Přejít na obsah

Tudor Pelagos 39 nebo Pelagos "klasik"

Kubkoklubko

Doporučené příspěvky

Zdarec,
při rozjímání a bloumání životem mi teď neúprosně brnká na strunu pozornosti nevědomost, zdali Pelagos 42 mají nějakou zásadní či jinak nevýznamnou výhodu oproti menšímu bráchovi.
Jasně, jsou větší a datumovka lze také jen těžko přehlédnout, ale krom toho mi sunburts na lunetě "třicetdevítek" neúprosně převažuje jazýček vah.  Ty velké mi přijdou takové trochu nudné.

Docela by mě zajímala reálná zkušenost, případně porovnání mezi modely.

Díky a čus.

....Jo a fotky jsou počořený z googlu.image.thumb.jpeg.a2932d6d5f3cb9951531eb884edf3056.jpegimage.thumb.jpeg.32dbb5a839a8518e9416d42188b7b452.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty větší mají nějakou tu super vymykanou sponu a zásadně větší vodotěsnost - ta je v reálném životě asi jedno. Vzhled ciferníků umíš posoudit sám (pěkný červený nápis na 39 x ohraničené indexy a pěkně zakomponované datum na 42 x moc textu na 42...), vzhled lunety také (vroubky na 39 x hladká na 42). Osobně mi přijdou ty 39 TOP, sám se divím jak dlouho tu trvá prodej, když tu nějaké jsou. 

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Jako majitel 39, negativa:

- ručky mají slabší lumi, prej se to bude moct řešit v budoucnu servisem. V reálu to moc neřeším, poznat to jde ale smířil jsem se s tím.

- ostrou sponu jsem nezaregistroval, stejně tak endlinky jsou super těsné a nemají škvíru u nožek jak někteří popisují.

pozitiva:

- kombinace pár detailů z nich dělá neskutečné univerzály, spojují vintage a moderní design: broušená luneta (někdy černá a někdy šedá), sunburst cifr není tak výrazný jak by se mohlo zdát a ten červený text krásně vyvažuje jinak monochromatický design.

klasické Pelagosy bych neunosil, jsou na mně moc velké a tlusté a bez data jsem se naučil žít.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...