Ivan Lelák Odesláno 27. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2023 Tak jsem zjistil, že existují osobní váhy s diagnostikou. Doma se nám levné váhy furt rozbíjejí (jsou ze skla a k prasknutí stačí málo), tak jsem koupil váhu ETA, ta má desku mnohem silnější ale má i Bluetooth a diagnostiku. Doma jsem stáhl aplikaci, vyplnil výšku a věk, mobil se spároval s váhou a když na ni stoupnu, ukáže se hmotnost i v aplikaci a po pár sekundách to provede celkovou analýzu - svaly, tuk, voda, kosti, bílkoviny, podkožní tuk a bůhví co ještě. Mimochodem, pro mne dost nelichotivé výsledky:-). Tak jsem si řekl, že je to ptákovina, tohle přece nemůže váha zjistit, ale googlil jsem a zjistil, že to fakt funguje - váha pošle do těla slabé elektrické impulsy a protože různé části uvnitř těla kladou proudu různý odpor, umí z toho spočítat spoustu věcí. No, stále tomu moc nevěřím, i když jsem kdesi v testech četl, že to opravdu funguje a rozdíl oproti skutečnosti se pohybuje v řádu procent. Jakou máte s diagnostickou osobní váhou zkušenost vy, můžete se podělit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 27. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2023 Stoupni si na ni v ponozkach a uvidis jestli bude nejaky rozdil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 27. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2023 Přes ponožky nejde....;) Taky máme už dlouho nějakou Xiaomi.... mě lichotí, ze mi dle naměřených hodnot určuje věk těla o 10let méně.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Funthom95 Odesláno 27. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2023 zkušenosti mám takové, že stačí změnit věk a naráz jsou výsledky úplně jiné nevím teda, jak to funguje u Tvojí váhy, ale vyzkoušel bych. V mém případě (značku si nepamatuju, váha je postarší) to tak je. Složení těla je funkcí věku a váhy. Nakolik v tom funguje elektrický impulz a přesnost jeho vyhodnocení si nedovoluju spekulovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 27. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2023 Ale tak zase proč to měnit? To pak nedává moc smysl.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Funthom95 Odesláno 27. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2023 Myslel jsem tím to, že pokud by to měření bylo přesné s nějakou tolerancí, neměl by na něj mít vliv věk. Pokud provedu dvě měření po sobě, kdy je váha s nějakou malou odchylkou +- shodná s různým věkem, a dostanu dva různé výsledky, pak nemůže z podstaty věci jít o přesné měření. Věk jsem měnil z prostého důvodu - váhu jsem koupil před lety a když jsem se jednou zvážil, zjistil jsem, že mám v profilu zadaný věk, který není aktuální. Tehdy provedené měření s aktuálním věkem vedla k výše popsanému zjištění. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 27. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2023 No vidíš, já nám v profilu datum narození a váha si to počítá sama.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 27. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2023 před 1 hodinou, Gustaf napsal: Přes ponožky nejde....;) Taky máme už dlouho nějakou Xiaomi.... mě lichotí, ze mi dle naměřených hodnot určuje věk těla o 10let méně.... No me zajima, jestli to ukaze jine hodnoty nebo stejne jako bez Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 27. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2023 Nenameri to nic....jen váhu. Páč přes ponožky to nevyšle ten impuls. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 27. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2023 Nenameri to nic....jen váhu. Páč přes ponožky to nevyšle ten impuls.No me to doma neco ukazuje i pres ponozky prave, ale ja sleduju jen vahu tak to neporovnavam. Ted uz vlastne ani tu vahu Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matous Odesláno 27. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2023 Většinou to prostě počítá BMI index ze zadaných údajů. Existují váhy co to skutečně dokáží změřit ale jsou dražší a většinou mají “kontakty” i na ruce.Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polifka Odesláno 27. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2023 Taky mám váhu ETA. Sice trochu jiný typ, ale ukazuje taky mnoho parametrů. Chce to vážit se bez ponožek a zpracovat si data za delší období. Pak je to zajímavé. Jak váží usuzuji např. z naměřené hmotnosti kostí (logicky, tahle hodnota se nemění - pokud tedy nedošlo k amputaci ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 27. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2023 Nebo osteoporoze Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 27. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2023 Mal som moznost nedavno vyskusat InBody 770 scan a to uz dokazalo ukazat hodne velicin. Taka trosku lepsia vaha. Ale doma by som to nechcel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 28. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2023 Ve finále to skončí tím, že lidi začnou držet dietu a ideálně přidají i pohyb navíc. Pro stanovení progresu, ale i celkové kondice pak stačí obyčejný krejčovský metr pro pravidelné měření pasu a hodinky pro měření klidové tepové frekvence. Hodinky máme všichni () a krejčovský metr je minimální investice. Digitální váha je už jen taková hračka a v podstatě vyhozený peníze... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 28. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2023 tiez mame nejaku, sparoval som ju s mobilom, serepeticky, bla bla bla, pozuil som ju raz. takze vyhodene peniaze Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 28. července 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2023 před 17 hodinami, Prochy68 napsal: Stoupni si na ni v ponozkach a uvidis jestli bude nejaky rozdil Ukáže váhu ale jinak nic. před 39 minutami, morepower napsal: Ve finále to skončí tím, že lidi začnou držet dietu a ideálně přidají i pohyb navíc. Pro stanovení progresu, ale i celkové kondice pak stačí obyčejný krejčovský metr pro pravidelné měření pasu a hodinky pro měření klidové tepové frekvence. Hodinky máme všichni () a krejčovský metr je minimální investice. Digitální váha je už jen taková hračka a v podstatě vyhozený peníze... Hele, nemyslím že vyhozené peníze, pokud by ty výsledky byly cca správné a člověka to donutilo se sebou něco dělat. Někomu k tomu stačí metr a obyčejná váha, někdo dá přednost chytré. Navíc to zase nestojí svět. Já měl předtím 2 digitální váhy, cena kolem 3 stovek. Pokaždé praskla skleněná deska, jednou spadla váha, jednou spadlo něco na ni. Tahle stála 899,- a když nic jiného, má 2x tlustší desku, která asi něco vydrží. před 42 minutami, Harwey napsal: tiez mame nejaku, sparoval som ju s mobilom, serepeticky, bla bla bla, pozuil som ju raz. takze vyhodene peniaze To je o zvyku, já se dlouhodobě vážím každý den ráno, když vylezu ze sprchy. Ale je fakt, že byly doby, kdy jsem se nevážil vůbec nebo nepravidelně. před 16 hodinami, Funthom95 napsal: zkušenosti mám takové, že stačí změnit věk a naráz jsou výsledky úplně jiné nevím teda, jak to funguje u Tvojí váhy, ale vyzkoušel bych. V mém případě (značku si nepamatuju, váha je postarší) to tak je. Složení těla je funkcí věku a váhy. Nakolik v tom funguje elektrický impulz a přesnost jeho vyhodnocení si nedovoluju spekulovat Co všechno a o kolik se liší? Jasně, jiné by mělo být hodnocení, jestli je něčeho málo nebo moc, ale absolutní čísla by měla být stejná. Teda aspoň myslím.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 28. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2023 Ano, chápu jak to myslíš. Jako motivace je dobrý všechno, co funguje, takže by to mohla být i tahle váha. Ze zkušenosti (přenesené) ale vím, že to skutečně vyhozené peníze jsou, protože to jako motivace přestane stačit a to poměrně brzy. Cituji: "Někomu k tomu stačí metr a obyčejná váha" - v tom je právě ten fór, že váhu v podstatě nepotřebuješ (bavíme se o normálních chlapech, ne o sportovcích, váhových kategoriích, morbidní obezitě apod), ale stačí skutečně jen změřit pas. Ale vlastně se musím vrátit na začátek. Co je důvodem u tebe pro pořízení týhle váhy? Nemám na mysli odpověď ve stylu→chci zjistit nějaký čísla, spíš co je tou vyšší motivací? Kondice? Snižení podkožního tuku? Může to být i něco jiného, co mi nedošlo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 28. července 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2023 Před hodinou, morepower napsal: Ano, chápu jak to myslíš. Jako motivace je dobrý všechno, co funguje, takže by to mohla být i tahle váha. Ze zkušenosti (přenesené) ale vím, že to skutečně vyhozené peníze jsou, protože to jako motivace přestane stačit a to poměrně brzy. Cituji: "Někomu k tomu stačí metr a obyčejná váha" - v tom je právě ten fór, že váhu v podstatě nepotřebuješ (bavíme se o normálních chlapech, ne o sportovcích, váhových kategoriích, morbidní obezitě apod), ale stačí skutečně jen změřit pas. Ale vlastně se musím vrátit na začátek. Co je důvodem u tebe pro pořízení týhle váhy? Nemám na mysli odpověď ve stylu→chci zjistit nějaký čísla, spíš co je tou vyšší motivací? Kondice? Snižení podkožního tuku? Může to být i něco jiného, co mi nedošlo... Vážím se celkem pravidelně, i když byla období, kdy vůbec. Když mám ale vážící období, vážím se denně. Před 20 roky jsem shodil, díky cvičení a životosprávě, 20 kilo, denně jsem se vážil a dělal si graf. Každodenní vážení a křivka hmotnosti, to pro mne byla podpůrná motivace k tomu, že jsem se chtěl hlavně dostat do kondice. Od té doby jsem zase přibral, skoro na původních 95 kilo. Vloni mi letecký doktor řekl, že mám hraniční tlak, což jsem i cítil. Nadváha, stres, znáš to. Léky jsem brát nechtěl a hmotnost má na tlak velký vliv. V té době mne poslali v rámci prevence na kolonoskopii, 35 hodin jsem nejedl a tak jsem si řekl, že toho využiju, začnu líp a míň jíst a víc se hýbat. Začal jsem se zase vážit a taky koupil nějaké čínské chytré hodinky, srač.y za pár korun, ale umí tep, tlak, EKK a saturaci. Přesnost kupodivu ujde. Nosím je jen občas doma, jinak mechanické a na outdoor, do éra a na motorku Garmin. Podařilo se mi shodit 8 kilo, ale během toho roku a půl se nám rozbily dvě váhy. Chci shodit ještě dalších 5-10 kilo a z té doby před 20 lety vím, že sledování váhy je pro mne dost podstatná podpůrná motivace (ta hlavní je zdraví, tlak, nebát se seskočit ze stolu, nezadýchávat se při každé aktivitě, vidět si přes panděro na boty a tak). No, zase tak hrozné to není, ale v zásadě to platí. Navíc i přítelkyně najela na hubnutí, hlavně kvůli zádům. Když jsem šel před pár dny kupovat třetí váhu za rok, zahlédl jsem tuhle, vypadala bytelně, tlusté sklo, co hůř praskne, pak jsem si všiml, že je to ta chytrá s aplikací a za cenu pod tisícovku jsem si řekl, že to zkusím. Upřímně, nevěřil jsem tomu, považoval jsem to za cirkusovou šaškárnu, navíc když jsem doma zjistil, co všechno to měří. Začal jsem googlit na jakém principu to funguje a docela mne to překvapilo, i když mi to stejně ještě není úplně jasné. Takže abych to shrnul - mám vážící období, chci shodit, ke koupi téhle váhy mne vedla hlavně tlustá skleněná deska a když už je to ta chytrá, tak jsem se jako technologický fanda rozhodl to využít. Navíc je to komfortní - nedělám statistiku a grafy, stoupnu na váhu a zbytek udělá aplikace. PS: mimochodem, je mi přes 60 a mám teorii, že jakmile mne přestanou zajímat nové technologie a kvůli nastupování budu jezdit SUV, bude to známka stárnutí a trouchnivění těla i mozku. Tak proti tomu bojuju i takhle..:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 28. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2023 @Ivan Lelák Když mám hubnoucí období, mám to stejně. Musím se vážit, je to motivace a taky můžu upravovat aktivity a jídelníček.Používám jen obyč bluetooth váhu, co ukazuje a zapisuje do apky jen kg. Na jídlo používám kalorické tabulky, taky to pomůže. Ale musí se ti chtít to psát alespoň od oka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se