Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

A já zase poprosím o to rajčatové čatní. Bylo excelentní. S troškou "Gandalfa" bylo super s paštikou a čisté jsem zkusil i se sýry.

Lahůdka........

Recept na tu rajcatovou dobrotu:

 

V únoru zasadíš seminka rajčat, obyčejných rajčat na zahradu, nebo masitá z těch je lepší výtěžnost,

vypěstuješ, v září sklidíš, nakrajíš na kousky, šoupneš do hrnce a necháš hezky rozvařit. Potom to

propasiruješ přes hrubší cedník aby ses zbavil šlupek a semínek, vrátíš do hrnce.

Čtyři velké cibule a jednu palici česneku nakrájíš na drobné kousky a hodíš to vařit k procezeným

rajcatům.

Bokem si smichej lektvar z:

2,5 deci cukru (nevážit, ale do odměrky, zvážení cukru přináší smůlu)

1,5 deci octa

2 polévkové lžíce soli

1,5 kávové lžičky pálivé papriky

2 kávové lžičky kari

1,5 kávové lžičky sušeného mletého zázvoru

pro ty co mají rádi rozinky tak ještě hrst nebo dvě rozinek

Lektvar nalej k rajcatům a pomalu to vař (nékolik hodin) až to bude husté

jak když se vaří povidla, naplň horké do sklenic a nech vychladnout.

 

Vaříme z 10 kil rajčat a z toho je podle požadované hustoty cca 22 až 25 trojek sklenic.

Takže základní recept bude tak 5 nebo 6 sklenic. V podstatě to u nás vyautovalo ze špajzu kečup :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není zač, jiank ještě je sháňka po receptu na ty utopence v hořčici (roura74).

Asi vydám kulichrono srazovou kuchařku a budu tím, no, milionářem.

 

Edit. Blbost. Kuchařka je kravina.

Udělám echt zážitkovou reštyku, kde se nebudou dělat blbosti jako párování

vína s jidlem, ale budou se tam párovat s jidlem hodinky. Spřáhnu se s Chronoshopem,

Stuchlikem, Dušákem a dalšími a pojede to stylem dobrý den, tady vám presentuji

předkrm, je to vrstvený dortik z lososa a pečených batátů podávaný se šafranovou

redukcí a avokadovou pěnou, kdyby si pán ráčil vzít na ruku tyhle nové Daytony

a pro madam zde máme něco z novych Rolex Cellini kolekce v platině . . .

Následuje polévka selská zelná z domaciho zelí s opečenou jehněčí klobáskou

a k tomu horké pirožky, paní kdyby si laskavě vyměnila hodinky za tyto vintážní

Primky v renovovaném stavu a pro džentlmena tady máme pěkné Damaska . . .

:)

Upraveno uživatelem tommas4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam obavu, že timhle tempem bude darovaná sklenka rajčatové dobroty do pár dnů fuč. Dneska junior k obědu, já na rohlík se šunkou jako popracovní sváču a nakonec jsem to vrazil i do bbq marinády na vykoštěná stehna. Na příští várku rajčat od mámy už mam jasného favorita - bude z nich tohle!

 

Btw, ta kuchařka je super nápad :)

post-37766-0-51922400-1477329199_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není zač, jiank ještě je sháňka po receptu na ty utopence v hořčici (roura74).

Asi vydám kulichrono srazovou kuchařku a budu tím, no, milionářem.

Když sháňka tak tady je:

 

Rychlí utopenci

Ingredience:

1/2 kg oloupaných špekáčků

4 cibule

 

lák: 4 lžíce octa

4 lžíce oleje

4 lžíce plnotučné hořčice

4 lžíce worčestru

4 lžíce kečupu

8 lžic vody

1/2 lžičky chilli

sůl, pepř, špetka sladké papriky- vše se povaří až vznikne hladká hmota

 

Pak se to promíchá s oloupanejma špekáčkama, cibulí a třeba feferonkama a dá do flašek. Dají se jíst hned druhej den.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Raňajky tu neboli myslím dlhšie a ja osobne nepamätám, kedy som ich robil tak zložito ale stálo to za to aj napriek po*ratej chorobe.. Vajce Benedikt s chrumkavou slaninkou, osmaženým celozrnným rohlikom, cherry a cibuľkou.. šťavu z našich jabĺk som už nefotil :)

post-38180-0-99481700-1477381436_thumb.jpg

Upraveno uživatelem petik16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vařím dost často, ale nikdy si nevzpomenu (nestihnu) to vyfotit. :cheers:  Dneska jsem 5 hodin pekl hovězí žebra na medu se zázvorem, citronem, chilli, česnekem a hromadou dalších věcí. Bohužel jsem zapomněl koupit chleba :bangin:

 

post-36157-0-17875200-1477415993_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zmizík, Maxel: :clap: po upečení jsem ty tři kosti vytáhl, šlo to jak po másle. Ještě byla jedna roztrhaná verze ala "pulled pork" se vší šťávou, k tomu nakládaná cuketa v rýžovým sushi octu a trocha majonézy na zjemnění. Fantazie pánové.

 

Tady slíbená fotka po konzumaci

post-36157-0-20131700-1477417487.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fešák :)

Poděl se o recept. Btw, sendvič z vykoštěných žeber nezní nakonec vůbec zle.

Já to dělám pořád, je to super i jako vepřový. Tady je recept:

 

Hovězí žebra (výborný je to i jako na tenko nakrájenej bůček)

Cibule

Česnek

Zázvor

Citronová tráva

Dvě rajčata

Semínka koriandru

Med

Rybí nebo ústřicová omáčka

Sojová omáčka

Rýžový ocet nebo citron

Chilli (dávám domácí zavařený jalapenos)

Pepř

Sůl

 

Maso nakríájené na kusy osolíme, opepříme a dáme do velkého pekáče nebo na pánev hodně zprudka opéct. Až je maso zatažené, přidáme na tenké plátky nakrájený zázvor, chilli, cibuli a česnek nahrubo. Až bude cibule osmažená, přidáme koriandr, trochu citronové trávy, kapku rybí omáčky, kapku sojovky, med, rýžový ocet nebo citron. V tento moment začne cukr z medu karamelizovat. Chceme docílit sladkokyselé pálivé chuti. Chvilku to máme na ohni, než se tekutina zredukuje. Potom přidám dvě rozkrájená rajčata a podlijeme buď vodou, nebo líp rýžovým vínem, ale já to dělám často trochou piva. Tohle se dá do trouby tak na 5h, ale já to dělám v remosce. Dávám si to s chlebem nebo v bulce. Do sendviče je k tomu dobrá rukola a cuketa naložená na pár hodin v sushi octu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta cuketa mě zajímá... To tam jen tak švihneš a zaleješ octem? Jinak nic?

Přesně tak, nakrájíš cuketu na hodně tenký plátky, dáš do misky a zaliješ tím sushi octem na pár hodin. Ale musí to být ten sladší rýžovej ocet. Super věc do burgerů, baget a sendvičů. Jdou stejně naložit i lehce povařený škrabkou udělaný plátky mrkve a petržele.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...