MartinJel Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2024 Už jste někdo koukal a nebo uvažoval o nových Rangemanech GPRH1000? Ta žlutá je dost crazy https://www.casio.com/us/watches/gshock/product.GPR-H1000-9/?intaid=recommend_gshocksitetop Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2024 Byl jsem na ně hodně zvědavý, Kocouři byly vždycky moje krevní skupina, ale tohle už je na mě moc - takový polochytrý hodinky. Jak to musím nabíjet kabelem, tak to už si můžu koupit Garminy a to je zase úplně jiná liga. Ano, píšou, že solár uživí základní funkce hodinek, takže i když vytřískám baterku, tak se hodinky nevypnou, ale už to prostě není ta bezúdržbovost solárně napájených a rádiem řízených Géček. A k tomu pouze verze s negativním displejem. Takže za mě nakonec zklamání a do nich nejdu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gargamel Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2024 Přesně. Já sem teda spíš ProTrekovej, ale vnímám to úplně stejně. A naprosto souhlasím i s tím negativním displejem - myslím, že je to obdobnej nešvar dnešní produkce, kde i u mechanik prostě nenajdu jiný, než černý\šedý ciferníky. Maximálně tak tak třeba modrý, nebo vzácně zelený. Parkurovou zelenou bych ještě skous, tu mám rád, ale já mám nejradši prostě bílou barvu ciferníku ( nebo nějakou její variaci jako krémovou, smetanovou atd...) ale to mám holt dneska smolíka. Protože dneska je všechno děsně tmavý, ideálně ještě v nějakým field\military stylu, kterej mi absolutně nic neříká. Asi se to líbí, jak tak čtu. Fajn. Ale já si ale nevyberu. Tak sem si řek , že sem už hodinkově unavenej a že potřebuju pauzu v podobě digitálek. Vždycky sem měl ProTreky (ty poslední sem já vůl prodal asi před 11 lety prodal ), no nic- lákalo mě zkusit třeba i nějaký Gčka, ale tenhle tmavej kult se rozšířil i do digitálních vod, co sem rychle pochopil. Nakonec sem sehnal asi před měsícem krásný ProTreky s normálním (a perfektně čitelným) displejem, tam mezi ProTreky tahle móda ještě moc nedorazila. A sem šťastnej a spokojenej jak blecha: krom normálního displeje a všeho ostatního samozřejmě ABC funkce, rádiově řízenej přesnej čas, soláry - to vše navíc v mnohem menším a nižším pouzdru a řemínek krásně měnitelnej díky rychlostěžejkám - co víc si přát - prostě paráda a radost obrovská . Hlavně už abych nebyl blbej a neprodal je zase - příští ProTreky by se třeba mohly nabíjet výhradně už leda přes kabel a k tomu bych ještě vejral do nějaký tmy, no to je hrozná představa- tfujtajksl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2024 No ty negativní displeje, to je mor. Kolikrát pěkný digitálky, géčka, co by se mi líbily - a totálně zabitý tmavým displejem, na kterým je i za normálních podmínek hovno vidět a kdo má brejle na blízko, je úplně mimo. Na produktových fotkách hezky upravený, aby se to zdálo nádherně kontrastní a čitelné, naživo pak škoda mluvit. Proto jsem skončil u nových Mudmanů - mají v podstatě displej jako ty protreky, velký číslice s časem, varianta s pozitivním zobrazením, k tomu rádio, solár, ABC funkce a navrch vyšší odolnost. Za kocoury náhrada dost dobrá, jsem s nima spokojenej. Byl bych i ochotnej si přitlačit na ty ručičkový Mudmastery, ale všechny verze mají negativní displej a abych na tom něco luštil, to ani náhodou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bocko Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2024 To je pekný úlet. Design za mňa -5 bodov. Spracovanie aspoň podľa obrázka tiež teda nič moc. Otázka ešte bude ako sa dokážu spárovať trebárs so Stravou, ak vôbec nie, tak je to prepadák jak sviňa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2024 Mne se dyzajn teda taky nelibi. Trosku mi to evokuje takove ty cinske "S-Sockh, Sikmei,..." apod. Jak uz bylo zmineno "polochytre" hodinky. Zkratka kompromis mezi funkcema, vydrzi a odolnosti. Za mne urcite ne, nicmene sem si vsiml, ze Casio ma vice digi se "smart ficurama", takze asi chteji jit tudy. Co se tyce toho inverzniho displeje, tak pokud to neuvidim na zivo, nebudu ho zatracovat, protoze u Garminu Tactical sem mel inverz a nebyl to (podle mne) klasicky "digi" inverz, ale zrejme neco "fajnovejsiho", protoze odecet byl uplne v pohode. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2024 Máš pravdu, že tenhkle typ displeje je lepší, než klasický segmentový a dá se to - taky jsem měl instincty a v pohoidě. Ale mnohem víc v pohodě to bylo přepnuté na bílé pozadí a černé písmo, což instincty uměly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2024 To urcite. Pozitivni displej bude dycky vyrazne citelnejsi nez inverz. Tedy u stejneho typu displeje. Navic si rikam, jestli nema i mensi spotrebu nez inverz. Tak treba se tady na foru objevi a uvidime, jak to bude ;-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2024 Spotřeba je stejná - to, jestli je displej negativní nebo positivní (bavíme se o klasickém LCD) se ovlivní polarizátorem světla, jinak tam není rozdíl - tekuté krystaly jsou furt ty samé. Ale u hodinek s negativním displejem je výrazně víc (častěji) potřeba podsvícení, a to samozřejmě dopad na baterii má. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2024 před 11 hodinami, gargamel napsal: Přesně. Já sem teda spíš ProTrekovej, ale vnímám to úplně stejně. A naprosto souhlasím i s tím negativním displejem - myslím, že je to obdobnej nešvar dnešní produkce, kde i u mechanik prostě nenajdu jiný, než černý\šedý ciferníky. Maximálně tak tak třeba modrý, nebo vzácně zelený. Parkurovou zelenou bych ještě skous, tu mám rád, ale já mám nejradši prostě bílou barvu ciferníku ( nebo nějakou její variaci jako krémovou, smetanovou atd...) ale to mám holt dneska smolíka. Protože dneska je všechno děsně tmavý, ideálně ještě v nějakým field\military stylu, kterej mi absolutně nic neříká. Asi se to líbí, jak tak čtu. Fajn. Ale já si ale nevyberu. Tak sem si řek , že sem už hodinkově unavenej a že potřebuju pauzu v podobě digitálek. Vždycky sem měl ProTreky (ty poslední sem já vůl prodal asi před 11 lety prodal ), no nic- lákalo mě zkusit třeba i nějaký Gčka, ale tenhle tmavej kult se rozšířil i do digitálních vod, co sem rychle pochopil. Nakonec sem sehnal asi před měsícem krásný ProTreky s normálním (a perfektně čitelným) displejem, tam mezi ProTreky tahle móda ještě moc nedorazila. A sem šťastnej a spokojenej jak blecha: krom normálního displeje a všeho ostatního samozřejmě ABC funkce, rádiově řízenej přesnej čas, soláry - to vše navíc v mnohem menším a nižším pouzdru a řemínek krásně měnitelnej díky rychlostěžejkám - co víc si přát - prostě paráda a radost obrovská . Hlavně už abych nebyl blbej a neprodal je zase - příští ProTreky by se třeba mohly nabíjet výhradně už leda přes kabel a k tomu bych ještě vejral do nějaký tmy, no to je hrozná představa- tfujtajksl. Naprosto s tebou souhlasím..taky jsem skončil nakonec u této řady. Dobře vypadají, akorát velikost, perfektní funkce (mimochodem například monitoring spánku mi fakt nechybí, jestli jsem spal v noci na houno vím hned ráno i bez hodinek...), odolnost a co mě ještě baví u řady 6000 je podsvícení, se kterým jsem si schopný skutečně posvítit třeba v noci do zámku nebo cestou na hajzl... A v neposlední řadě se mnou přežily i potápění v Rudém moři. Za mě perfektní hodinky jak ke košili, tak i k monterkám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gargamel Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2024 Nemůžu jinak, než též naprosto souhlasit. I když řada 6000 je vyšší level, než ty moje (prw-30-1aer). Ale vnímám to úplně stejně, sou to hodinky pomalu klidně ke každý příležitosti, a koho by snad někde někdy pohoršovali, tak ten ať si cosi políbí. Ty géčka nějaký bych k nim do komba taky rád zkusil, ale takhle s tou tmou a přesně jak píšeš - úplně nesmyslnejma funkcema, tak za takový situace teda ne. Vím, jsou i jiný, ale tam je relativně málo funkcí a sou už děsně moc plastový. Tady u těch ProTreků se mi líbí i to, že se tam objevilo překvapivě i docela dost kovu, což vzhledem k funkcím, rozměrům a designu za tenhle peníz beru pro mě jako jednoznačnou volbu. Nějak se mi zdá, že pokud to takhle Casio povede dál, tak si řadu géček úplně pohřbí... Což by byla škoda, velká škoda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2024 Casio si řadu géček nepohřbí, fanoušků je asi dost. Když pominu tu barevnou plastovost, tak mě překvapuje hlavně velikost některých modelů. Dost často se tady v chlubírně objeví ruka typu "hajzlový pavouk" a na ní něco ohromného obtloustlého, kde si říkám, jestli to je vůbec nositelné. Netuším, jestli to je záměr nebo to Casio neumí, ale řadě těch nafouklých modelů by slušela menší velikost a rozhodně by nevypadaly na ruce dětsky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gargamel Odesláno 10. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2024 No, a krom těch všech kravinek nepodstatnejch tě někde v divočině na konci světa dokonce upozorní na nový příspěvek na sociální síti (soudě dle mý slabý znalosti AJ, co sem si tak nějak přelouskal). Ovšem jedině za předpokladu, že máš s sebou ten správný nabíjecí kabel USB A () kterým celou tuhle parádu dobiješ ( jako zdroj použiješ asi smrk, nebo pokud nebude zrovna po ruce, tak třeba borovici v nouzovým případě A celý tohle je v 6cm+ na šířku a 2cm+ na výšku kabátku - tohle se fakt... nepovedlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 11. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2024 Hlavně ten vzhled, to je taky úlet. Bohužel géčka jdou touhle cestou a jak já to vidím, skončím taky u ProTreků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bocko Odesláno 11. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2024 před 11 hodinami, TomTomTom napsal: Casio si řadu géček nepohřbí, fanoušků je asi dost. Když pominu tu barevnou plastovost, tak mě překvapuje hlavně velikost některých modelů. Dost často se tady v chlubírně objeví ruka typu "hajzlový pavouk" a na ní něco ohromného obtloustlého, kde si říkám, jestli to je vůbec nositelné. Netuším, jestli to je záměr nebo to Casio neumí, ale řadě těch nafouklých modelů by slušela menší velikost a rozhodně by nevypadaly na ruce dětsky. stále existuje rada modelov pre menšie zápästia ako napr. 5000/5600/5610/ a podobne...aj tak tým chytrým hodinkám od Casia moc nerozumiem, predsa nemôžu konkurovať Garmin, Suunto ... ale nevadí, na výber je stále dosť iných modelov. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 11. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2024 Jj, ty jsou pěkný jak v kovu tak i v plastu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinJel Odesláno 12. ledna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2024 Měl jsem předchozí Rangemany GPR B1000 a dodnes lituji, že jsem je prodal. Skvělé hodinky. Nyní mám Mudmaster limitku Toyota, které jsem myslel, že prodám a koupím si nové Rangemany. Teď opravdu váhám i když v černé nevypadají tak špatně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nutilos Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2024 Čau Marťas, hele mám je v košíku...černé... a taky váhám, mám - nemám? Nenosím moc ani tactix 7 PRO ani D2 od Garminu, chytré nebo sportovní funkce nepotřebuji. Ale zase ten hranatý design mi připomíná staré Gundam, líbí se mi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 18. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2024 Žádnej safír? Fakt neudělaj nástupce těch co mám. Ležej mi na skříni a je mi jich trochu líto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 1. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2024 Tak jsem si pročetl návody k aktuální a předchozí (prostřední) variantě kocourů a vychází mi z toho, že ta předchozí je asi lepší volba. Zásadní pro mě je, že utáhne veškerý provoz na solár - nabíječku sice můžu použít, ale nemusím. U nová verze je přímo v manuálu upozornění, že se solárně nenabije na úplné maximum - na to už je potřeba nabíječka. Předchozí verze má navigaci po křivce, to je určitě plus. Nemá ale všelijaké ty sportovní funkce a hlavně senzory tepu a okysličení, které jsou náročné na baterii. Měl jsem garminy a všechno to sledování zdraví a výkonu mi už lezlo na nervy. Jasně, nemusím to používat. Jenže člověka to svádí a pak se přistihne , že si zapíná aktivitu i když jde pro rohlíky do sámošky a v přírodě hlídá spíš kolik už ušel kilometrů, než jak je okolo krásně. Tak jsem dal Garminy pryč a řešil, co místo nich. Chci kompas, barometr a výškoměr. Východ a západ slunce je bonus. Navigace GPS je parádní bonus, ale obejdu se bez toho. Takže Kocoury 1. generace, nebo 2. generace (nejsou k mání). No a nebo ty nový digitální Mudmany, kde jsem taky prozatím skončil. To je pro mě pravý nástupce kocourů - ty samé funkce, jen v trochu jiném pouzdře. Ty nový Rangemany bych rád viděl naživo, ale pořád nevím, jestli je to pro mne to pravé. Zatím tomu nechávám čas, rád bych tak viděl nějakou podrobnou recenzi a pak se holt uvidí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se