Maxel Odesláno 26. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2016 (upraveno) Jak to popisuje tommas4 s tim lososem, cukrem solí, koprem...to jsem dělal a eňoňuňo.Ale von i takovej tataráček z lososa - oliváč, kapary, šalotka, limetová šťáva, kopr (must-have!), sůl/pepř. Občas dávam na špičku lžičky dijon, někdy ne. Lábuž jakprase! Co naopak nedoporučuju je podobná věc s kachníma kozama. Vyzkoušeno, skoro celé vyhozeno.Maso nijak nechutnalo, resp. jen jako kdyby člověk cumlal slánku. Žádná chuť bylin, pomeranče, jen sůl. Buď blbej recept, nebo sem to někde zvojtil.http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/381-v-soli-susena-kachni-prsa-s-jablecnym-chutney/ Upraveno 26. července 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 26. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2016 Tak jo. Tebe uznávám jakožto hedšefa. Díky čífe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 26. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2016 Losos tam asi nebude :-( a s treskou to asi riskovat nema smysl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 26. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2016 To nemá. Ještě přibal kousek alobalu, když do něj zabališ tu treskuse zeleninou (buď kombinace kořenové zeleniny nebo mix letní jako patizon, dýně, červená cibule), osolit, kousek másla a zabalenou papilotu hodíš do trouby nebo na gril, tak to je paráda. Máslo a čerstvý ryby se zeleninou, k tomu kousek pečiva, bomba. Je to teda dost "light" tak máslem nešetři Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 26. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2016 Vem si s sebou herteple, a udělej si fišendčips... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník km.kmk Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Ale já nerozumím tomu když někdo vaří u kuchaře který "má zkušenosti s fine dining" a přitom v té saméstrašně dlouhé větě napíše že teď už netuší co s masem dělá sůl.to je u kuchařů častý jev "zepředu teplo, zezadu zima " Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Já si upřímně myslím, že drtivá většina kuchařů (na všech úrovních) netuší, co SKUTEČNĚ s masem (a jídlem obecně) dělá sůl. A co s ním dokáže udělat, když se to s ní umí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Co? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Věci nevídané Vysušit nebo naopak zvýšit/zachovat šťavnatost. Zjemnit nebo naopak zpevnit maso. Je to už někde na hranici gastronomie a fyziky. Ale rozhodně netvrdím, že jsem nějaký expert na sůl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan83 Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 vcera jsem vysbiral zeleninu co se k nam dostala od babi (cibule, cuketa, rajcata, papriky) + nakladane susene rajcata, nejdriv hodil na gril, potom nakrajel na kosticky, na panvi smichal s olivakem, cesnekem, petrzeli, soli, peprem a ttrochou ustricove omacky, k tomu jsme opekli par platku chleba a .... bylo to sakrarychle pryc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 vcera jsem v makru nachytal par sardinek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 To je máslíčko, pod nima? Já včera, vy blbci, namarinoval lososa v soli, voleji a cukru a dneska ho sežeru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 (upraveno) nene, nefiltrovanej olivak.. a potom cerstve mleta sul.. mam rad jednoduchy veci. chutnaly skvele .. jinak, ted zkousim grilovat - nebo spis udit - na odrezcich tresnovyho, bukovyho, dubovyho atd. dreva.. jidlo chutna uplne jinak a je to ted velky hit v usa - to uzeni. .. trochu ale lituju sousedy, no Upraveno 27. července 2016 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 (upraveno) To je máslíčko, pod nima? Já včera, vy blbci, namarinoval lososa v soli, voleji a cukru a dneska ho sežeru. Ten volej je tam ňák navíc, ne? Tos to nějak všechno smíchal jako marinádu? Upraveno 27. července 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Nojo, člověče, teď na to koukám. Ještě tam je teda kopr ale ten volej tam fakt bejt neměl. To zas bude kentus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 (upraveno) Asi se Ti to s tim volejem nenamarinuje, jak by mělo. Ta sůl, cukr a kopr musí jít přímo na rybu.Takhle to spíš hoď na gril/pánev. Ale předtim bych důkladně z ryby omyl tu marinádu, jinak to asi bude dost slaný. Upraveno 27. července 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Jednou sem si takhle v alobalu marinoval vařenej bůček, že ho nechám tejden na balkóně. Hned druhej den ho sežral pes, paní to věděla ale bála se mně to říct. Celej tejden sem se na něj poctivě těšil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Asi se Ti to s tim volejem nenamarinuje, jak by mělo. Ta sůl, cukr a kopr musí jít přímo na rybu.Takhle to spíš hoď na gril/pánev. Ale předtim bych důkladně z ryby omyl tu marinádu, jinak to asi bude dost slaný.Njn, budu to tak muset udělat. Tos mě zase nasral. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Soráč no Ale zas lepší, než se na to těšit a skončit v podstatě jaxtim bůčkem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cherokee Odesláno 27. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2016 Jednou sem si takhle v alobalu marinoval vařenej bůček, že ho nechám tejden na balkóně. Hned druhej den ho sežral pes, paní to věděla ale bála se mně to říct. Celej tejden sem se na něj poctivě těšil.Sundal si ten alobal ,nebo pak ještě byla veterina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se