Duke650 Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Blbě se s tím parkuje, ale budeš king of the road a budou ti uhýbat i kamioňáci :-)))
JJ Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 To blbé parkování s trucky, to je nějaká zvláštní UL. Zkusil někdo, kdo ji šíří, takovým autem pár týdnů jezdit? Ono to totiž překvapivě není taková hrůza, jak by se z pouhých rozměrů těch aut mohlo zdát. No a ta Merkava, tu člověk vůbec může zaparkovat doslova kdekoli se mu zlíbí (parkovala a za případné škody je pochopitelně zodpovědná osoba blízká). Dokonce ani botička na to nasadit nejde :-D
911 Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 To blbé parkování s trucky, to je nějaká zvláštní UL. Zkusil někdo, kdo ji šíří, takovým autem pár týdnů jezdit? Ono to totiž překvapivě není taková hrůza, jak by se z pouhých rozměrů těch aut mohlo zdát. No a ta Merkava, tu člověk vůbec může zaparkovat doslova kdekoli se mu zlíbí (parkovala a za případné škody je pochopitelně zodpovědná osoba blízká). Dokonce ani botička na to nasadit nejde :-D ale no tak, zadna UL to neni. zkus s tim chvili jezdit po praze a uvidis, ze je lepsi mit kratsi a ne tak siroky auto.
JJ Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 ale no tak, zadna UL to neni. zkus s tim chvili jezdit po praze a uvidis, ze je lepsi mit kratsi a ne tak siroky auto. Já nevím - po Praze mi to přijde jako utrpení s čímkoli, s čím jsem tam zatím jezdil. Ať to bylo malé Volvo, T613 nebo midsize SUV, nevidím v tom zásadní rozdíl. Snad jen Smart by byl výrazně lepší.
frista Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 (upraveno) Jsem tady par dni nebyl a tady to hori i v mrazech - takze rad bych rekl svoji posledni zkusenost. Vezl jsem pritelkyni v novym Volvo Cross Country v noci ve snehove kalamite (situace venku ani uvntr auta nebyla jednoducha - meli jsem nejake zdravotni trable). Bohuzel musim rict, ze jsme totalne zmenil nazor na tyhle auta a v horsim. Za a) 4x4 to neni - je to jen Haldex, takze se vam nahon pripoji az kdyz je pozde. No a pak... Jel jsem mimo hlavni tahy v situaci, kdy nebyla videt silnice (musel jsem !) a stalo se mi, ze jsem castecne zajel do 30 cm hlubokeho prikopu predni casti auta v asi 7 km rychlosti. Auto houplo cca o 25 cm niz (je zdvihnuty podvozek !). Vysledek - jak pokleslo, tak plastovy spodni kryt co se tvari jako plech se v dusledku vlomil dovnitr, narazil do chladice, ktery urval cast narazniku. Auto je to na hovno - protoze mne z toho nevytahlo, navic kdyz jsem videl ten plastovej naraznik zevnitr - tak i trabant mel kvalitnejsi. A oprava neceho co nevypada jako strasna kalamita, ale jako parkovaci tukes je skoro za 70 litru. Sem nasranej - protoze prezentovat tohle auto jako auto do mirneho terenu nezvladlo v prvni skutecne situaci, kdy jsem to potreboval. Ironii je , ze kdybych jel v necem jinym, tak to vetsinou resi takovej ram, kterej by ten pokles udrzel, ale tohle "off-road" to ma vyresene jako open a proto se vam ten naraznik zlomi jako sirka. Shit, shit, shit... BTW: JA hlasuju za Subaru. Pro toho, kdo nema srdecni slabost pro SAABy jako ja (a ted nemaj nejlepsi dostupnost kvalitniho servisu) je to idealni volba. Na druhou stranu SAAB je auto, ve kterym vetsinou jezdej "slusny" lidi, co nezlobej a pomahaj si navzajem. Upraveno 10. ledna 2009 uživatelem frista
Onisan Odesláno 10. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Mně se na tom Saabu Turbo X líbí: pohon 4x4, výkonostní parametry, design celého aut... Uznávám, že Subaru je odolnej dříč ale chybí mu tam ten šmrnc pro oko
Alessio Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Subaru bezesporu super, ale raději bych vzal onu Mazdu 6 (jestli máš spadeno na novou, je bezvadná). Saab je moje srdcovka, 9-3 Aero je opravdu bezva auto, jen to chce trošku upravit podvozek a řízení, aby to bylo opravdo "ono". Jinak pasivně bezpečná auta jsou Volva nebo třeba i všechny německé prémiovky, které ale nechceš. Outback je super, ve 2,5l moc nežere (dá se okolo devíti bez mučení) a už to začíná i trochu jet :-). Ale ty to stejně asi nemáš na zábavu, protože k tomu máš něco mnohem lepšího :-). kdyžtak napiš víc věcí, kolik najezdíš, kam jezdíš, kolik vás tam jezdí, jak tě bolí spotřeba, cenová hranice atd.
cigi Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Na bezpečnou jízdu asi opravdu toho leoparda, jak píše JJ :D Saab je v našem kraji docela indivualistická a fajnová záležitost, prý se skoro nekrade například (prý ???), ale slyšel jsem, že potom, co je má americký koncern (neví, jestli ford, nebo GM ??) mají i americký problémy s kvalitou a přizpůsobením se na evropské poměry, nevím. Zajímalo by mě to, ňáčko jsem saaba vždycky chtěl, ale tohle mi zmrazilo tipec.
frista Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Subaru bezesporu super, ale raději bych vzal onu Mazdu 6 (jestli máš spadeno na novou, je bezvadná). Saab je moje srdcovka, 9-3 Aero je opravdu bezva auto, jen to chce trošku upravit podvozek a řízení, aby to bylo opravdo "ono". Jinak pasivně bezpečná auta jsou Volva nebo třeba i všechny německé prémiovky, které ale nechceš. Outback je super, ve 2,5l moc nežere (dá se okolo devíti bez mučení) a už to začíná i trochu jet :-). Ale ty to stejně asi nemáš na zábavu, protože k tomu máš něco mnohem lepšího :-). kdyžtak napiš víc věcí, kolik najezdíš, kam jezdíš, kolik vás tam jezdí, jak tě bolí spotřeba, cenová hranice atd. Bavit se o 4x4 vs Mazda to je trochu nonsenc. SAABy mam 2 a mam je rad, ale neni to pro bezneho uzivatele. Musis trochu znat lidi kolem. Bezny servis ti ho neopravi a autorizovanych je jak prstu na ruce v cele republice. Je videt, ze si prave necetl moji nechtenou recenzi o bezpecnem aute jmenem Volvo. O jizdnich vlastnostech XC90 musim rict, ze to bylo zklamani - mel jsem ho asi mesic na zkousku a nic mne nepresvedcilo. O kvalite ve srovnani s X5 nebo treba Lexus RX300 to neni, spis tak lepsi Hyundai Santa Fe :-(
Alessio Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Bavit se o 4x4 vs Mazda to je trochu nonsenc. SAABy mam 2 a mam je rad, ale neni to pro bezneho uzivatele. Musis trochu znat lidi kolem. Bezny servis ti ho neopravi a autorizovanych je jak prstu na ruce v cele republice. Je videt, ze si prave necetl moji nechtenou recenzi o bezpecnem aute jmenem Volvo. O jizdnich vlastnostech XC90 musim rict, ze to bylo zklamani - mel jsem ho asi mesic na zkousku a nic mne nepresvedcilo. O kvalite ve srovnani s X5 nebo treba Lexus RX300 to neni, spis tak lepsi Hyundai Santa Fe :-( Nonsenc? proboha v čem? Ona Mazda když napadne sníh, tak nestrtuje? :-). Ne, tvojí žádnou recenzi jsem nečetl, promin. Ale určitě s tebou souhlasím, XC90 své roky nezapře, co se týče svižnější jízdy tak na X5 (nebo vlastně cokoliv ze segmentu) nestačí. Navíc oni ani nejsou moc s cenou dolů. U Volva se to ale dá pochopit, je to spíše rodinný koráb. Nové XC90 bude určitě v tomhle ohledu lepší a zvládne i komfort, i svižnou jízdu - přesně jako XC60. Sám jsem měl tu čest s XC90 V8 a člověk se na limity podvozku dostane docela snadno, bohužel. V tom jednoznačný souhlas. V tom, že Saab není auto pro běžného uživatele zásadně nesouhlasím, jestli to vztahuješ na málo servisů, pak ano - bydlejíc v Dolní Horní, Saaba bych si nekoupil. Ale třeba v Praze nevidím důvod, když se někomu saab líbí a pochopí jeho + a -, koupit si ho (nebo Cadillaca BLS :-D).
midloch Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 ,,Já mám zadokolku (pravda, s motorem vzadu a převodovkou uprostřed), Že by 911?
midloch Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 to je dobrý názor - mohl by jsi mi předvést s čím si obohatil tohle forum kromě tlachů o ničem Hele YPÁKU, hoď si do avataru tu tvou původní srandovní tančící postavičku, uvidíš že bude líp
JJ Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 ,,Já mám zadokolku (pravda, s motorem vzadu a převodovkou uprostřed), Že by 911? Nene, "o fous" větší, o dva válce navíc a poctivě chlazeno vzduchem.
stando Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Ked auto tak SMART http://www.break.com/index/smart-car-vs-lamborghini.html
Návštěvník Tada Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Nene, "o fous" větší, o dva válce navíc a poctivě chlazeno vzduchem. Tatrovky se mi začaly velice líbit. V Olomouci chodím okolo 2 v naprosto perfektním stavu. Je to stylovka velice tvrdého kalibru. Jak se s tím jezdí na sněhu?
frista Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 (upraveno) Nonsenc? proboha v čem? Ona Mazda když napadne sníh, tak nestrtuje? :-). Ne, tvojí žádnou recenzi jsem nečetl, promin. Ale určitě s tebou souhlasím, XC90 své roky nezapře, co se týče svižnější jízdy tak na X5 (nebo vlastně cokoliv ze segmentu) nestačí. Navíc oni ani nejsou moc s cenou dolů. U Volva se to ale dá pochopit, je to spíše rodinný koráb. Nové XC90 bude určitě v tomhle ohledu lepší a zvládne i komfort, i svižnou jízdu - přesně jako XC60. Sám jsem měl tu čest s XC90 V8 a člověk se na limity podvozku dostane docela snadno, bohužel. V tom jednoznačný souhlas. V tom, že Saab není auto pro běžného uživatele zásadně nesouhlasím, jestli to vztahuješ na málo servisů, pak ano - bydlejíc v Dolní Horní, Saaba bych si nekoupil. Ale třeba v Praze nevidím důvod, když se někomu saab líbí a pochopí jeho + a -, koupit si ho (nebo Cadillaca BLS :-D). Diskuse byla o pasivni bezpecnosti, pripadne 4x4 a pod. - tedy nic od Mazdy:-( O startovani jsme se prece nebavili. Od Saaba nikoho nikdy nebudu odrazovat - je to moje srdcovka, ale pro BFU to opravdu zatim neni. Kvalita servisu je sice o trochu lepsi, nez pred 3 lety, ale Dojacek a Srba nejsou zrovna prodejci, co by se mohli skutecne dobre o tyhle auta starat dyl jak zaruku, coz ale potrebuje vetsina z nas. Pro nekoho takoveho je pak je Mazda (ale o tom nebyl tento topic). Cadillac do toho fakt nemichej. Americke vozy jsou v technologiich tak nevyzpytatelne nespolehlive - staci se podivat na jakoukoli evropskou automobilku, co se s nima paktovala, jak zacali brecet (od Mercedesu, pres Volvo az po meho SAABa - legendarni GM motor 2,2 TiD byl opravdu nocni murou vsech korporatnich znacek GM). Zhorseni kvality, vetsi naklady na skutecnou servisni peci apod. potka vsechny co se s amerikou setkaji. A to nemam nic osobne proti americkym autum (mel jsem Chryslera 300M), jen je to proste nekde jinde s jejich potrebama na auta. Jim staci, aby to auto vydrzelo 3 roky a pak slo klidne do haje. Tam se "chudsi" Evropa zatim nedostala a snad nikdy nedostane. edit: MUJ ZAZITEK s XC70 Jel jsem mimo hlavni tahy v situaci, kdy nebyla videt silnice (musel jsem !) a stalo se mi, ze jsem castecne zajel do 30 cm hlubokeho prikopu predni casti auta v asi 7 km rychlosti. Auto houplo cca o 25 cm niz (je zdvihnuty podvozek !). Vysledek - jak pokleslo, tak plastovy spodni kryt co se tvari jako plech se v dusledku vlomil dovnitr, narazil do chladice, ktery urval cast narazniku. Auto je to na hovno - protoze mne z toho nevytahlo, navic kdyz jsem videl ten plastovej naraznik zevnitr - tak i trabant mel kvalitnejsi. A oprava neceho co nevypada jako strasna kalamita, ale jako parkovaci tukes je skoro za 70 litru. Upraveno 10. ledna 2009 uživatelem frista
JJ Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Tatrovky se mi začaly velice líbit. V Olomouci chodím okolo 2 v naprosto perfektním stavu. Je to stylovka velice tvrdého kalibru. Mně to auto celkem vyhovuje i provozními vlastnostmi. Jedno z mála, kde rád jezdím vzadu. Je to pohodlné, přijatelně rychlé, úžasně manévrovatelné (ty ksichty, když se s tím člověk na jeden zátah otáčí v uličce před supermarketem jsou fakt kouzelné) a spolehlivé - s prasklou klikovou hřídelí jsem dojel ze Stockholmu do ČR (ještě s motorem 3.5, ten, co mám teď, už má kliku kovanou). Jak se s tím jezdí na sněhu? Na sněhu je lepší než všechna BMW, co se mi dostala do ruky (E48, E36 a pár starších), Porsche 924 (s 911 jsem v zimě nejel) nebo americké zadokolky s motorem vpředu (Caprice, TownCar, Blazer s RWD only). Má rozložení hmotnosti 48/52 nebo tak nějak, protože motor je nad zadní nápravou a převodovka před ní. Na přiměřených gumách si nechá líbit strašně moc. O to větší hukot nastane, když se ten těžký zadek konečně urve. U T613 se mi to zatím naštěstí v provozu nestalo, jen jsem si to zkoušel na cvičných plochách. T603, která má, pravda, trochu jiný layout s motorem až za nápravou, mi asi dvakrát za tři zimy ustřelila i na silnici a moc zábavné to fakt nebylo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se