Přejít na obsah

Steinhart Chronomag l.e. No.III.

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hlasoval jsem pro 47 Frantíku,včera jsi byl téměř tomuto rozměru nakloněn,a dnes si změkl?

• Odpovědi 325
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Hlasoval jsem pro 44mm, i když se bojím, že bude číselník málo čitelný, že to na něm bude všechno splývat.

Ale 47mm je pro mě fakt hodně, hodinky v této velikosti mi přijdou nepohodlné.

Jo a nejsem si jist, zda překousnu ten pidistrojek uvnitř.

Odesláno

Čus, taky pečlivě sleduji debatu nad LE a nepředpokládám, že by mě na základě posledního vývoje něco odradilo od koupě. Jen si dovolím také několik poznámek :

1) VELIKOST - mám Steinharty 44 mm automaty a někde ztracené v poště 47 mm "T" Unitas (koupil jsem je na Flying-time.de a cestují sem už dva týdny), takže pořád nemám vyřešenou konfrontaci obou velikostí. Myslím že budou vyhovovat oba diametry, i když omezení stávajícími pouzdry a spodními víčky je dané. K 47 mm by mi víc seděl řemen 24 mm (zbožné přání) a 44 mm bych si klidně dovedl představit o 1 - 2 mm tenčí (dtto). Nějakých dalších úprav kromě leštěné lunety (např. sražení hran apod.) asi těžko můžeme očekávat.

2) BARVA - barvu číslic, indexů apod. si představuji jinou, než čistě bílou (nazelenalou, nažloutlou, apod.) Bílá působí podle mě trochu levným dojmem.

3) KORUNKA - přesto že jsem na svých 44 mm automatech vyměnil původní korunku za diamant (a nechám ho tam), asi bych se u LE klonil ke hříbku, nebo jinému pěknému tvaru. Jen pokud vyhraje 47 mm, bude se asi muset korunka úměrně zvětšit. Snad nebude problém těch 30 kousků na zakázku vyrobit.

4) STROJEK - rozumím kompromisu ETA 2801 pod neprůhledným víčkem. Mě osobně by nevadil ani automat 2824, natahování mě nijak nerajcuje (nakonec Aristo vyrábí své 44 mm trio Pilot, Beobachter a Navigator taky ve variantě manuál/automat. Že mají strojky průměr jen 25 mm je dáno a nemá cenu nad tím lamentovat

5) ŘEMEN - určitě vymazlený a na zakázku v počtu cca 2 x počet hodinek. V základní nabídce jsou dva druhy spony, takže asi menší k 44 mm a větší k 47 mm. Nejlépe ale i spona na zakázku k LE.

6) Těším se...

Odesláno
  Conrad napsal:
Hlasoval jsem pro 47 Frantíku,včera jsi byl téměř tomuto rozměru nakloněn,a dnes si změkl?

Byl byl. 47 mi nevadi a nebudu s tim mit problem, ale nejak je mi prece jen ten "normalni rozmer" 44 mm blizsi.

Odesláno

...jen bych si dovolil poznamenat... že barva ciferníku bude snad schwarzblau a na denním světle nazelenalé indexy by vypadaly blbě, nažloutlé budou OK. Pokud jste viděli jak modře svítí štajnhartí pilotchrona, tak to taky moc vintážně nevypadalo, takže za tmy zelenou "ano" - tedy 47mm, lehce nažloutlý index se zelenou svítivostí - to bude ta správná bomba.

Edit: jelikož jsem si dal pro zbytek roku ban na konto, tak moje účast na této akci je podmíněna prodejem mé "bílé" limitky 05/20 (což nebude asi problém) a velikostí 47mm. A tedy prosím o zachování ceny do 10t, a ač je to předčasné a nemá se o tom mluvit o páté hodinky v pořadí (05/XX).

Odesláno
  bandicoot napsal:
...jen bych si dovolil poznamenat... že barva ciferníku bude snad schwarzblau a na denním světle nazelenalé indexy by vypadaly blbě, nažloutlé budou OK. Pokud jste viděli jak modře svítí štajnhartí pilotchrona, tak to taky moc vintážně nevypadalo, takže za tmy zelenou "ano" - tedy 47mm, lehce nažloutlý index se zelenou svítivostí - to bude ta správná bomba.

Souhlas... Zelenou ne, leda nažloutlou...

Odesláno

No, já tomu nešéfuji. Já jen ulítával s Corelem :)

Teď zcela vážně. Se závaznými přihláškami bych počkal. Poprosil bych někoho (já to dneska bohužel nestihnu), aby podle toho, co jsme tu a v předchozím vlákně probrali dal dohromady konečnou specifikaci. Počet vypadá na cca 20 až 30 kusů. Kubson by potom tohle vzal a dal Günterovi pro finální nacenění (klidně variantu 20 a 30 kusů). Víme, že by se to mělo pohybovat okolo 400 EU, nicméně považuji za férové znát před závaznou objednávkou finální cenu.

Pak se mu pošle náš koncept a uvidíme, jak se s tím popasuje. Kubsone - bude chtít jen jpeg, nebo to mám dodat v Corelu (no problemo)

Je fakt, že se pořádně nerozhodlo o krabici a řemenu. Ale to považuji v porovnání s hodinkami samotnými za podružné.

Jinak ve variantě se strojkem 2801 se klidně závazně zapíšu.

Odesláno

Bude se muset definitivne rozhodnout o velikosti, nekteri asi neskousnou tu danou velikost, takze odstoupi. Takze ja bych rekl ze to bude do 20ti kousku.

Jinak na pouzdru, korunce, ciferniku a snad i ruckach jsme se shodli. Nejlepsi remen od Steinhartu je jednoznacne to Buffalo, ktere ma Bandicoot (muzes sem Bandi prosim hodit fotku). A krabici bych nechal na Steinhartu, je jedno v cem to bude zabalene.

Strojek je dohodnut a priblizna cena taky.

Mam pravdu?

Odesláno
  Frantik napsal:
Bude se muset definitivne rozhodnout o velikosti, nekteri asi neskousnou tu danou velikost, takze odstoupi. Takze ja bych rekl ze to bude do 20ti kousku.

Jinak na pouzdru, korunce, ciferniku a snad i ruckach jsme se shodli. Nejlepsi remen od Steinhartu je jednoznacne to Buffalo, ktere ma Bandicoot (muzes sem Bandi prosim hodit fotku). A krabici bych nechal na Steinhartu, je jedno v cem to bude zabalene.

Strojek je dohodnut a priblizna cena taky.

Mam pravdu?

Souhlas. Jenom dodám,že je třeba zjistit možnosti výroby custom číselníku a ruček přesně podle předloženého návrhu nebo jestli nebude k dispozici pouze mírně upravená série.

Odesláno

HB63: to se na srazu taky probíralo... pokud v nabídce budou jen standardní ručky, tak platná varianta číselníku bude zcela nemožná. Otázkou je, zda počet kusů v limitce bude pro Günthera dostatečný argument pro jeho dodavatele aby mu vyrobili co si řekne(me).

V naší limitce na uhrforum.de jsme na výběr měli: strojek z nabídky, ciferník (jakýkoliv) a barvu ruček (nikoliv velikost).

edit: překlepy

Odesláno

Kde najdu, jak vypadá barva Schwarzblau? Moje němčina mi říká, že to je tmavě modrá, někdo na srazu říkal,že je tak tmavěmodrá, že je skoro až černá. Jak to je?

Odesláno

Hugo14: bylo nás 18, GS číslo zaokrouhlil na 20. Žádná velikost se neřešila, 44mm jsme chtěli okamžitě (to byl neměnný výchozí bod - udělat limitku na nový 44mm). Velikost čehokoliv jiného (korunky, ruček) taky nebyla tématem. My jsme navíc ty bílé ručky měli od GS silně doporučené, prostě řekl: udělám vám limitku, ale velmi bych chtěl bílé ručky. Někteří pindali, ale nakonec se to dotáhlo a úsudek GS byl dobrý - vypadá to dobře.

Pokud tady zadal vstupní podmínky volněji, tak buď to může udělat nebo uvedl jen to podstatné a podcenil kreativitu fóra.

Odesláno
  lolohh napsal:
Kde najdu, jak vypadá barva Schwarzblau? Moje němčina mi říká, že to je tmavě modrá, někdo na srazu říkal,že je tak tmavěmodrá, že je skoro až černá. Jak to je?

Ona je to černá a pod některým úhlem to hodí takový nádech do temně modré... Každému doporučuji navštívit ZOO v Praze, za hlavním vstupem se dát do leva a tam v kleci je Corvus Corax, Krkavec ... Tak on je v barvě Swarzblau :)

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...