Přejít na obsah

Everyday/field watch do 39 mm a 60 tisíc

H.Z.

Doporučené příspěvky

Pánové, a dámy, potřeboval bych poradit.

Ač se to bude znát neuvěřitelné tak jsem si v letošním roce ještě nekoupil hodinky a v poslední době to se mnou pěkně cvičí, už je to skoro k nevydržení.

Ale k věci - vybírám "everyday/field watch" s nošením ven na zahradu, do lesa i pod košili do města a práce, ideálně s tmavým (černým) cifrem, velikost od řekněme 36 do 39 mm (40 a více fakt ne), přiměřené lug-to-lug (na zápěstí 18 cm) a ne potápky. S cenovkou do 60 tis. K. +- (spíše asi plus😀, známe to) 20%.

Koukal jsem na např. malé Murphy, Longines Spirity, Rangery, nové "bezlunetové" Tudory 39/39 atd., ale třeba mi něco zásadního někdo uteklo.

Předem děkuji za rady a doporučení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za průběžné rady a doporučení. Objevilo se tu pár zajímavých tipů. Nicméně to bude muset být model který se dá v ČR “na krámě” vyzkoušet, kupovat bez vyzkoušení “na první dobrou nedám (škoda, ty Wardy vypadají geniálně…).

Jaké jsou zkušenosti s in-house kalibrem Orisu? Stojí za ty peníze?

Ano, Spirity jedině 37, a na kůži, ta spona na tahu je nesmyslná, na první “ zkoušce mi ale úplně nesedly.

Odkaz ke komentáři

Já řeším podobný problém (akorát teda s nižším limitem, řekněme okolo 40 k) a nejlépe mi z porovnání vychází Sinn 556. Problém u mě je, že potřebuju "uzrát" do rozhodnutí, že mi nejsou malý. Kdybych měl vyšší limit, tak bych bez mrknutí oka šel do Rangerů. Na první ponošení jsou hrozně pohodlný, jako kdyby ses s nima už narodil.

Oboje hodinky jsem měl na ruce cca hodinu na vyzkoušení, takže názor brát s rezervou 🙂

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...