Wagoneer Odesláno 23. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2016 A já zase poprosím o to rajčatové čatní. Bylo excelentní. S troškou "Gandalfa" bylo super s paštikou a čisté jsem zkusil i se sýry. Lahůdka........ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2016 A já zase poprosím o to rajčatové čatní. Bylo excelentní. S troškou "Gandalfa" bylo super s paštikou a čisté jsem zkusil i se sýry. Lahůdka........Recept na tu rajcatovou dobrotu: V únoru zasadíš seminka rajčat, obyčejných rajčat na zahradu, nebo masitá z těch je lepší výtěžnost,vypěstuješ, v září sklidíš, nakrajíš na kousky, šoupneš do hrnce a necháš hezky rozvařit. Potom topropasiruješ přes hrubší cedník aby ses zbavil šlupek a semínek, vrátíš do hrnce.Čtyři velké cibule a jednu palici česneku nakrájíš na drobné kousky a hodíš to vařit k procezenýmrajcatům.Bokem si smichej lektvar z:2,5 deci cukru (nevážit, ale do odměrky, zvážení cukru přináší smůlu)1,5 deci octa 2 polévkové lžíce soli1,5 kávové lžičky pálivé papriky2 kávové lžičky kari1,5 kávové lžičky sušeného mletého zázvorupro ty co mají rádi rozinky tak ještě hrst nebo dvě rozinekLektvar nalej k rajcatům a pomalu to vař (nékolik hodin) až to bude husté jak když se vaří povidla, naplň horké do sklenic a nech vychladnout. Vaříme z 10 kil rajčat a z toho je podle požadované hustoty cca 22 až 25 trojek sklenic.Takže základní recept bude tak 5 nebo 6 sklenic. V podstatě to u nás vyautovalo ze špajzu kečup Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wagoneer Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2016 Výborně, děkuji. Letošní rajčata jsou už snědená, ale vkládám si do kuchařky na další rok. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2016 (upraveno) Není zač, jiank ještě je sháňka po receptu na ty utopence v hořčici (roura74).Asi vydám kulichrono srazovou kuchařku a budu tím, no, milionářem. Edit. Blbost. Kuchařka je kravina. Udělám echt zážitkovou reštyku, kde se nebudou dělat blbosti jako párování vína s jidlem, ale budou se tam párovat s jidlem hodinky. Spřáhnu se s Chronoshopem,Stuchlikem, Dušákem a dalšími a pojede to stylem dobrý den, tady vám presentujipředkrm, je to vrstvený dortik z lososa a pečených batátů podávaný se šafranovouredukcí a avokadovou pěnou, kdyby si pán ráčil vzít na ruku tyhle nové Daytonya pro madam zde máme něco z novych Rolex Cellini kolekce v platině . . .Následuje polévka selská zelná z domaciho zelí s opečenou jehněčí klobáskoua k tomu horké pirožky, paní kdyby si laskavě vyměnila hodinky za tyto vintážníPrimky v renovovaném stavu a pro džentlmena tady máme pěkné Damaska . . . Upraveno 24. října 2016 uživatelem tommas4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2016 (upraveno) Mam obavu, že timhle tempem bude darovaná sklenka rajčatové dobroty do pár dnů fuč. Dneska junior k obědu, já na rohlík se šunkou jako popracovní sváču a nakonec jsem to vrazil i do bbq marinády na vykoštěná stehna. Na příští várku rajčat od mámy už mam jasného favorita - bude z nich tohle! Btw, ta kuchařka je super nápad Upraveno 24. října 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2016 Není zač, jiank ještě je sháňka po receptu na ty utopence v hořčici (roura74).Asi vydám kulichrono srazovou kuchařku a budu tím, no, milionářem.Když sháňka tak tady je: Rychlí utopenciIngredience:1/2 kg oloupaných špekáčků4 cibule lák: 4 lžíce octa4 lžíce oleje4 lžíce plnotučné hořčice4 lžíce worčestru4 lžíce kečupu8 lžic vody1/2 lžičky chillisůl, pepř, špetka sladké papriky- vše se povaří až vznikne hladká hmota Pak se to promíchá s oloupanejma špekáčkama, cibulí a třeba feferonkama a dá do flašek. Dají se jíst hned druhej den. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2016 (upraveno) Super, mám pocit že znám variantu na toto a říkali jsme tomu flamendráky.K té kuchařce - viz. edit mého příspěvku výše, jsem out of home a datluju mobilně na tabletu pomalu. Upraveno 24. října 2016 uživatelem tommas4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2016 Zážitková reštyka s kuchařkou by se dobře doplňovaly. Nejdřív jak na to a pak co k tomu na ruku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 24. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2016 Tak jsem to zas po dlouhé zkusil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petik16 Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2016 (upraveno) Raňajky tu neboli myslím dlhšie a ja osobne nepamätám, kedy som ich robil tak zložito ale stálo to za to aj napriek po*ratej chorobe.. Vajce Benedikt s chrumkavou slaninkou, osmaženým celozrnným rohlikom, cherry a cibuľkou.. šťavu z našich jabĺk som už nefotil Upraveno 25. října 2016 uživatelem petik16 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cuborg Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2016 Vařím dost často, ale nikdy si nevzpomenu (nestihnu) to vyfotit. Dneska jsem 5 hodin pekl hovězí žebra na medu se zázvorem, citronem, chilli, česnekem a hromadou dalších věcí. Bohužel jsem zapomněl koupit chleba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2016 Zebra v sendvici, to je dobra vychytavka. Po veceri jen vyflusnes zuby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2016 Jestli sis to nevykostil, pošli foto po tom, co se do toho zakousneš Jinak ale well done, žebra na medu a zázvoru jsou tutovka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaroslav69 Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2016 Tak jsem to zas po dlouhé zkusil Vau... tak to je paradicka. Slina az na zem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cuborg Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2016 Zmizík, Maxel: po upečení jsem ty tři kosti vytáhl, šlo to jak po másle. Ještě byla jedna roztrhaná verze ala "pulled pork" se vší šťávou, k tomu nakládaná cuketa v rýžovým sushi octu a trocha majonézy na zjemnění. Fantazie pánové. Tady slíbená fotka po konzumaci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2016 Vau... tak to je paradicka. Slina az na zemJardo, dobrý (sem zvědav co to bude), ale při citaci pls maž fotky. Thx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2016 (upraveno) ... Tady slíbená fotka po konzumaciFešák Poděl se o recept. Btw, sendvič z vykoštěných žeber nezní nakonec vůbec zle. Upraveno 25. října 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cuborg Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2016 Fešák Poděl se o recept. Btw, sendvič z vykoštěných žeber nezní nakonec vůbec zle.Já to dělám pořád, je to super i jako vepřový. Tady je recept: Hovězí žebra (výborný je to i jako na tenko nakrájenej bůček)CibuleČesnekZázvorCitronová trávaDvě rajčataSemínka koriandruMedRybí nebo ústřicová omáčkaSojová omáčkaRýžový ocet nebo citronChilli (dávám domácí zavařený jalapenos)PepřSůl Maso nakríájené na kusy osolíme, opepříme a dáme do velkého pekáče nebo na pánev hodně zprudka opéct. Až je maso zatažené, přidáme na tenké plátky nakrájený zázvor, chilli, cibuli a česnek nahrubo. Až bude cibule osmažená, přidáme koriandr, trochu citronové trávy, kapku rybí omáčky, kapku sojovky, med, rýžový ocet nebo citron. V tento moment začne cukr z medu karamelizovat. Chceme docílit sladkokyselé pálivé chuti. Chvilku to máme na ohni, než se tekutina zredukuje. Potom přidám dvě rozkrájená rajčata a podlijeme buď vodou, nebo líp rýžovým vínem, ale já to dělám často trochou piva. Tohle se dá do trouby tak na 5h, ale já to dělám v remosce. Dávám si to s chlebem nebo v bulce. Do sendviče je k tomu dobrá rukola a cuketa naložená na pár hodin v sushi octu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lloffass Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2016 Ta cuketa mě zajímá... To tam jen tak švihneš a zaleješ octem? Jinak nic? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cuborg Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2016 Ta cuketa mě zajímá... To tam jen tak švihneš a zaleješ octem? Jinak nic?Přesně tak, nakrájíš cuketu na hodně tenký plátky, dáš do misky a zaliješ tím sushi octem na pár hodin. Ale musí to být ten sladší rýžovej ocet. Super věc do burgerů, baget a sendvičů. Jdou stejně naložit i lehce povařený škrabkou udělaný plátky mrkve a petržele. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se