Vit Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Došel mi tento email, nevím, co je na tom pravdy, ale myslím, že není špatné před zdražením nahlásit spotřebu (jak u plynu, tak u elektřiny). Nedělám si iluze o jejich přepočtech. # Od 1.1.2009 je změna ceny za elektrickou energii. # Eon není povinen dělat odpočty elektroměrů s ohledem na zdražení od # 1.1.2009. Každý odběratel by měl sám zaslat tzv. "Samoodečet # elektroměru" V # praxi to znamená, že v opačném případě si Eon zdraží vše od posledního # svého # odečtu, který byl v průběhu roku. Zjistil jsem u sebe, že to bylo v # květnu. # Nejrychlejší způsob, jak jim odečet zaslat: # 1/ připojte se na www.eon.cz # 2/ ťukněte si na úvodní stranu # 3/vpravo se Vám ukáže elektroměr a pod ním si ťukněte na "elektrika" # 4/ najděte si formulář - samoodečet elektroměru # 5/ po vyplnění odešlete PS: na stránkách e-onu je uvedeno, že je nutno samoodečet provést a odeslat do 15. 1. 2009.
rur Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 (upraveno) Došel mi tento email, nevím, co je na tom pravdy, ale myslím, že není špatné před zdražením nahlásit spotřebu (jak u plynu, tak u elektřiny). Nedělám si iluze o jejich přepočtech. # Od 1.1.2009 je změna ceny za elektrickou energii. # Eon není povinen dělat odpočty elektroměrů s ohledem na zdražení od # 1.1.2009. Každý odběratel by měl sám zaslat tzv. "Samoodečet # elektroměru" V # praxi to znamená, že v opačném případě si Eon zdraží vše od posledního # svého # odečtu, který byl v průběhu roku. Zjistil jsem u sebe, že to bylo v # květnu. # Nejrychlejší způsob, jak jim odečet zaslat: # 1/ připojte se na www.eon.cz # 2/ ťukněte si na úvodní stranu # 3/vpravo se Vám ukáže elektroměr a pod ním si ťukněte na "elektrika" # 4/ najděte si formulář - samoodečet elektroměru # 5/ po vyplnění odešlete PS: na stránkách e-onu je uvedeno, že je nutno samoodečet provést a odeslat do 15. 1. 2009. Já to nahlasil eonu a napsali mě vše ok hlášení přijímají. Doporučuji provést. http://www.rwe-jmp.cz/cs/index.html ale nic takového nemám Upraveno 9. ledna 2009 uživatelem rur
Olda335 Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 U elektriky můžu odsouhlasit, u plynu ne, konkrétně JMP má na první čtvrtletí 2009 nižší ceny než na poslední čtvrtletí 2008, no a protože teď udeřily mrazy=víc se topí, je reálná naděje na tom minimálně neprodělat.
Traveller Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Samoodečet funguje u všech dodavatelů a není to špatná věc (doporučuji). Ovšem info o tom, že jinak dojde k navýšení od posledního odečtu je blábol - spotřeba se zprůměruje a navýší se pouze adekvátní podíl.
Muffik Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Ano, když není samoodečet, ocení se průměrná spotřeba. Pokud člověk hlásí samoodečet, je samozřejmě výhodné nahlásit o něco větší spotřebu, ovšem pokud to přežene, zvedne mu dodavatel výši splátek a může na tom i prodělat.
Traveller Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Velikost splátek je zcela v režii odběratele. Mohou být taky nulové a lze platit jen jedinou splátkou po závěrečném zúčtování. Někdo preferuje spořit a jednou za rok zaplatit, někdo platí po splátkách (a úvěruje tak dodavatele)...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se