Přejít na obsah

Celnici a AP-cka

Doporučené příspěvky

On 1/19/2024 at 11:50 AM, ivan_989 said:

Není sú to nejaké urban legends? Chapem že od niekoho chceli doklad keď mal 2 a viac hodiniek. Ale keď mam 1ks na ruke? Na základe čoho by žiadali doklad o kúpe, akého právneho základu?

na zaklade toho isteho dovodu, preco si pes lize vtaka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 17. 1. 2024 v 21:35, matejcaha napsal:

Pribeh s Arnoldem mi pripomnel muj posledni navrat se sluzebni cesty do USA. Mel jsem v batohu AP-cka (na stridani) a pul hodiny jsem dohledaval ke vsemu fakturu v emailu nez velmi mila pani celnice usoudila, ze se mnou nic nebude a fakt to asi nepasuju.

Priste si faktury vytisknu a pribalim do prirucniho zavazadla. Usetri to spoustu casu a nasranyho taxikare co na mne cekal. To nemluvim o tom, ze jsem mel na zacatku hledani 5% baterky v mobilu.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-schwarzeneggera-zadrzeli-na-letisti-v-mnichove-40457666

A ta slečna celnice byla z CZ, nebo DE? Z textu jsem to nevyčetl..

proto Rolexky s kódem LC100, mají na Ch24 vždy tučně a za vyšší price a především v Německu. Já když kupoval bi-colory, dával jsem si právě proto pozor na EU původ, mám myslím LC200 i kvůli jednoduššímu následnému prodeji, až omrzí. Dnešní doba se v prdel obrací, je to fakt na mozek. Člověk aby měl strach letět s např mírně vintage Roládama, ke kterým je většinou prd. Asi bych prostě raději na cestu volil jiné hodinky, přesto že nemám rád regulace a nesmyslné omezení. Pokud nemáš v kufru krabičku s čerstvými doklady pár dnů zpět (což bych pochopil), je to psycho. A tahat sebou kvůli tomu kartičku, která se může ztratit, nebo poškodit, je další psycho, pochybuji že by jim stačila ofocená v telefonu. EU je v tomto psycho, USA a JPN ceny hodinek jim závidím, tady je to vždy regulérně nejdražší. Zažil někdo něco podobného v USA?

Odkaz ke komentáři

před 16 hodinami, matejcaha napsal:

Takze proclit vyvoz AP-cek a pak pri navratu chtit zpatky penize? Neni jednodussi prihodit kopii faktury do batohu?

Ako píše Bert. Formulár je online. Funguje to na spôsob ako v socíku 🙂

Upraveno uživatelem barackpalenka
Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, barackpalenka napsal:

Ako píše Bert. Formulár je online. Funguje to na spôsob ako v socíku 🙂

Podivam na to, jestli se da neco vyplnit online a pak jenom orazitkovat na letisti, tak to je dobra varianta. 🍻

Ja za totace sel do prvni tridy na zakladce, takze s tim nemam az tolik zkusenosti 🙈

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, matejcaha napsal:

Podivam na to, jestli se da neco vyplnit online a pak jenom orazitkovat na letisti, tak to je dobra varianta. 🍻

Ja za totace sel do prvni tridy na zakladce, takze s tim nemam az tolik zkusenosti 🙈

Rodičia ti porozprávajú príbehy neboj sa 🙂

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
V 17. 1. 2024 v 21:35, matejcaha napsal:

Pribeh s Arnoldem mi pripomnel muj posledni navrat se sluzebni cesty do USA. Mel jsem v batohu AP-cka (na stridani) a pul hodiny jsem dohledaval ke vsemu fakturu v emailu nez velmi mila pani celnice usoudila, ze se mnou nic nebude a fakt to asi nepasuju.

Priste si faktury vytisknu a pribalim do prirucniho zavazadla. Usetri to spoustu casu a nasranyho taxikare co na mne cekal. To nemluvim o tom, ze jsem mel na zacatku hledani 5% baterky v mobilu.

Jsem si na tebe vzpomněl v pondělí večer v PRG na letišti při návratu z Japonska přes Zurich, zřejmě oblíbený let celníků, v průchodu čekali 4(tolik jsem jich tam neviděl několik let) a aktivně každého druhého zastavovali, nás se ptali, jestli nevezeme z JPN elektroniku, šperky hodinky atd...a koukali do tašky z duty free na čokolády a parfém, na moje na ruce viditelně vystavené AP a manželky rootbeery ale nereflektovali:)

Odkaz ke komentáři

V 23. 1. 2024 v 21:19, instant napsal:

Tak to bude muset ještě doplatit to DPH a clo, protože vybrali málo ...🤣

Odkaz ke komentáři

V 3. 4. 2024 v 20:13, neuromancer napsal:

Jsem si na tebe vzpomněl v pondělí večer v PRG na letišti při návratu z Japonska přes Zurich, zřejmě oblíbený let celníků, v průchodu čekali 4(tolik jsem jich tam neviděl několik let) a aktivně každého druhého zastavovali, nás se ptali, jestli nevezeme z JPN elektroniku, šperky hodinky atd...a koukali do tašky z duty free na čokolády a parfém, na moje na ruce viditelně vystavené AP a manželky rootbeery ale nereflektovali:)

Prijde mi, ze to kontrolujou posledni dobou vic nez driv. Asi to je dobre, ale zaskocili mi s kalhotama na pul zerdi 🙈

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
před 20 hodinami, skalis napsal:

S timto jsem nikdy nemel problem. Jen letos mimo EU 3x USA a 1x UK. Ale ukazal bych jim fotky z mobilu, ze jsem je mel na ruce uz pri priletu, wristshotu mam hromady.

Ukazal bych jim nestacilo... slecna celnice chtela faktury a trvala na tom.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...