Leclerc Odesláno 27. června 2006 Nahlásit Odesláno 27. června 2006 Zdravím všechny! Vím, že zrovna tento model se tu ve fóru nedávno probíral, ale přesto se i já chci pochlubit a taky poděkovat Vám všem za rady a tipy, které mne vedly k té (snad) správné volbě. Po týdenní zkušenosti musím přiznat, že se ještě při pohledu na hodinky nedívám na to kolik je hodin, ale na to jak vypadají, a to i ze spodu (prosklené dýnko). Co se týče odchylky, tak zatím vychází na krásných +3 sek. za den. A ještě, pokud vím, tak se tu řešila korunka - šroubovací či ne; tedy tento model má korunku nešroubovací a podle vyjádření fy NEST mají všechny nové modely korunku nešroubovací, což těmto hodinkám na kráse nebere a já doufám, že ani na kvalitě. A teď už konečně obrázek: Leclerc
Návštěvník Kamil Odesláno 27. června 2006 Nahlásit Odesláno 27. června 2006 Moc hezký. Až uděláš nějakou vlastní fotku, mohl bys to strčit sem: http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=2&p=9
seaman Odesláno 27. června 2006 Nahlásit Odesláno 27. června 2006 Super hodinky, ja mam B-42 Official cosmonauts s kaucukovym naramkom a som s nimi velmi spokojny, len to antoreflexne sklo, ked sa to zachyta, vyzera to fakticky zle :-((( Inak gratulujem
falkkon Odesláno 27. června 2006 Nahlásit Odesláno 27. června 2006 Nemám rád vybarvený lunety a v podstatě žádný lunety ale tyto jsou ve svý střízlivosti moc hezký.
Blekota Odesláno 28. června 2006 Nahlásit Odesláno 28. června 2006 kolko stoja tie fortisi co su hore?
Leclerc Odesláno 29. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 29. června 2006 Až pořídím nějakou fotku, rád se pochlubím - bude ale docela těžké vystihnout jak doopravdy vypadají, protože ciferník a ručičky mění barvu pod různým úhlem a druhem osvětlení - od barvy slonové kosti ciferníku k úplně bílé a ručičky jsou chvíli černé a chvíli nádherně modré. Luneta - k čemu vlastně slouží? Ví to někdo? Souhlasím, většinou se mi taky hodinky s lunetou nelíbí - jsou pak ještě víc přeplácané, ale u tohoto modelu luneta vytváří kontrast mezi světlým tahem a výrazně tak rámuje světlý ciferník. Výhradní zastoupení pro distribuci hodinek Fortis v ČR fa NEST, která prodává prostřednictvím specializovaných obchodů, které však dodržují jejich ceny. Tento model: FORTIS B-42 DIVER DAY / DATE 648.10.12 M (kovový tah) stojí 32.990 Kč. V obchodě pak při platbě v hotovosti není problém dostat 10% slevu.
Duke650 Odesláno 29. června 2006 Nahlásit Odesláno 29. června 2006 Kdo chce fakt výrazně ušetřit, nechá si na tomto fóru najít "Manfred Schneider" a přečte si moje zkušenosti. Zatím jsem tam koupil 2 kousky B-42 s výraznou slevou, žádných symbolických 10%
Radimk Odesláno 29. června 2006 Nahlásit Odesláno 29. června 2006 Tak už přesně vím proč jsem si nechal zrenovovat Prim Sport I gen. Neuražte se! Ale podoba tam je. já vím...provedení, značka, kvalita... ale ta podoba...
African Odesláno 29. června 2006 Nahlásit Odesláno 29. června 2006 To Lecrerc: Lunetu si nastavíš dvanáctkou na minutovku při začátku ponoru a minutovka ti poté ukazuje na lunetě jak jsi dlouho pod vodou.
Duke650 Odesláno 29. června 2006 Nahlásit Odesláno 29. června 2006 2Blekota Mohu doporučit autorizovaného prodejce Fortisu: Manfred Schneider, Meisterwerkstatt, Marktallee 15, Münster, www.msc-uhren.com Prodal mi Fortis B-42 Flieger (645.10.12 - ušetřil jsem cca 9.300 Kč proti české ceníkové ceně), pak jsem tam koupil jedny Fortis B-42 Pilot (645.10.11 - _Stepan tady z fóra taky dost ušetřil), pak jsem si ještě přikoupil nerezový tah, česká ceníková 6.400 Kč, já za to dal 4.900 Kč. Vše nové, plná záruka, orazítkovaná záruční karta z autorizovaného kamenného krámu (žádný webový shop). Platil jsem mu PayPal, v pondělí to dal na poštu a ve středu jsem to už měl doma. Vedle Fortisů dělá vlastní modely pod značkou M. Schneider + Co., mrkněte na jeho web. Má celkem lidové ceny
zalik10 Odesláno 30. června 2006 Nahlásit Odesláno 30. června 2006 Tak se musím také pochlubit. Dnes jsem si pořidil Fortis B-42 Marinemaster 647.10.41 K.Jsou vážně úžasné.
seaman Odesláno 30. června 2006 Nahlásit Odesláno 30. června 2006 Daj nejake foto... Maju sroubovaciu korunku? Stale neviem, aky je rozdiel medzi mojimi B-42 Official Cosmonauts, pozri hore a Marinemaster, snad len v tom, ze Marinemaster maju vacsie cisla :-))
zalik10 Odesláno 30. června 2006 Nahlásit Odesláno 30. června 2006 Právě, že mají. Kupoval jsem je v Brně u Hanáka a paní co mě je prodávala o této věci moc nevěděla. Jinak musím říc, že mají k zákazníkum velkou úctu a dobrý přístup. Hned jak bude čas určitě nějaké fotky přihodím. Ten rozdíl je asi jen v těch číslech na ciferníku (krásně svítí :-) ).
seaman Odesláno 30. června 2006 Nahlásit Odesláno 30. června 2006 Ja mam tiez sroubovaciu korunku. Tu na fore su rozne informacie o tom, ktore maju a ktore nie, myslim si, ze pri vodotesnosti 200m by mala byt sroubovacia. Uz sa tesim na foto...
Leclerc Odesláno 2. července 2006 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2006 Docela by mne zajímalo, proč se stále řeší korunka - šroubovací/nešroubovací. Závit sám o sobě vodotěsný není, beztak tam tedy musí být těsnění. A pokud jde o "nechtěné" vysunutí korunky, tak na svých Fortisech jsem to zkoušel a musím říct, že když je mám na ruce, tak korunka vysunout prostě nejde. Musím je sundat a ze spodu trochu ostrým nehtem korunku vysunout. Proč se stále bazíruje na korunce šroubovací?
Ondraj Odesláno 2. července 2006 Nahlásit Odesláno 2. července 2006 Proč se stále bazíruje na korunce šroubovací? Minimálně proto, že je to osvědčený systém. Pokud šroubovací není, tak tam možost nechtěného vytažení z principu existuje. Nemyslím ale, že by to měli výrobci i u nešroubovaných korunek špatně vyřešené, spíš jde asi jen o ten pocit. Další věc, kterou jsem tu už psal je, že šroubovací mechanismus chrání i samotnou hřídelku. Toto není nezanedbatelný fakt u hodinek s velkou korunkou, která není vůbec zapuštěná. např. i tyto Fortis B42
zalik10 Odesláno 3. července 2006 Nahlásit Odesláno 3. července 2006 Zatím jsem se sice nedostal k tomu, abych mé Fortisky vyfotil. Můžu však dát k dobrému pár poznatků nebo pocitů. Od nastavení jdou pořád úplně přesně (vážně :-) ). Teď to bylo 72 hodin co jsem je nastavoval. O víkendu přežily peinball a dvě narozeninové párty a můžu říci, že uspěly na výtečnou! :-) Můj názor k šroubovací korunce."Závit je přece jenom závit".
mechano Odesláno 3. července 2006 Nahlásit Odesláno 3. července 2006 Pánové , ten problém těsnění je jednoduchej. U korunky platí totéž co u zadního deklu. Chceme-li aby těsnění (guma) těsnilo , musíme ho utáhnout závitem. Ve šroubovací korunce je gumové těsnění které se dotahuje proti krčku korunky. U kvalitně vodotěsných hodinek je to myslím nezbytnost. Další výhody už zmiňoval Ondraj výše.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se