Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, 

v poslední době se u mě celkem ujala myšlenka nějakých gada watch. Tedy go anywhere, do anything, tedy prostě hodinky, které když nebudu vědět co, tak je vezmu a neřešim.

Požadavky

- Max 40 mm (nejlépe třeba 38-39)

- Čím nižší tím lepší (prostě výška max 12mm, nejlépe třeba 10mm)

- No date 

- Na tahu (nejlépe na zužujícím, třeba 20->16)

- WR alespoň 50m (nejlépe 100m)

- Cenově bych se rád podržel řekněme max do 50k, ale klidně můžou být i mnohem levnější, stejně tyhle hodinky dojebu.

- Nebrat tudor bb36, hamilton khaki field (military mě obecně neberou) a Sinn.

- Klidně to může být i něco trochu zajímavějšího, jelikož to budou trochu fun watch.

- Zatím jsem zvažoval třeba Nivady anebo Maeny manhattan, na které je na na ytb asi miliarda videí jak jsou nejlepší na celym světě.

Kdyby někoho něco napadlo, budu moc rád, díky :) 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Odpovědi 53
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jo Yemy byly jedny z hlavních favoritů, nakonec dam asi přednost Nivadám ikdyž ještě nejsem rozhodnutej, ale skvělý tip :) 

Odesláno (upraveno)

Christopher Ward The Twelve 40 mm Titanium, akorát mají datumovku. Bez datumovky jsou jen 36 mm. Nebo 40 mm Steel.

Upraveno uživatelem lukassob
Odesláno
Právě teď, watchboy napsal:

Jo Yemy byly jedny z hlavních favoritů, nakonec dam asi přednost Nivadám ikdyž ještě nejsem rozhodnutej, ale skvělý tip :) 

A mužů se zeptat proč Nivada? :) Trošku jsme nad tou Yemou totiž začal uvažovat. Vím, že tyhle Urbany nejsou jejich původní design, ale prostě se mi líbí. Na webu ještě avizovali nějakou novinku, co má být tenká. Nevíte o co jde?

Ještě mě napadají Wardy Twelve… 

Odesláno

@lukassob Na wardy jsem koukal, ale prostě se mi nelíb, chtěl jsem aby jo, ale prostě to tam není.

@Pavel87 Nivady u mě spíš vyhravají ze 3 důvodů. 1. Je to jejich origo design z 70.let, 2. je to podobný styl nových IWC, které se mi hodně líbí, ale 250k za tyhle gada watch dávat nehodlám a 3. ten tah u yemy mi přijde už hodně široký, nevím jak to bude pohodlné. Ale jak říkám yema je stále ve hře :) 

Odesláno
před 1 minutou, watchboy napsal:

@Pavel87 Nivady u mě spíš vyhravají ze 3 důvodů. 1. Je to jejich origo design z 70.let, 2. je to podobný styl nových IWC, které se mi hodně líbí, ale 250k za tyhle gada watch dávat nehodlám a 3. ten tah u yemy mi přijde už hodně široký, nevím jak to bude pohodlné. Ale jak říkám yema je stále ve hře :) 

U těch Wardů to mám podobně, ale pravda taky je, že naživo jsem je nedržel. 

Jo Nivada má ten tah zeštíhlený, což je super. Jak je to případně s jejich nákupem u nás (clo, DPH?). Každopádně jsou to i s Yemou furt relativně dost vysoká pouzdra. Možná bych ještě chvilku počkal na tu Yema novinku. Nevím, ale mohl by to být třeba model s mikrorotorem a pod 10 mm tloušťka pouzdra je skvělý parametr. A potom hlavně rychle koupit, než budou fuč :D

Odesláno

Upřímně nevím, musím se kouknout odkud to posílají.

Co se týče tloušťky, tak ty Nivady jsou 11,6mm, Yemy 11,4 a proto se mi hodně líbí ty Maeny (jak tomu všichni říkají lidové nautily :D ) že mají jenom 9.3 mm

Odesláno

A co PRX. Ze zadání nesplňují absenci datumu, ale jinak ....

Navíc bych ještě poznamenal, že není zadaný typ nátahu. Pochopil jsem, že je asi požadován automat. Ale nebylo by lepší na tenhle účel, kdy ve chvíli nerozhodnosti beru a jdu, zvolit kvarc, který nebude nutné nastavovat?

https://www.helveti.cz/tissot-prx-powermatic-80-t137-407-11-041-00?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAk9itBhASEiwA1my_65ycIxnTI8udmYhGElhD17k_UFpFU8_z0OLTKqc0R5pos1P6lCruoRoCGVEQAvD_BwE

Odesláno
před 9 minutami, tommasini napsal:

Pochopil jsem, že je asi požadován automat. Ale nebylo by lepší na tenhle účel, kdy ve chvíli nerozhodnosti beru a jdu, zvolit kvarc, který nebude nutné nastavovat?

přesně to mě hned napadlo... já mám na tento případ CasiOaky, nasadím a jdu. Což samozřejmě vím že není tvůj výběr.. jen uvádím příklad.

Odesláno

Mne prijde zvlastni, ze tu jedou hlavne hodinky s integrovanym tahem. To si jako gada uplne nepredstavuju.
Moje porozumeni gada je v podstate blizke owg. Jedny hodinky, ktere muzu vzit kdykoliv kamkoliv a zaroven je muzu dat na tah, hadru nebo kuzi. Proste presne modely, ktere jsi nechtel (BB36, Sinn556, SARB033/035 apod.).
Ta myslenka kvarcu mi neprijde uplne zla. Takze treba nejake zakladni baterkove GS nebo The Citizen bych si dokazal predstavit. V dane cenovce asi spis second hand teda…
No, budu tu se zajmem sledovat kam doiterujete.

Odesláno

PRX bych vzal kdyby je udělali v nějakém alespoň trochu nositelném rozměru. Mám ruku 18cm a ty 40 jsou jak na dvě moje zápěstí, resp přítelkyně s kamarádkami se mi celkem dost vysmáli, že už si rovnou můžu vzít 55mm Diesel a dát tomu pořádnej 2006 vibe :D a ty malý 35 jsou zase ukrutně malý. Kdyby udělali 37-38, beru je hned.

Navíc date fakt nechci.

Integrovanej tah neni podmínka, ale líbí se mi to, nebudu je asi házet na kůži ani nato, nechám na tahu a když nebudu vědět co vzít, tak je vezmu. Nemají to být owg, vzhledem ke stavu mé přeplněné hodinkovnice :D prostě vezmeš a jdeš

Casio oaky mám, jsou skvělý, za 3k až neuvěřitelně, ale přecijenom bych chtěl alespoň něco trošku “lepšího” navíc mě celkem sere ta skákavá ručka, takže kdybych bral kvarcky tak něco bez vzeřinovky ve stylu royal oak. Je taková jedna značka (něco arabskýho?) co dělá vpodstatě homage royal oaků, ale to už je zase moc :D neni to lehký

Odesláno

Tak co se podívat po něčem meca-quartz? Zpravidla tenké, levné, přesné a především ručička jde jako a automatů (skákání u klasického quartz taky nedávám). 

Odesláno

velikost 38, nodate, WR 100m, na tahu se dělají. A jsou moc pěkný, ale obávám, se, že to jsi asi nehledal 🙂

https://nivadagrenchenofficial.com/collections/our-watches/products/chronoking-mecaquartz

Odesláno

Ahoj, díky za zajímavý tip :)  Bohužel nesplňuji základní parametr a to tloušťku, tyhle mají 13mm, za mě ideálně třeba 10mm (max tak 11.5mm)

Odesláno (upraveno)

Co nejake campusky?

https://nomos-glashuette.com/en/club/club-campus-38-night-736?strap=5786.M

Daju sa aj na oceli...

Inak, za mna ked gada, tak nic neriesis, cize quartzky by boli najlepsie.

A preto astrony

https://www.chrono24.sk/seiko/seiko-seiko-astron-solar-gps-39mm-blue-dial-stainless-steel-blue-ceramic-bezel-ssj003j1--id20795427.htm

Upraveno uživatelem Harwey
Odesláno
Před hodinou, watchboy napsal:

Ahoj, díky za zajímavý tip :)  Bohužel nesplňuji základní parametr a to tloušťku, tyhle mají 13mm, za mě ideálně třeba 10mm (max tak 11.5mm)

Vidíš to jsem přehlídnul. Ale hlavně jsem koukal, že jsou vyprodaný. Takže vlastně dobrý😁

Odesláno

Prvé, čo ma napadli boli práve Yema - Wristmaster Microrotor. Strašne sa mi páčil ten ich kaliber, no nakoľko na moju tiež 18cm ruku mi prišli strašne malé (39mm), tak som začal správy od Yema ignorovať, aby som sa nezapísal na niečo, čo nebudem v skutočnosti chcieť 😄

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...