Orbita (https://www.orbita.com/shop/diy-module/?fbclid=IwAR2fH6FTRiHJ64V9FmDSkvrdUWvfPiaDaR6JlNSvZblpip_Cp_tgYsROfhM), ale ti chcou za modul 400 - 500 USD a to mi přijde jako zbytečně hodně za krokový motorek s čipem pro řízení otáček. Asi by se dalo něco vyrobit s Arduinem nebo něčím podobným, ale to je pro mě zatím pole neprobádané, tak se raději ptám na vaše zkušenosti Předem díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 21. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2023 doporucuju winder v trezoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sonny.c Odesláno 21. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2023 před 10 minutami, Kid_A napsal: doporucuju winder v trezoru Já zas doporučuji přemýšlet (nejlépe hlavou)než něco plácneš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 21. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2023 skus pozret tu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 21. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2023 (upraveno) před 2 hodinami, sonny.c napsal: Já zas doporučuji přemýšlet (nejlépe hlavou)než něco plácneš. Nechapu tu reakci. Stavet si vrtice v satnich skrinich je z bezpecnostniho hlediska naprotej nonsense (pokud si tam teda nechces tocit ctvery seiko 5), takze moje doporuceni je mit v te satni skrini ukotvenej poradnej trezor a poridit si vrtice do nej. Upraveno 21. dubna 2023 uživatelem Kid_A Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 21. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2023 @Sundance zkus si vybrat třeba tady. https://www.uhrenwerkzeuge24.de/uhrenbeweger/bausatze.php Pár drobností jsem z jejich dílů postavil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sonny.c Odesláno 21. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2023 před 52 minutami, Kid_A napsal: Nechapu tu reakci. Stavet si vrtice v satnich skrinich je z bezpecnostniho hlediska naprotej nonsense (pokud si tam teda nechces tocit ctvery seiko 5), takze moje doporuceni je mit v te satni skrini ukotvenej poradnej trezor a poridit si vrtice do nej. Tak jako za předpokladu že hledám nízkorozpočtové řešení vrtiče do šatní skříně a tuším z čeho se takový vrtič skládá (to předpokládá že jsem o tom přemýšlel). Nehledám zabezpečení pro čtvery Pateky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 21. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2023 Veci od Beco, teda zo stranky, ktoru postoval Bert pouzivam aj ja. Plna spokojnost. Nedavno som objednaval na vymenu snad po 10 rokoch jednu el. dosku a gumicky. Komunikacia nulova, ale doteraz prislo vzdy a vsetko a bez dodrzania dodacich terminov uvedenych na stranke. No a rekacia na @Kid_A, tak to bolo drsne...snad len tazky piatok, nie hulvatstvo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sundance Odesláno 26. dubna 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2023 Ahoj pánové, díky za tipy. Věci na stránce od @Bert vypadají dobře, vyberu tedy asi něco u nich. Ohledně trezoru - taky jsem nad tím přemýšlel a stále ho mám v úvahách. Ale ten bych volil spíše pro kousky, které se nedostanou tak často na ruku, do šatní skříně bych rád pár kousků, které budu točit v rámci týdne a v trezoru tak asi nebude potřeba vymýšlet žádné vrtiče Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sundance Odesláno 2. května Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května Zkusím to tady po nějaký době ještě oživit, protože nastává čas, kdy zkusím něco objednat a sestavit. Koukal jsem na DIY kit od Uhrenwerkzeuge od @Bert a pak jsem našel, řekl bych, stejný kit na AliExpresu. Ali není úplně moje první volba, ale tady to vypadá podle fotek jednotlivých komponent na totožný kit za pětinu ceny. Máte někdo zkušenost, nebo budu první, kdo to riskne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pi3ta Odesláno 3. května Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května V 2. 5. 2024 v 11:16, Sundance napsal: řekl bych, stejný kit na AliExpresu. Hodnotenie predajcu jedna hviezdička, no asi by som do toho nešiel. A asi aj hlučnosť bude otázna, ale má to byť v šatníku. Otázka je, čo chcete v tých winderoch točiť? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. května Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května Od strojku potřebuješ především výdrž a tichý chod. Vzhledem k tomu, že to máš ve skříni, bych na tom tichém chodu zase až tak nebazíroval. IMHO ale to z Aliexpresu ve mně důvěru nebudí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 3. května Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května Ten prodejce nebude nic moc, nicméně to co nabízí jsou stejný střeva jako ve většině winderu do 5k na trhu (Klarstein, Friedrich a podobně). Funguje to, ale uvnitř tý bílý krabičky jsou v lepším případě plastový převody který budou hlučný a časem se vymelou, v horším případě je to kombinace gumička a plastový ozubeny kolečka a tam se gumička vytáhla cca po roce až dvou. Plus ten mabuchi moturek v tom není nijak extra odstíněn, takže teoreticky může magnetizovat. Za dobrou cenu, pokud člověku nevadí že to bude muset pravidelně opravovat, je to asi ok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pi3ta Odesláno 3. května Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května Ešte by som dodal, že u tých winderov sú rovnako ako motor dôležité aj holdre, môžu poškodiť ťah aj sponu, ak sa bude o niečo trieť, prípadne deformovať gumu. Dobre to majú vyriešené napr. Wolf, kde sa krúti celé púzdro s hodinami a nekrútia sa hodiny vnútri púzdra. Prípadne iné značky MTE, ELma, Orbita. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 7. května Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května (upraveno) V 3. 5. 2024 v 12:17, pi3ta napsal: Otázka je, čo chcete v tých winderoch točiť? Tohle vidím jako klíčovou otázku. Ještě bych přidal jak často. Vyzkoušel jsem vrtič, takovou tu kosmonautskou rozcvičku z 3D tiskárny na arduinu, abych nakonec zjistil, že ho až tak moc nepoužívám a žádný luxusnější si v nejbližší době pořizovat nebudu. Na druhou stranu si dovedu představit celou vyzbrojenou skříň ve stylu "Pán a paní Smithovi". Upraveno 7. května uživatelem sodekcz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pi3ta Odesláno 8. května Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května před 17 hodinami, sodekcz napsal: Tohle vidím jako klíčovou otázku. Ještě bych přidal jak často. Správne pridané "ako často". Moje windery boli po väčšinu času vypnuté a točil sa jeden. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sundance Odesláno 21. května Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května Díky za reakce. K jednotlivým otázkám - odkaz na Ali jsem vybral první, co mi padl pod ruku, ale předpokládám, že se tam stejný výrobek dá najít i u jiných prodejců s lepším hodnocením, tady jsem chápal, že měl jeden zákazník problém s mizerným zabalením a chybějící dokumentací (s tím se dá asi žít ). Ohledně toho co a jak často - aktuálně mám Tagy a Omegy, snažím se je střídat denně, takže teoreticky poběží prakticky jeden winder, na kterém budou jedny nebo druhé hodinky. Máte tip na něco s vyšší kvalitou vnitřních součástek, aby nebylo potřeba to po roce měnit? Nerad bych ale koupil něco za X násobek ceny, co je jenom přeprodané v Německu, ale reálně to pochází z Ali.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pi3ta Odesláno 22. května Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května Skúste pozrieť MTE, Elma-motion, Wolf, Orbita, tam by to malo byť ešte v poriadku. napr. https://mte-motors.de/en/home/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 22. května Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května Pod MTE se podepíšu, s jejich díly dělám často. Pod Wolfa taktéž, s tím dělám vlastně pořád Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se