Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Jak to popisuje tommas4 s tim lososem, cukrem solí, koprem...to jsem dělal a eňoňuňo.

Ale von i takovej tataráček z lososa - oliváč, kapary, šalotka, limetová šťáva, kopr (must-have!), sůl/pepř. Občas dávam na špičku lžičky dijon, někdy ne. Lábuž jakprase!

 

Co naopak nedoporučuju je podobná věc s kachníma kozama. Vyzkoušeno, skoro celé vyhozeno.

Maso nijak nechutnalo, resp. jen jako kdyby člověk cumlal slánku. Žádná chuť bylin, pomeranče, jen sůl. Buď blbej recept, nebo sem to někde zvojtil.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/381-v-soli-susena-kachni-prsa-s-jablecnym-chutney/

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To nemá. Ještě přibal kousek alobalu, když do něj zabališ tu tresku

se zeleninou (buď kombinace kořenové zeleniny nebo mix letní jako patizon, dýně, červená cibule), osolit, kousek másla a zabalenou papilotu hodíš

do trouby nebo na gril, tak to je paráda. Máslo a čerstvý ryby se zeleninou, k tomu kousek pečiva, bomba. Je to teda dost "light" tak máslem nešetři :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník km.kmk

Ale já nerozumím tomu když někdo vaří u kuchaře který "má zkušenosti s fine dining" a přitom v té samé

strašně dlouhé větě napíše že teď už netuší co s masem dělá sůl.

to je u kuchařů častý jev "zepředu teplo, zezadu zima "
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vcera jsem vysbiral zeleninu co se k nam dostala od babi (cibule, cuketa, rajcata, papriky) + nakladane susene rajcata, nejdriv hodil na gril, potom nakrajel na kosticky, na panvi smichal s olivakem, cesnekem, petrzeli, soli, peprem a ttrochou ustricove omacky, k tomu jsme opekli par platku chleba a .... bylo to sakrarychle pryc 

post-37307-0-30809100-1469617127_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nene, nefiltrovanej olivak.. a potom cerstve mleta sul.. mam rad jednoduchy veci. chutnaly skvele

 

.. jinak, ted zkousim grilovat - nebo spis udit - na odrezcich tresnovyho, bukovyho, dubovyho atd. dreva.. jidlo chutna uplne jinak a je to ted velky hit v usa - to uzeni. .. trochu ale lituju sousedy, no ;)

Upraveno uživatelem montemar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi se Ti to s tim volejem nenamarinuje, jak by mělo. Ta sůl, cukr a kopr musí jít přímo na rybu.

Takhle to spíš hoď na gril/pánev. Ale předtim bych důkladně z ryby omyl tu marinádu, jinak to asi bude dost slaný.

Njn, budu to tak muset udělat. Tos mě zase nasral. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednou sem si takhle v alobalu marinoval vařenej bůček, že ho nechám tejden na balkóně. Hned druhej den ho sežral pes, paní to věděla ale bála se mně to říct. Celej tejden sem se na něj poctivě těšil.

Sundal si ten alobal ,nebo pak ještě byla veterina

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...