Onisan Odesláno 6. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 Dostali jsme se do fáze kdy musíme vycizelovat finální podobu zvoleného typu číselníku. V následujících dvou návrzích Hugo zapracoval naše jednotlivé návrhy podoby budoucího číselníku. Diskutujme o něm... Já bych jen pro udržení ideologicko-historické linie připomenul jak vypadal původní číselník. Důležité je si uvědomit si, že například hodinová ručka je "malá" v poměru k velikosti diametru který byl 55 mm! Proto musíme od některých vzájemných poměrů ustoupit, resp modifikovat na velikost která je v našem případě pouhých 44 mm. offtopic a slovní katary budou nemilosrdně mazány!
Onisan Odesláno 6. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 Tak do toho kolegové... historickou podobu máte nahoře... Současně přemýšlejte o tom jakou korunku .. jestli diamantovou a nebo tu o kterou dává Steinhart ke svým modelům s diametrem 44 mm ...
Hugo14 Odesláno 6. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 Já osobně bych dal přednost první variantě. Mimochodem, může mi někdo naskicovat (a oměřit) diamantovou korunku? Abych ji později také utvořil dal k výběru.
kejklik Odesláno 6. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 Já bych s dovolením var. B, ta má ciferník nějak homogennější...
HB63 Odesláno 6. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 Varianta B. S korunkou počkám na srovnání cibule-diamant.
B.F.G. Odesláno 6. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 Nevím zda má být limitka až natolik původní a věrná, až bude tak hnusná jako původní vzor. Pouzdo taky není podle vzoru, tak proč tam dávat takovou pidistupnici a mikrotlapiču Je pěkné být originální, na druhou stranu je pěkné vědě kolik je hodin a ne kolik je stupňů. O korunce, která vypadá, jako že má moc dlouhou hřídelku se raději rozepisovat nebudu.
cigi Odesláno 6. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 Myslím, že úplně prvně si musíme říct, co vlastně chceme. Jsou tu myslím dva hlavní směry: 1. Držet se věrně historického vzoru B-Uhren ( v našem případě tyhle lange), jako třeba stowa. Pro hovoří kalibr unitas s centrální vteřinovkou. Nezbytností pak je ona zásadní funkce vynulování vteřinovky, pískované pouzdro pokud možno s malým okrajem, ciferník co nejbližší předloze, korunka jakbysmet (tedy asi ta cibulová na nožce - já jí říkám hřibová) a klidně průměr 47mm. 2. udělat metrosexuální limitku inspirovanou béčkama, jako to navrhnul hciq a dělá IWC i Steinhart, nejlépe je to vidět na zlaté variantě, nebo modrobílé limitce pro španělské forum. Pro hovoří Steinhart, snad jediný neoriginální výrobce, co existuje . Pak je samozřejmě na místě broušené pouzdro 44mm kliďánko s buřtem nerezi kolem cifru (co tak nesnáší onion), v poho s leštěnou lunetou, ciferník ála hciq - tam velmi oceňuji zejména použití děleného fontu, což je užasně "military", čísla hodin místo prázdných stupňů, vypustit nadbytečnou vteřinovku, protože věc zbytečně zdražuje a protože beztak už to právě nejsou hodinky pro navigátory, ale pro metrosexuály, a další legrace - možností je plno. Mimo jiné asi i diamantová korunka. Je to jednoduchá úvaha, nemusíte být zrovinka intelektuálové a je teď na místě, než vybírat ze dvou nedokonalých variant ciferníku a vystavovat se riziku, že nám zadními vrátky uteče koncepce a poezie. Aby nevznik další kommerzhybrid v řadě. Jinak u mě varianta 0 - originál lange, má všechno tam a tak velký, jak to má být, oba hugovy návrhy potlačují grafickou logiku toho ciferníku (měří to jen minuty a vteřiny na té velké stupnici a ostatní věci jsou jen pro informaci, je moc malá šipka - vždyť je to nejdůležitější index a patnáctka ujíždí ven z ciferníku) a stejně asi nejsou správně veliký (už je třeba zkoušet skutečný průměr ciferníku, víme vůbec, kolik to je )? Korunka - ta hřibová je víc tool, diamantová zdá se mi dekorativnější - tedy dle koncepce viz výše. Bude ten strojek mít nulování vteřinovky? nebo alspoň se ta vteřinovka zastaví? Na těch výkresech jsou pořád tři velmi matoucí chyby: Pouzdro pořád vypadá matné, pískované a buřt kolem ciferníku je daleko menší, než na fotkách steinhartů, rovněž ručky, zejména hodinová ručka má daleko užší základnu, než na fotkách steinhartů a takhle vypadá mnohem líp, takže vzniká iluzorní dojem, že se to blíží originálu, abychom nebyli překvapeni, protože cítím nutkání vydat se směrem blízkým předloze, jsme halt ti bombometčici . Já beru číslo 11 a vyreju si k němu 3, že jsem jako čech a ukořistil jsem je ve vzdušném boji s náckama !! . Mám kompromisní ídeu, nešly by na malé kružnici udělat alspoň indexy zbývajích hodin, aby tam byly všechny a označit číslem úhlu po těch 60 stupních, to už by šlo, pro srandu..... Taky bych zkusil zvětšit čtvrhodinová čísla, tedy 15, 45, 30 a šipku (tu klidně až k indexu malé kružnice) a vůbec všechna čísla, když jsme bombometčíci, tohle mě tahá za oči , až mě přecházejí a točí se mi hlava, vás ne?
spiderer Odesláno 6. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 Libi se mi vice varianta A a k ni ta korunka na obrazku, ta bambule, diamantova ne
Onisan Odesláno 6. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 Já osobně jsem také pro variantu A včetně korunky která je na vyobrazeních a ktero dává Steinhart k modelům s diametrem 44 mm!! I naživo je ta korunka velmi pěkná, což dosvědčí všichni co jí viděli naživo a číselník na variantě A je více "původní" a současně i čístčí o ty "výstupky kterými indexy varianty B přesahuji stupnici..
Frantik Odesláno 6. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 Dobra prace, libi se mi to. Uvidime, jestli vyjde Unitas s mimostredkou. Presto, ze bude pod plnym dnem, tak me neni jedno, co v tom bude za stroj. Korunka "cibulova" vypada, ze by mohla projit, co je take dobre. Onione, kdy by mohla byt predbezna kalkulace?
Onisan Odesláno 6. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 až bude, budete první kdo se jí dozví btw: Kubsonem byla odeslána specifikace jak s Unitasem tak s Eta.. obojí s centrální vteřinovkou...
NIGHTinGALE Odesláno 6. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 Onion napsal: Já osobně jsem také pro variantu A včetně korunky která je na vyobrazeních a ktero dává Steinhart k modelům s diametrem 44 mm!! I naživo je ta korunka velmi pěkná, což dosvědčí všichni co jí viděli naživo a číselník na variantě A je více "původní" a současně i čístčí o ty "výstupky kterými indexy varianty B přesahuji stupnici.. Já už jsem z toho zblblej a všechno mi to přijde stejný Než jsi sem napsal, že indexy varianty B přesahují stupnici, tak jsem si toho vůbec nevšiml a myslel jsem, že je jiný jen průměr kružnice se stupni. Už z toho fakt blbnu, všechno to vypadá stejně Číselník A, korunkou si nejsem jist. Na fotce je ta hřibovitá divná. Přesně, jak napsal BFG. Jako by měla příliš dlouhou hřídelku. Ale třeba bude v reálu hezká. Nevím.
Návštěvník Tada Odesláno 6. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 NIGHTinGALE napsal: Já už jsem z toho zblblej a všechno mi to přijde stejný Než jsi sem napsal, že indexy varianty B přesahují stupnici, tak jsem si toho vůbec nevšiml a myslel jsem, že je jiný jen průměr kružnice se stupni. Už z toho fakt blbnu, všechno to vypadá stejně Číselník A, korunkou si nejsem jist. Na fotce je ta hřibovitá divná. Přesně, jak napsal BFG. Jako by měla příliš dlouhou hřídelku. Ale třeba bude v reálu hezká. Nevím. V reálu je dobrá, naopak na "čepička" je v reálu delší než ta hřídelka. Pokud se tedy bavíme o stejné korunce jako mám na Chrono II
Onisan Odesláno 6. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 Já jsem také z téhle korunky nebyl na obrázcích moc nadčen, alepak jsem to na srazu viděl a musel jsem zklapnout a jen uznale pokývat hlavou.. navíc se to více blíží původní předloze
bandicoot Odesláno 6. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 korunky mám oboje, a s tou "hřibovou" se krásně operuje, nebojte se jí (je věrná i předloze) - je vidět, že klukům, kteří ji u mě viděli na pražském srazu zůstala v hlavě :-)
cigi Odesláno 6. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 No dobře, pro další práci ciferník bližší proporcí originálu, tedy s výhradou A a bambule , Ápropos , což se v Praze sejít na pivku a vomrknout si vaše béčka, já bych si to rád v hlavě srovnal jaksi zočivoči i se steinhartama a dalším železím. Tak a teď jste mě definitivně naštvali, kam se zase poděl můj příspěvek, kde se svámi loučím a přeju vám , ať se to povede? Takhle se nedá komunikovat, thrněte si nohou. Už podruhé vyzývám toho sráče, co mi tu bezdůvodně maže příspěvky, aby ohlásil důvod, proč tak činí a v případě, že tak činí v rozporu s pravidly, aby okamžitě vzdal moderátoskou funkci.
Onisan Odesláno 7. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 7. ledna 2009 Plánuje se pražský sraz. Přinesu na něj několik současných B-Uhren, poprosím vlastníky Steinhartů s diametrem 44 mm aby je vzali ssebou a můžeme si pokecat trošičku konkrétněji nad současnou produkcí B-Uhren.
bandicoot Odesláno 7. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2009 Onion: jasně, bude 44mm unitas s cibulovou nesignovanou korunkou, ciferníkem bez nápisů a bílými ručkami
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.