Přejít na obsah

Orient star - rada a s výběrem

Rendell

Doporučené příspěvky

Zdarec orienťáci.

Chtěl bych se posunout k Orient star a potřeboval bych poradit s výběrem.

Orient jako značku mám rád z několika důvodů, jako všichni tady. Ze současné nabídky Orient star si ale vybírám horko těžko. Hodinky by měly být společenské, velikost max. 40 mm, safír. To vyloučilo asi polovinu produkce. Dovolím si použít odkaz z Helveti a tímto děkuji.

Požadavky splňuje asi nejvíc:

https://www.helveti.cz/orient-star-classic-re-aw0004s-heritage-gothic?utm_medium=affiliate&network=dognet&affiliate_id=1&utm_campaign=hlavni&utm_content=odkaz&a_aid=5be8b42c2c857&a_bid=0a208c0b&data1=gclid_EAIaIQobChMIu4vJ46PGgwMVUDoGAB3H2wQXEAQYASABEgIIivD_BwE&utm_medium=affiliate&network=dognet&affiliate_id=1&utm_campaign=hlavni&utm_content=odkaz&a_aid=5be8b42c2c857&a_bid=0a208c0b&data1=gclid_EAIaIQobChMIu4vJ46PGgwMVUDoGAB3H2wQXEAQYASABEgIIivD_BwE&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIu4vJ46PGgwMVUDoGAB3H2wQXEAQYASABEgIIivD_BwE

Jediné co bych viděl neúplně ok je datumovka, ale u bílého ciferníku aspoň tak neřve. A na první pohled podobnost s IWC Portugieser, i když Orient odkazuje na svůj první model.

Díky za rady, návrhy a postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud by měly být raději bez datumovky, pak nevypadají zle Orient Star Contemporary RE-AT0003S. Mají průměr necelých 40 mm a safír. Jen nevím jak s tím průhledem na setrvačku.

Bez průstřelu a s datumovkou by potom byly třeba Orient Star Contemporary RE-AU0006S. Ty mají průměr necelých 39 mm.

0331477_re-at0003s.jpeg

orient-star-contemporary-automatic-re-au0006s00b_228987_293786.jpg

Upraveno uživatelem dragys27
Doplnění
Odkaz ke komentáři

Medzi tými dvomi, čo sem pridal dragys27 sa už asi dva mesiace rozhodujem, akurát teda v modrej farbe, takmer každý deň mením názor :D niečo ma iracionálne ťahá k tomu open heartu, ktorý som ešte nikdy nemal a to som mal viac ako 50 hodiniek, ale zároveň sa bojím, že ma časom omrzí. A súhlasím s tým, že to rozhodne nie sú spoločenské hodinky. Aj na stránke Orientu sa píše o rade Contemporary toto: "The timepieces in this collection revolve around the idea of versatility, that a watch should look appropriate in a variety of different settings."

Aby môj príspevok bol aj trochu k veci, tak skúsim pridať jeden spoločenský model, RE-AU0002S, má síce dátumovku, ale veľmi decentnú.

orient-star-classic-automatic-re-au0002s

Odkaz ke komentáři

A co něco z té slim řady - RE-HK0001S, RE-HK0003B?

Je to 40 mm, jsou tenčí a mají SAR sklo.

Pokud ti sedne jejich design.

Černé bych případně měl, pokud by tě zaujaly.

Odkaz ke komentáři

Díky všem za reakce a podněty. Prošel jsem si to a pak celou současnou produkci Orient star a na všech mně něco více nebo méně vadí.

Na mé první volbě trochu datumovka. Proč ji tam nacpali nechápu. Open ciferník nechci z více důvodů. Římské číslice na 12 a 6 na mně působí divně. Když už, tak všude nebo vyváženě po obvodu jak Bambino V3. Právě verze s římskými číslicemi po celém obvodu je pěkná, ale na mně asi moc konzervativní, včetně ručiček. Také bych chtěl spíš aplikované indexy, ale kdo ví. Slim řada je pro mě problém s číslicemi dtto. 

Vyhovovala by mně verze bez číslic, ale tu dělají aktuálně jen ve velikosti 42 mm a bez bílého číselníku. Pak tuto verzi měli u předchozích řad, které už nevyrábí. Klasika.

Takže to nechám uležet a budu čekat, jestli se někde něco nevynoří nebo změním názor. 😊

Ještě jednou díky a ať vám to tiká.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
před 18 hodinami, Rendell napsal:

Nechal jsem to uležet a tady je výsledek. Orient Star Classic. Rezignoval jsem na safír, ale jinak mají všechno co jsem chtěl. Na ciferníku mně nic neirituje a tento retro desing mám rád.

1712148645692.jpg

Jsou pěkné a vyvážené, jen škoda toho safíru. U Star řady by to měla být samozřejmost. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...