Přejít na obsah

Víno je lék

eloga

Doporučené příspěvky

Ve chvíli, kdy jsem se dostal na vypití +- 400 lahví vína ročně, jsem potřeboval ujistit své okolí, že nejsem alkoholik, ale odborník. Z toho popudu jsem si udělal sommeliérský kurz 🙂 a mám klid.

Třeba si odborníci odplivnou, ale ta lahev z Lidlu je na takovéto to chlapské večerní rozjímání úplně v pohodě.

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Jeronimo napsal:

Ale jo. Tak jsem si pochutnal na obyčejném vínu. :) 

To je úplně v pořádku, že sis na něm pochutnal. Já jen reagoval na "dobré". Prostě mi to nedalo...

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, elloco napsal:

To je úplně v pořádku, že sis na něm pochutnal. Já jen reagoval na "dobré". Prostě mi to nedalo...

V pohodě. Chutnalo mi, hlava nebolela, blbě mi nebylo. Něco lepšího nebo za víc mi chutnat taky nemusí, protože jsem se tam třeba ještě nepropil. Vžyť je to jak s hodinkami.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 19 hodinami, elloco napsal:

To víno bylo ode mně. Přiznám se, jsem víc pivař a nebudu se hádat, že nejsou i lepší vína.  Ale vím, že Jeronimo víno rád a tak jsem se snažil nějaké vybrat. Toto mě zaujalo svou etiketou, nějakými cenami z vinařských soutěží a tak jsem ho, možná jako oběť dobrého marketingu, vybral. 

Důležité pro mě je, že odezva byla dobrá a Jeronimovi chutnalo. A to je myslím si to hlavní co každý, nejen u vína, hledá. Aby to chutnalo a druhý den potom nebylo zle.

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

před 14 hodinami, kork74 napsal:

To víno bylo ode mně. Přiznám se, jsem víc pivař a nebudu se hádat, že nejsou i lepší vína.  Ale vím, že Jeronimo víno rád a tak jsem se snažil nějaké vybrat. Toto mě zaujalo svou etiketou, nějakými cenami z vinařských soutěží a tak jsem ho, možná jako oběť dobrého marketingu, vybral. 

Důležité pro mě je, že odezva byla dobrá a Jeronimovi chutnalo. A to je myslím si to hlavní co každý, nejen u vína, hledá. Aby to chutnalo a druhý den potom nebylo zle.

Kluci mír. Bohužel se pár desítek let pohybuju ve světě vína a ochutnal jsem vyšší desítky tisíc vzorků. Můj příspěvek měl být edukativní. Je to podobné, jak když by na tomto fóru někdo označil hodinky z Lidlu za 200,- jako dobré - a ony by v podstatě dobré byly - za pár korun ukazují přesný čas a z tahu nedostaneš ekzém. Rozhodně jsem nechtěl znevážit jak obdarovaného, tak dárce. Každý nechť pije, co mu chutná! A já už radši na tohle subfórum nebudu chodit...

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, elloco napsal:

Kluci mír. Bohužel se pár desítek let pohybuju ve světě vína a ochutnal jsem vyšší desítky tisíc vzorků. Můj příspěvek měl být edukativní. Je to podobné, jak když by na tomto fóru někdo označil hodinky z Lidlu za 200,- jako dobré - a ony by v podstatě dobré byly - za pár korun ukazují přesný čas a z tahu nedostaneš ekzém. Rozhodně jsem nechtěl znevážit jak obdarovaného, tak dárce. Každý nechť pije, co mu chutná! A já už radši na tohle subfórum nebudu chodit...

Klííd. Já nebyl nijak ofenzivní. :) Ta úměra 200 za hodinky a 125 za flašku přímá není, ale ser na to. Já se chtěl pochlubit servisovanými Fortis Cosmonauts, Red Wing Moc Toe a víno bylo prostě ten den na dobrou náladu. Bez ohledu na to co říká Marek Vašut v reklamě :D Vždy když něco od zákazníka dostanu, tak fotím a dávám na Instagram jako poděkování. To víno mě nijak neurazilo. 

Teď jsem si vzpomněl na situaci když jsem před více než deseti lety přišel a začal trénovat lidi co pijou kafe z kapslí. To bylo pěkné pozdvižení :D

Já si vážím lidí co něco umí, něčemu rozumí a mají zkušenosti. Na somelierský kurz se nechystám, tak si rád aspoň tady něco počtu.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...