gougy Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 Pravděpodobně to tady již bylo napsáno, ale nejlepší sebeobrana je útěk (respektive strategický ústup). Takže začal bych běháním
bandicoot Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 V 17. 1. 2011 v 15:20, 'gougy' napsal: ...nejlepší sebeobrana je útěk... tzv. Nike Defense
lahy Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 V 17. 1. 2011 v 15:20, 'gougy' napsal: Pravděpodobně to tady již bylo napsáno, ale nejlepší sebeobrana je útěk (respektive strategický ústup). Takže začal bych běháním Jo, to jsem tu četl více než dostkrát, ale až tak se nebojím nějakého střetu. KDyž už tak se z toho většinou dokážu vykecat a při nejhorčím fyzičku běhu mám celkem dostačující. Chci to spíše prvotně jako zábavu - nemyslím tím bušení do lidí a násilí - a pro zlěpšení fyzičky, protože poslední dobou se přestávám tak nějak věnovat sportům, tak přemýšlím o něčem novým. A jinak s tím muay thai - nevím, nejsem posera, ale z takových plnokontaktních sportů strach. Ale možná bych to zkusil, kdo ví třeba se mě to zalíbí . Jen bych se chtěl ještě zeptat někoho z brna jestli neví o nějakým dobrým klubu nebo trenérovi třeba, ke kterýmu sám třeba chodil nebo ho nějak zná. Mám na mysli hlavně Ju-Justi, karate a klidně i to Muay Thai. Všem díky za rady
sureshot Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 hlavne treba stratit strach z toho kontaktu ver mi nie vsetko sa da vykecat tiez som si to dlho myslel.
solidus Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 přesně tak, tohle je ta výhoda plnokontaktních sportů - osaháš si to. není to nějaké "jako" "kdyby" atd. A mít obavy opravdu není z čeho, po nějaké době se dostaneš ke sparingům a věř, že každý lepší, kdo bude stát proti tobě, vždycky ubere plyn tolik, aby ty ses něco naučil, mohl si něco vyzkoušet atd. tam opravdu málokdy potkáš blbce, kterej by tě chtěl jen tak smáznout. každej si pamatuje, jak začínal. no a postupně, jak se budeš zlepšovat, tak budeš sám maličko přidávat a oni taky. z tohoto netřeba mít strach, naopak myslím, že budeš příjemně překvapenej, jak jsou tam lidi k sobě milý .... no milý, dobrá parta prostě. konkrétní klub neporadím, jsem z druhé strany republiky ... ale třeba podle jmen to vypadá dobře tady http://www.muaythaibrno.cz/o-klubu.php ... ale těžko říct ... to solárium mě tam mate :-)
lahy Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 V 17. 1. 2011 v 15:55, 'sureshot' napsal: hlavne treba stratit strach z toho kontaktu ver mi nie vsetko sa da vykecat tiez som si to dlho myslel. jo to ja vím moc dobře... psal sem tam většinou, párkrát s mi to už nepodařilo no a to je o duvod vic začít něco takovýho dělat
lahy Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 Tak se si procházel všeljaký stránky a natrefil sem na MMA. Vypadá to celkem zajímavě. Děláte to tu někdo?
Traveller Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 Promiň - to ses registroval na hodinkovém foru a vytáhl z hlubin zapomění 2 roky steré vlákno jen proto, aby ses zeptal čím začít? Myslím tedy sebeobranu? Chápal bych, kdyby ses ptal na hodinky, ale tohle .... Takže já bych pro začátek doporučil orientaci v problematice jaký je rozdíl mezi hodinkami a sebeobranou PS: Omlouvám se za trochu sarkasmu, ale tohle mi fakt nedalo...
simon_magus Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2011 jednoznacne krav maga a jeste jednoznacneji roman musilhttp://www.krav-maga.cz/krav-maga-brno.html
martini Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2011 (upraveno) Po shlednuti dokumentu o Bruce Lee bych sel zkusit asi totok: http://www.wingchunbrno.cz/. Hele, ja myslim, ze kluk pise do sekce "Ostatni...", tak nemusi hned resit hodinky, k tomu dojde. Ted mu jde o to, jak se zajistit, aby mu budouci hodinky nikdo neukradl. Pak si v 15ti koupi za brigadu prvni Monstra a tema se muze branit i merit cas. Peace. Upraveno 18. ledna 2011 uživatelem martini
midloch Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2011 (upraveno) Pokud v Brně do karate, tak jedině k nám do Globalu Nicméně, my jedeme plnokontaktní karate ve stylu kyokushinkai, takže i lowkicks, lokty, kolena tak to by sis oproti muai thai nepomohl ve smyslu, že by to bolelo míň, jiný karate nemá ve štatlu absolutně žádný význam. Teda pokud nechceš někde šaškovat v nízkých postojích před zrcadlem a pak tě ve 40 bolely kolena...To už raději nějaká sebeobrana. Upraveno 18. ledna 2011 uživatelem midloch
milosh Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2011 1. nohy a utek2. teleskop obusek3. Glock 9 mm a vyse Poradi je mozne dle situace menit
Plukovnik Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2011 Útěk je nejlepší souhlasim za život jsem vystřídal Judo,Karate,Box a Musado když došlo na nejhorší pomohlo to ale jsou z toho popotahovačky.Ted jsem v letech kdy radši hraju neslyšícího a nebo raději odejdu.
azazelo Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 (upraveno) Co se pouličních rvaček a pouliční sebeobrany týče- lidé kteří se do těchto situací dostávají dobrovolně pro "adrenalin"(tj vyhazovači) nedoporučují pro toto jiu-jitsu a MMA techniky jako páky nebo škrcení, protože zlomit někomu ruku nebo nohu je těžké ublížení na zdraví, u nohy možná i s následkem smrti a z toho vyplívajícími právními důsledky- pokud se páka uvolní pro útočníkovo vzdání, je velká pravděpodobnost, že bude pokračovat okamžitě v boji jakmile ho pustíte. Bavíme se o situaci kdy nejsme přímo ohroženi na životě- tj když se např. na silnici dostanu do konfliktu s agresivním řidičem který se chce prát. Doporučuji nějaký oddíl muay thai, kde se v rámci hodiny dělají i sparingy(není všude obvyklé), už po měsíci tréninku je rozdíl neuvěřitelný. Druhá možnost je klasický box, ale ten thaiský- zvláště pro techniky nohama je vhodnější. Upraveno 25. ledna 2011 uživatelem azazelo
skalis Odesláno 31. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2011 V 25. 1. 2011 v 7:33, 'azazelo' napsal: Druhá možnost je klasický box, ale ten thaiský- zvláště pro techniky nohama je vhodnější. Myslet si, ze pouzijes v realu (hospoda, ulice, agresivni ridic) techniky nohama, je dost usmevna, na to muzes zapomenout. Sparring je k tomu, ze se naucis postreh, jak se krejt, dat ranu a taky nejakou koupit.
Drexxy Odesláno 1. února 2011 Nahlásit Odesláno 1. února 2011 Drive jsem delal par let Jitsu, ale ted si po posilovne boxuju do pytle a tak nejak citim ze ten box je na sebeobranu lepsi nez paky a hody... Samozrejme nezbytnym predpokladem uspechu v bojovem umeni je nabrat hmotu v posilovne, s 30 kily se ani BrusLi neubrani:-D. Peace :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se