Přejít na obsah

Anketa ohledne tvorby pyramidy hodinarskych znacek  

479 hlasů

1. 1. Chcete vytvaret pyramidu znacek?

• Ano
      408
    • Nevim
      33
    • Ne
      41
  2. 2. Pokud ano, podle ceho chcete pyramidu vytvorit?

• Podle ceny (prumerne/maximalni/minimalni)
      22
    • Podle historie dane znacky
      30
    • Podle inovaci, ziskanych patentu a novych reseni/materialu
      52
    • Podle kombinace toho vseho dohromady
      343
    • Nevim/Je mi to jedno hlavne ze neco budeme mit..
      35

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

A za mě takto (ty které znám):

0) Ti nejlepší nezávislí hodináři, špičkové solitéry

1) PP, VC, AP, Lange, Breguet

2) JLC, Girard-Perregaux, Blancpain, Piaget, Franck Muller

3) Zenith, IWC, Rolex, UN, Richard Mille

4) OP, Chopard, Corum, RW, Breitling, jisté řady Seiko, Omega

5) Longines, TH, ML, Fortis, Rado, Oris, Eterna

6) Tissot, Hamilton, Movado, Gevril, Doxa, Certina, Prim, zbytek Seika, Vostok, Poljot, Archimede

7) Modni znacky, ostatní ruská a čínská produkce

8) inspirace (variace na OP atd.)

9) fejky

10) MPM

Upraveno uživatelem Alessio
Odesláno
A za mě takto (ty které znám):

0) Ti nejlepší nezávislí hodináři, špičkové solitéry

1) PP, VC, AP, Lange, Breguet

2) JLC, Girard-Perregaux, Blancpain, Piaget, Franck Muller

3) Zenith, IWC, Rolex, UN, Richard Mille

4) OP, Chopard, Corum, RW, Breitling, jisté řady Seiko, Omega

5) Longines, TH, ML, Fortis, Rado, Oris, Eterna

6) Tissot, Hamilton, Movado, Gevril, Doxa, Certina, Prim, zbytek Seika, Vostok, Poljot, Archimede

7) Modni znacky, ostatní ruská a čínská produkce

8) inspirace (variace na OP atd.)

9) fejky

10) MPM

Taky zajímavý žebříček,ale tady bych pro změnu posunul RW níž,protože to je firma která je jednak mladá a taky nic nevyvijí.

Odesláno
Taky zajímavý žebříček,ale tady bych pro změnu posunul RW níž,protože to je firma která je jednak mladá a taky nic nevyvijí.

Mladá je, ale když si o ní něco přečteš, o přístupu, o panu Weilovi (přeloženo: Baťovi), pochopíš, proč mi je sympatická a ve svém žebříčku jí řadím tam, kam je.

Odesláno (upraveno)

Alessio, celkem s tvým žebříčkem souhlasím, ale Breitling bych dal o jeden stupínek níže než Omegu, důvod popsal boo-beek. Dá se říct, že ty žebříčky si jsou celkem podobné, jen mi tam vadí ta stejná úroveň O a B. A taky bych nedával tak vysoko TH, jak to udělal Vlastimil7664.

Upraveno uživatelem lolohh
Odesláno
Mladá je, ale když si o ní něco přečteš, o přístupu, o panu Weilovi (přeloženo: Baťovi), pochopíš, proč mi je sympatická a ve svém žebříčku jí řadím tam, kam je.

Jo jo souhlas,netvrdím,že je nesympatická,má celkem taky model který se mi líbí,např.chrono Nabucco,ale stavět ji na úroveň třeba Chopardů,to přece musíš uznat že to není možný.

Odesláno
Alessio, celkem s tvým žebříčkem souhlasím, ale Breitling bych dal o jeden stupínek níže než Omegu, důvod popsal boo-beek. Dá se říct, že ty žebříčky si jsou celkem podobné, jen mi tam vadí ta stejná úroveň O a B. A taky bych nedával tak vysoko TH, jak to udělal Vlastimil7664.

Určitě, tam je to hodně natěsno a je pravda, že jsem s tím tak trochu vnitřně bojoval...ale prostě nedokážu dát B na úroveň Orisu a ML. Moje pořadí je taky hodně o tom, jak tu značku vnímám já (viz RW, který jsem dal opravdu vysoko, jak kev upozornil).

Kev: máš pravdu, to není vůči Chopardu spravedlivé, asi bych to ale vyřešil posunutím Chopardu někam na bod "3,5".

PS: opravdu by mě zajímal váš pohled a proto až budu mít chvilku času, napíšu seznam (asi jen značky, které známe nebo jsme je alespon zaslechli, k seznamu bude jistě diskuze) a zkusili bychom to přes mail chronopyramida@seznam.cz nějak dát dohromady. když se mi sem pár lidí vyjádří, že by tomu 3 minuty rádi věnaovali, půjdu do toho

Odesláno

Teď malinko odbočím,nevíte náhodou někdo jestli u nás vychází nějaký jiný magazín (časopis) o hodinkách než je Watch magazine?

Odesláno

Alessio: data za sebe bych dodal. Důležitý je nějaký předem nadiktovaný rámec celé té akce. Třeba: 5 pater pyramidy, uvést aleposň 10 značek (musí být dostatečný počet dat pro vyšší přesnost) a zařadit do příslušných pater. Pokud by se těm patrům přiřadily váhy, pak by výsledek mohl být objektivní (navíc ty váhy eliminují extrémní ojedinělé hodnoty - opět platí při dostatečném počtu dat).

Odesláno
Teď malinko odbočím,nevíte náhodou někdo jestli u nás vychází nějaký jiný magazín (časopis) o hodinkách než je Watch magazine?

jasne. Hondinky a sperky

Odesláno
Alessio: data za sebe bych dodal. Důležitý je nějaký předem nadiktovaný rámec celé té akce. Třeba: 5 pater pyramidy, uvést aleposň 10 značek (musí být dostatečný počet dat pro vyšší přesnost) a zařadit do příslušných pater. Pokud by se těm patrům přiřadily váhy, pak by výsledek mohl být objektivní (navíc ty váhy eliminují extrémní ojedinělé hodnoty - opět platí při dostatečném počtu dat).

proto bych udělal seznam třeba 15(20,25) značek, na kterých bychom se dohodli, a k tem bychom pak každý za sebe přidělili "patro" třeba od 1 do 6.

Odesláno

no a maji to byt jen zname velkovyrobny nebo i maly jednotlivi hodinari? tech je mraky a delaji vysokou hodinarinu. jaky je vlastne cil? co chceme? a na zakladne ceho? jen podle toho jak se nam neco libi? to pak o nicem ale nebude vypovidat.

Odesláno
no a maji to byt jen zname velkovyrobny nebo i maly jednotlivi hodinari? tech je mraky a delaji vysokou hodinarinu. jaky je vlastne cil? co chceme? a na zakladne ceho? jen podle toho jak se nam neco libi? to pak o nicem ale nebude vypovidat.

Já bych to viděl na značky,které jak se říká známe.Vím,že je ve světě spoustu uhrenmachermeistrů,ale ty bych sem nezařazoval.

Odesláno

Osobne bych tam radil pouze vyrobny, tedy ne nezavisle hodinare.

Co se tyka problemu "malo hlasu a z toho vyplyvajici neadekvatni umisteni," tak to se da snadno poresit tak, ze misto prumeru se bude pracovat s medianem :)

Odesláno
Osobne bych tam radil pouze vyrobny, tedy ne nezavisle hodinare.

Co se tyka problemu "malo hlasu a z toho vyplyvajici neadekvatni umisteni," tak to se da snadno poresit tak, ze misto prumeru se bude pracovat s medianem :)

takze vysledna pyramida bude jakysi poradi podle nasi oblibenosti a ne podle toho jak je dana znacka "objektivne" na vysi.

Návštěvník Tada
Odesláno

Dle mého pocit, který jsem měl, když jsem si hodinky zkoušel, tak bych Omegu dal určitě nad Breitling. Osobně mě docela zklamalo IWC, z těch hodinek jsem měl takový těžko definovatelný a ne úplně dobrý pocit.

Odesláno
takze vysledna pyramida bude jakysi poradi podle nasi oblibenosti a ne podle toho jak je dana znacka "objektivne" na vysi.

Ono zalezi skutecne na tom, podle ceho ty znacky budem radit do jednotlivych pater? Podle ceny, historie, kvality, inovaci, atd, atd? Nebo podle pocitu kam co asi tak patri? Pokud to bude podle pocitu tak muze kazdej uvest svuj navrh a bud se z toho udela nejaky prumer a nebo se muze vymyslet system podle kteryho to vytvorime aby to nebylo jen placani pocitu.. ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...