Jožan Odesláno 8. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2009 Tag Heuer Aquaracer CAF1010.FT8011. Už se nemůžu dočkat...
spiderer Odesláno 8. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2009 Stepino ty Zenithy jsou naprosto dokonaly! Mas odkaz na nejaky na prodej? Celkem by me zajimala alespon zhruba jejich realna cena
safi Odesláno 8. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2009 Už je to jasné - Seiko SBQJ015 -proč? Zaujal mě kalibr 8j56. Většina kalibrů, které najdeme v quartz hodinkách má měsíční odchylku 10-15 vteřin (např. Seiko 7T62 má +-15). Existuje část quartz kalibrů, které jsou velmi přesné. Jedná se většinou o kalibry, vybavené tzv. termokompenzací, někdy nazývané high-end quartz kalibry. Metody termokompenzace jsou různé a více o nich popíšu v recenzi hodinek až dorazí (teda ještě musím najít čas na objednání). Super přesné quartz kalibry vyrábí Breitling (na základě Eta kalibrů), Seiko a Citizen (možná jsem na někoho zapoměl). High-end kalibry jsou charakterizované maximální ROČNÍ odchylkou 5-20 vteřin. Seiko a Citizen dělá mdoely, které mají maximální povolenou odchylku 5 vteřin za rok, což je opravdu náročná hodinařina. Seiko 8j56 dosahuje této hranice +-20 vteřin za rok.
spiderer Odesláno 8. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2009 Vypadaji celkem pekne Deklaruje Seiko tu odchylku nejaky certifikatem, nebo je to nepsana dohoda mezi firmou a zakaznikem
safi Odesláno 8. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2009 (upraveno) Vypadaji celkem pekne Deklaruje Seiko tu odchylku nejaky certifikatem, nebo je to nepsana dohoda mezi firmou a zakaznikem Specifikace kalibru v manuálu. Upraveno 8. ledna 2009 uživatelem ¨safi
safi Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Objednáno, bude je ale posílat až 15.1.2009 - do 13.1.2009 má Seiko zavřeno a Higuchi je nemá na skladě.
Jozef Beňo Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Ja chcem Grand Seiko SBGR023 ale to asi momentalne nebude mozne
ANT Odesláno 11. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 Objednáno, bude je ale posílat až 15.1.2009 - do 13.1.2009 má Seiko zavřeno a Higuchi je nemá na skladě. potom sup sem s nejakym infom a fotkami hodiniek....na toto som velmi zvedavy
matt Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 Coby uplny zacatecnik jsem zatim dosel k nekolika modelum v nizsi cenove tride, ke kterym bych se rad drive ci spise pozdeji propracoval. Nicmene jsem si jist, ze se to bude s casem menit. Tissot Le Locle (nekolik moznosti) Maurice Lacroix Pontos (asi ty s petit sekundovkou) Archimede Arcadia a uz davno jsem se zakoukal do Alba Riki Watanabe
jfidler Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 S hodinkami teprve začínám, takže se teprve rozkoukávám, ale kadopádně bych si letos rád opatřil nějaký historický kousek. Smekám před kolekcí uživatele afrikab, a taky fotky z renovace leteckých "Senna" uživatele SAS stojí za to. To je přesně můj šálek. Kdybyste někdo o takových věděl, dejte mi echo.
safi Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 (upraveno) potom sup sem s nejakym infom a fotkami hodiniek....na toto som velmi zvedavy snažím se na netu najít nějakou fotku kalibru: Zatím jsem našel pouze fotku kalibru z jiného modelu překrytou baterkou: www.gmtplusnine.com: Upraveno 11. ledna 2009 uživatelem ¨safi
NIGHTinGALE Odesláno 12. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2009 Stepino ty Zenithy jsou naprosto dokonaly! Mas odkaz na nejaky na prodej? Celkem by me zajimala alespon zhruba jejich realna cena Na ebay byly v NOS stavu za (tuším) 2.500 EUR v kup teď a neprodaly se. Také jsem nad nimi slintal.
New X-Bob Odesláno 12. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2009 (upraveno) Tak aby se mi Snow neposmíval, jako před chvílí , ,tak i v souladu s vláknem o odvaze prohlašuju, že krom již objednaných hodinek (dvou), co jsou na cestě, si v následujících 13 měsících nekoupím již další hodinky mimo jedněch, co bych rád, t.j. budou-li na ně prostředky: Hamilton Regata (event. nevylučuje se X-wind, ale Regata raději) respektive, dříve než za 13 měsíců a zároveň dříve, než si pořídím ty Regaty (příp.X-wnd), si nekoupím další hodinky. Howgh. poznámka - ledaže by mě tohohle slibu zprostil Snow alibistická právnická věta na závěr: kdybych náhodou nějaké dostal bez vlastního přičinění a vědomí, to se může, jo? To se nepočítá, OK Snowe? edit: upřesnění edit 2 - poznámka Upraveno 12. ledna 2009 uživatelem New X-Bob
Vit Odesláno 12. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2009 LÜM-TEC Tungsten M8 (nejsem zde na fóru jediný)
Jaem Odesláno 12. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2009 Tiez mam v plane, k M2, ktore boli pod stromcekom, volframove LUM-TEC, model M7 s celoluminovanym cifernikom + WC tah.
M916 Odesláno 12. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2009 Stepino ty Zenithy jsou naprosto dokonaly! Mas odkaz na nejaky na prodej? Celkem by me zajimala alespon zhruba jejich realna cena Tyhle jsem cca měsíc sledoval, občas se objeví za 2.200 - 3.000-, EUR dle stavu. Čímž jsem odpověděl, co bych si představoval letos - El Primero, pokud možno první kalibr 3019 PHC z počátku 70.let (nějak se zatím nemůžu se současnými modely popasovat) - že by další definitivní hodinky? Tak takhle bych asi odpověděl toho pátého, co bylo založeno vlákno. Dnes ale musím dodat, že věci měly rychlý průběh, protože jsem objevil přesně to, co jsem hledal: Zenith El Primero Co-pilot 1969. Bum prásk - a teď vyhlížím pošťáky, jestli to nezvořou. Držte mi pace...
ANT Odesláno 24. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 Tyhle jsem cca měsíc sledoval, občas se objeví za 2.200 - 3.000-, EUR dle stavu. Čímž jsem odpověděl, co bych si představoval letos - El Primero, pokud možno první kalibr 3019 PHC z počátku 70.let (nějak se zatím nemůžu se současnými modely popasovat) - že by další definitivní hodinky? Tak takhle bych asi odpověděl toho pátého, co bylo založeno vlákno. Dnes ale musím dodat, že věci měly rychlý průběh, protože jsem objevil přesně to, co jsem hledal: Zenith El Primero Co-pilot 1969. Bum prásk - a teď vyhlížím pošťáky, jestli to nezvořou. Držte mi pace... tak stare zenithy to je parada....nove u mna o nicom, ale stare modely.....to je ako stare brajtle, z nich uplne odpadavam a nove modely so mnou nic nerobia ani nahodou...
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 (upraveno) Tak tyhle bych si představoval já... Upraveno 24. ledna 2009 uživatelem Hammer_Time
ANT Odesláno 24. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 Tak tyhle bych si představoval já... parada:) ako som uz niekde pisal, tak zistujem, ze by som prezil hodinky aj bez sekundovky.....no jo Panerai
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 parada:) ako som uz niekde pisal, tak zistujem, ze by som prezil hodinky aj bez sekundovky.....no jo Panerai Ptal jsem se na ně v Carollinu, dal jsem jim číslo a měli by mi zavolat, jestli by jim je Italové poslali... tak čekám hovor.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se