Přejít na obsah

Longines - novinky 2023

Kobliha

Doporučené příspěvky

Zrovna koukám na tu 41mm verzi, máte je tu někdo? 🙃 Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...

Longines připravuje uvedení nové verze modelu Conquest - tentokrát zmenšená ze současného průměru 41mm na 38mm, tl. 10.9mm, rozteč mezi nožičkami bude 39mm, L2L 46.8mm, movement L888 s rezervou nátahu 72hodin.

image.thumb.png.b99f9d71bb6166870b14b5187f319ff6.png

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Kobliha napsal:

Longines připravuje uvedení nové verze modelu Conquest - tentokrát zmenšená ze současného průměru 41mm na 38mm, tl. 10.9mm, rozteč mezi nožičkami bude 39mm, L2L 46.8mm, movement L888 s rezervou nátahu 72hodin.

image.thumb.png.b99f9d71bb6166870b14b5187f319ff6.png

👍 Tak už jen počkat do jakých výšin to bude nastřelený.

Odkaz ke komentáři

V 25. 4. 2024 v 12:05, Kobliha napsal:

Doplňuji všechny nyní známé barevné varianty:

image.thumb.jpeg.64ae12d50f03930229d81081e6df2ebd.jpeg

Zdá se, že hnědý ciferník z modelu 41mm tady u modelu 38mm vystřídal zlatý.

Upraveno uživatelem Kobliha
Doplnění
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Budu je muset shlédnout naživo. Z obrázků mám několik pozitiv a bohužel i pochybností. Srovnávám se Spirity 37mm, se kterými se důvěrně znám. Vím, je to jiný charakter hodinek, ale až na jednu drobnost je považuji za blížící se dokonalosti. Tou drobností je směr brusu na horní ploše těla (koncentrický) versus jednosměrný na tahu, což vyvolává pocit jiného odstínu kovu.

K těm Conquestům 38mm - vypadá to na docela fluidní tvar pouzdra hodinek, a zejména zajímavý detail ochrany korunky. Ale pochybnosti mám hlavně kolem ciferníku, ty se možná naživo nepotvrdí. Zdá se mi příliš "utopený". Ručičky se mi jeví u 41mm lepší, u 38mm je hodinová ručka snad o milimetr kratší, líbilo by se mi, kdyby vzdálenost konce ručky k luminiscenčnímu bodu byla stejná jako od aplikovaného indexu. Minutová ručka by také mohla být o krapet delší. Ani tvar ruček ve mě nic nevyvolává. Není tady vůbec ta souhra ruček s ciferníkem, jako je tomu u Spiritů. Na Spiritech můžu pořád obdivovat detaily - špička minutové ručky překrývající kosočtverce na cifru, stejně tak kosočtverec vteřinovky. Leštěný kroužek přes kosočtverce hodinových indexů, který se pod různými úhly pohledu "ztrácí", vyvýšená stupnice indexů a do ní vykrojení kosočtverců a množství dalších drobností k objevování. U Conquestů se ve srovnání s tím na cifru snad vůbec nic neděje. Je ale možné, že světlejší gilošované mezikruží si hraje s různými výškami, z obrázků to není patrné. Také sunburst bude zřejmě šmrncovní prvek cifru.

Já vím, každá liška svůj ocas chválí. Conquesty jsou obrovský skok od předchozího modelu směrem k uměřenějšímu vzhledu, jsou jistě krásné, ale zdá se mi, že zapadají do průměru mezi ostatní značky. Doufám, že až je budu držet v ruce, tak přeskočí jiskra a radikálně změním názor.

image.thumb.png.6d4f381fab32556e7e2f87656a937602.png

Odkaz ke komentáři

Ja si dovolim popsat svuj pohled na vec.

Nove Conquesty jsou za me skvely a zadouci upgrade zavedeneho modelu. Predchozi verze pusobila tak nejak zvlastne, nova verze se mi libi hodne, nutno ale podotknout, ze ve 41mm mi prijde to pouzdro takove zvlastne hamatne. Myslim si, ze Longines v tomhle proste jede dal stylem, ze hodinky vypadaji vetsi, nez by rozmery indikovaly.

Nicmene, mel jsem tu moznost videt 38mm nazivo a je to pecka. Nesmim ani naznacovat a davat sem fotky, ale jen par postrehu:

• Brus hodinek pouzdra a tahu je v poradku. Tvori to jeden celek a lestena luneta krasne doplnuje lestene stredove casti tahu.
  • Delka rucek - nemam k tomu vyhradu. Prislo mi to ok, neprastilo me do oci, ze by byly kratke. Nevadi mi vetsi rozdil mezi hodinovkou a minutovkou tak, aby se daly rozlisit hned na prvni pohled.
  • Zajimaly me primarne bile/stribrne a musim rict, ze me nezklamaly. Pokud by to byla jedina verze, tak v pohode. Vidle mi do toho hodila champagne varianta, ta je skvela a sluselo by ji bicolor pouzdro a tah. A dostala me nakonec "obycejna" cerna varianta. Na ni krasne vynikne kontrast mezi lesklymi indexy a ruckami a tmavym cifernikem, coz se na bilych trosku ztraci. Zelena varianta je zajimava, modra u me totalne propadla, nuda.

Pokud jde o porovnani Conquestu a Spiritu, tak jsou to modely, ktere muzou klidne zit vedle sebe. Conquest univerzaly spis do mesta, Spirity univerzaly spis do prirody.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Ty nové 38mm se mi zdají ideální, líbí se mi moc. Tady nějaké nové články k nim...

https://www.fratellowatches.com/hands-on-with-the-new-38mm-longines-conquest/

https://monochrome-watches.com/longiees-conquest-collection-2024-new-models-38mm-panda-chronograph-green-blue-rubber-strap-specs-price/

...ženě se líbí ty nové 34mm v růžové, tak případně bezva párové hodinky 😎

• Like 1
Odkaz ke komentáři

• po měsících...
V 30. 8. 2023 v 12:21, Kobliha napsal:

Pravděpodobně další letošní novinka - Legend Diver - no date, 39mm.

image.thumb.jpeg.67e72c47ad9736eb1cb0db1a188ba722.jpeg

Doplňuji - rok 2024 a nové barvičky pro Legend Diver, ( za mě modrá stále favorit)

Longines-Legend-Diver-39mm-new-models-2024-Green-terracotta-anthracite-grey-review-10.jpg

• Like 1
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...