Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

2Maxel: Asi jsem staromódní jako Tvoje paní, ale káču mám dodnes nejradši upečenou tak že dá téměř roztírat na chleba...

Ať si dnešní šéfkuchaři inovují a propagují třeba syrový brouky, ale nedopečenou drůbež historicky žerou s prominutím leda nedočkaví Rusáci.

Tahle nepěkná zkušenost z dětství se mi vrací pokaždé když někde v hospodě vidím nezvládnuté Cordon Bleu, s masem červenějším než inertní babiš-šunka...

f

Hele, já sem jen takovej pitomec, ale dal jsem si práci a v tý angličtině jsem do gúglu zadal duck brest recipe michelin star restaurants a představ si, že podle vobrázků ti ňoumové tu tvoji teorii o nedočkavých Rusákách ještě neznaj. Maj to všechno růžový. A ten balík ze Skotska , říká si Ramsay, na jednom videu mele jak blbej pink a juicy dokolečka. No naštěstí pro ně maj možnost si přiběhnout pro radu, že jo? :-))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus jinej jazyk - tihle "neotřelí a akční" kuchtíci z UK nedokážou nic jinýho, než shromáždit a následně znehodnotit ty nejdražší suroviny  :yucky:

Zrovna jsem na Viasat History dokoukal "Historii jídla", kouzelnej díl o kuchyni 80. let - no jak kdybych tam byl zpátky a po každé hostině mi bylo blbě  :sick01:

Důvodem proč se drůbež v civilizovaných zemích nežere "rare" jsou salmonely a další typicky ptačí choroby (sezónní chřipky nevyjímaje) - ale chápu že je "nová doba", takže hlasovat proti tomu co se dnes jako svatá pravda hlásá v televizi a na Gůglu je marné a že určité zkušenosti jsou "nesdělitelné"  -_-

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Zkus jinej jazyk - tihle "neotřelí a akční" kuchtíci z UK nedokážou nic jinýho, než shromáždit a následně znehodnotit ty nejdražší suroviny :yucky:

Zrovna jsem na Viasat History dokoukal "Historii jídla", kouzelnej díl o kuchyni 80. let - no jak kdybych tam byl zpátky a po každé hostině mi bylo blbě :sick01:

Důvodem proč se drůbež v civilizovaných zemích nežere "rare" jsou salmonely a další typicky ptačí choroby (sezónní chřipky nevyjímaje) - ale chápu že je "nová doba", takže hlasovat proti tomu co se dnes jako svatá pravda hlásá v televizi a na Gůglu je marné a že určité zkušenosti jsou "nesdělitelné" -_-

Jez si to jak chceš a do majonezy si posekej vajíčka natvrdo. Jeden nikdy neví ty Magdalene Dobromile. Že já vůl si neukous prst, než jsem začal klapat ten první post. No hlavně že máš konzistentní a pevný odborný pohled. To se v životě neztratí

Edit: u hovězího a hrozí nákaza Escherichií coli, Salmonellou, Shigellou, v úvahu přichází i Stafylococcus aureus nebo Listeria monocytogenes. Kuwa, to se asi opravdu už nenažeru :-).

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři

Romane, klid, brzdi ;)

Každý ať si to jí tak, jak to má rád.

My jsme doma 4 a každému ten stejk dělám jinak. Já hodně krátký medium-rare. Tchán kousek za mnou zaostává a dělám mu ho medium. Tchyni tlusté maso nevadí a má ho ráda propečený. No a manželka ta jen libový a do mrtva.

A proč bych měl někomu nadávat a říkat mu, jaký je pitomec? Udělám mu ho přesně podle přání a s úsměvem položím na stůl. Manželku u toho i pohladím a políbím (zkoušel jsem to i u tchána, ale ten se ošíval :D)

Každý ať to maso jí tak, jak mu chutná. A nejen maso. Já například nejím jogurt, tchyně nejí ryby, manželka nejí tlusté a tchán... ten sní všechno :D

A tak si nažíváme ke spokojenosti, nikdo nikoho do ničeho nenutí. Přej a bude ti přáno...

Odkaz ke komentáři

Romane, klid, brzdi ;)

My jsme doma 4 a každému ten stejk dělám jinak. Já hodně krátký medium-rare. Tchán kousek za mnou zaostává a dělám mu ho medium. Tchyni tlusté maso nevadí a má ho ráda propečený. No a manželka ta jen libový a do mrtva.

A proč bych měl někomu nadávat a říkat mu, jaký je pitomec? Udělám mu ho přesně podle přání a s úsměvem položím na stůl. Manželku u toho i pohladím a políbím (zkoušel jsem to i u tchána, ale ten se ošíval :D)

Každý ať to maso jí tak, jak mu chutná. A nejen maso. Já například nejím jogurt, tchyně nejí ryby, manželka nejí tlusté a tchán... ten sní všechno :D

A tak si nažíváme ke spokojenosti, nikdo nikoho do ničeho nenutí. Přej a bude ti přáno...

a neměl bys tenhle příspěvek adresovat spíš Radkovi124 ? :)

Odkaz ke komentáři

Romane, klid, brzdi ;)

Mně je srdečně jedno, jak si kdo a co jí. S Maxelem, jehož vaření uznávám a hodnotím velice vysoko, si povídáme o propečení kachních prsou. No a Radek124 chytrej jak radio, vsechno vím, všude jsem byl a všechno jsem viděl spustí svou. No a já jsem na tyhle brouky Pytlíky někdy alergickej, tak jsem se ho snažil nenápadně poslat do prdele. Vlastně teď už nápadně :-)) Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři

a neměl bys tenhle příspěvek adresovat spíš Radkovi124 ? :)

Já myslím, že ne. Radek si hájí svůj názor, ale pro nikoho nehledá nějaké přídomky za to, že má ten názor odlišný od toho jeho...

Každý jsme jiný, každý máme spoustu rozličných názorů - a díky bohu za to. Jinak by to tady byla jen nuda a šeď.

Odkaz ke komentáři

Já myslím, že ne. Radek si hájí svůj názor, ale pro nikoho nehledá nějaké přídomky za to, že má ten názor odlišný od toho jeho...

Každý jsme jiný, každý máme spoustu rozličných názorů - a díky bohu za to. Jinak by to tady byla jen nuda a šeď.

No jo no. Tak toho Magdalena Dobromila vodvolávám, když se věci maj takhle :-)))
Odkaz ke komentáři

to je to poslední, co by mě u Radka124 napadlo :)  prý nehledá přídomky :) možná teď jednou v tomhle vlákně, zkus si něco od něj přečíst v Apple vlákně, například...

Odkaz ke komentáři

radek ma pravdu. kureci by melo mit uvnitr minimalne 75-80 st, a to ty doruzova upeceny nemaj.. taky jsem nedavno delal drubezi takto rare, ale uz to nebudu opakovat. riziko salmonely je pomerne vysoky.

Tak já to zkusím s vobrázkama, ju?

Jsme tady jako . Jeden nevidí, druhej neslyší, třetí si votom myslí svoje.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Nemluvili jsme vo tomhle.  Krvavá šťávička u kostiček na kuře nepatří.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Mluvili jsme o tomhle. Nepropečená kachní prsa mají delikátní chuť.

Pokud někdo žere krvavý kuřecí, je prase. Pokud někdo uklohní kachní prso na do fáze kremace, je mimo mísu. Pokud to pak vobhajuje, že je to kách, je mimo mísu a ještě na to upozorňuje.

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři

to kachni prso mi prijde predem vyuzeny, ale mozna se pletu

Je marinovaný....

duck breast

1/3 cup of Kikkoman Yakitori Marinade

3 zucchini, cut into ribbons

1 yellow bell pepper, thinly sliced

1 tsp grated fresh ginger

1/4 cup rice vinegar

1 tbsp soy sauce

Juice of 1/2 lemon

1 tbsp honey

1 tbsp sesame oil

Black sesame seed

Put the duck breast in a zip lock with the marinade for 2-3 hours.  Steam the zucchini and pepper for about 3 minutes, rinse with cold water and dry with paper towels.  Mix the ginger, vinegar, soy sauce, lemon, honey and sesame oil, then toss with zucchini.  Refrigerate.

Preheat the oven to it?s highest, probably 500 degrees Fahrenheit.  Remove the duck breast from the marinade and place on a baking pan with a rack.  Brush with a little of the marinade and roast in the oven for 25 minutes.  Allow to rest for about 5 minutes, slice and serve with the zucchini salad.

Odkaz ke komentáři

@tommas4

To bych se musel učit franštinu a rovnou koupil Larousse Gastronomique nebo Dictionnaire le Cuisine.

Francouzsky neumím, ale

Livre de Cuisine vyšla i v angličtině, přeložil ji Goufeého bratr co vařil u královny Viktorie (nutno ověřit nemám tu knihu po ruce).

I když anglicky si v tom počtu, tak stejně k tomu mám asi patnáctisvazkovou dobovou kulinářskou encyklopedii z té doby, protože některé výrazy a hlavně suroviny jsou dnes tak pasé že vygooglit nejdou.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...