Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Všechno paráda, vypadá to i dost dobře, ale jen mne zarazilo, ty děláš tatarku metlou? Asi to není špatně, ale přijde mi to moc pracné, zbytečně. My si ji doma také děláme vlastní a čerstvou, ale turbo-šlehačem...

Máš pravdu, tyčákem by to bylo, resp. je snažší. Občas to tak i dělám, ale někdy mám zas chuť na klasickou ruční práci.

A děkuju za pochvalu!

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý, poděl se o recept.

Jen menší rýpnutí - takhle v tý misce mi to trochu připomíná naservírovanou večeři pro psa :)

Rypnutie beriem. Moja chyba,prave nalozena mycka a v skrinke posledne nieco co posluzi nuz rozhodovanie bolo lahke. Klasika stehno na drobno na cibulke osmahnute,dusene,potom nejake chilli omacka,pasirovana cervena repa,sol,peper,pretlak. A veeela cibule.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maxeli, taky jsem to viděl (jak tam točí ty reprízy pořád dokola, tak asi půl roku dozadu) a taky se mi líbilo jak je to jednoduché a zkusil jsem to. A od té doby to děláme doma Pořád. Ideální svaca do práce.

Čteš mi myšlenky, už mam zbytek co sme nedojedli zabalenej na sváču na zítra :D

Občas tam daj něco super, ale občas sou to taky (na pohled) pěkný blafy - je vidět, že je to vesměs točené v Anglii.

Tohle ale fakt hodně šlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vcera se vratil syn po tydnu z nemocnice po hnusnem padu na hlavu, uz to nechci nikdy zazit, byly to nejhorsi dny zivota... no a prvni prani bylo ze by teda pizzu  :clap:  takze na veceri domaci pizza asi v 5 provedenich

 

testo z mouky, drozdi, jogurtu, olivoveho oleje, cukru, soli a vody

post-37307-0-68222900-1466063277_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rozmichas kostku drozdi v cca 2deci teple vody a pridas lzici cukru, nechas je az zacnou bublat, pak primichas maly kelimek bileho jogurtu, pul az 3/4deci olivaku, sul a postupne pridavas kilo hladke mouky az ti vznikne vyvalenim dlani hladke testo ktere nelepi, udelas "bochanek", polozis do misky vytrene olivakem, natres jeste po povrchu a davam na 40st do trouby vykynout na pul hodky, po pul hodine rozdelis na mensi "pucky" cca po 240g, vychazi to na 30cm plechy, pucky znova natru olejem a necham pod uterkou jeste 10-15min, potom rucne roztahnes po plechu a fintis tim co mate radi, jako zaklad davam rozmixovane rajcata s morskou soli a cesnekem

 

je to recept z Varte s Majklem z YT, test jsem uz vyzkousel hodne, ale toto nam jede nejvic - je z nej fajn i "pizza pecivo" a treba bulky na gyros, atd 

Upraveno uživatelem dan83
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle vareni miluju. Kreolske gumbo. Kure, celer, papriky, cesnek, cibule, bylinky, rajcata, protlak, krevety, cuketa(plody ibisku nemaje), chilli, ryze.

Modry portugal nacaty a varime spolu.

 

862bbfea7a5da4686aaa1198d3ca140f.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mate nekdo vyzkouseny recept na nakladny hermelin? A kolik casu mu dat na ulezeni?

Nechavate nejakou dobu pri pokojove teplote ci rovnou do lednice?

 

Delal jsem jo ted poprve a s vysledkem po necelem tydnu moc spokojen nejsem.

Nakladal jsem den pred koncem trnvanlivosti, pres noc ve spajzu (ted cca 18C) a rano do lednice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mate nekdo vyzkouseny recept na nakladny hermelin? A kolik casu mu dat na ulezeni?

Nechavate nejakou dobu pri pokojove teplote ci rovnou do lednice?

Delal jsem jo ted poprve a s vysledkem po necelem tydnu moc spokojen nejsem.

Nakladal jsem den pred koncem trnvanlivosti, pres noc ve spajzu (ted cca 18C) a rano do lednice.

Dělal jsem tenhle, co postoval Moty, a byl výbornej:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/16900-kulin%C3%A1rium-chronomagicum/page-302&do=findComment&comment=1581875

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/16900-kulin%C3%A1rium-chronomagicum/page-302&do=findComment&comment=1582852

 

Nechával jsem to dva dny venku a pak šel na 5 dní do lednice.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska do propršené neděle klasika - guláš z mladé klišky. Založenej včera, dotaženej dneska ; s bylinkama, nakonec pár kostiček hořké čokolády. K tomu žemlový knedlík.

Málem jsem to přehnal s morugou, ale nakonec to jedli i ženský (ikdyž trochu kafrali).

post-37766-0-30194000-1466331794_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...