XXXfazerXXX Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 dekuji za vyčerpávající odpovědˇ...........rozmáčený piškoty, atˇ už v čemkoli,stejně nežeru......připomíná mi to období mého ranného mládí,kdy jsme si u nás na vsi, ušmudlanejma ručičkama plačíc lačni po jakémkoli mase,za světla petrolejky,lámali tvrdej chleba do sladký cikorky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník 12345 Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 u nás na vsi, ušmudlanejma ručičkama plačíc lačni po jakémkoli mase,za světla petrolejky,lámali tvrdej chleba do sladký cikorky Tak to je Kája Mařík... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 Ty vole... Tiramisu z pomazankovyho masla... Tenhle narod fakt sezere cokoliv... Myslim, ze realna uspora na surovinach je marginalni faktor - hlavni je, ze jsme, woe, vymrdali se systemem a ukazali tem talosum, jaxe to dela u nas v Horni Dolni, pyco... S takovejma soudama bych byl možná trochu vopatrnej. Třeba takovej wiener schnitzel je taky pěknej bastl. Původně italský telecí obalený v orig. Parmigiano bylo asi zu viel i na maršálka Radeckýcho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 Třeba takovej wiener schnitzel je taky pěknej bastl. To mas samozrejme pravdu. Bohuzel vsak nevidim kvalitativni paralelu mezi videnskym rizkem z prvotridnich surovin (netreba podotykat, ze marsalek Radecky nezamenil jen parmazan za strouhanku) a CZiramisu z pomazankoveho "masla" (nic proti pomazankovemu maslu). Nicmene, kdyz to nekomu chutna, at si tim terich nacpe... Proti gustu, zadny disputat. Jen bych u toho nerad byl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 pánové a na to, s tím parmazánem jste přišli kde?to je taky pěkný paskvil, akorát už asi zdomácněl a vydává se za italský recept... milánský řízek, je telecí kotleta obalená opravdu v echt strouhance, akorát je obalená a smažená i s kostí,takže Radecký jí akorát vykostil... Italové ji nazývají jednoduše...una milanese... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 tombed: Cotoletta alla palermitana (palermitana because it takes origin from Palermo, Sicily) is similar to a milanese but the veal is brushed with lard or olive oil instead of butter, and then grilled instead of being deep fried. The breadcrumb is very often mixed with oregano and/or Parmesan cheese, it can be put on the grill upon a leaf of lemon that gives it a particular Sicilian scent. Zdroj: Wikipedia Ale jinak mas pravdu - Cotoletta Milanese je skutecne nevykosteny wienerschnitzel. Nicmene marsalek Radecky byl udajne inspirovan vyse uvedenym receptem... Tak ci tak, nic z toho nevysvetluje duvod existence "tiramisu" z pomazankoveho masla, stejne jako treba existenci wienerschnitzelu z tofu obalovaneho v drcene pohance... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 tombed: Cotoletta alla palermitana (palermitana because it takes origin from Palermo, Sicily) is similar to a milanese but the veal is brushed with lard or olive oil instead of butter, and then grilled instead of being deep fried. The breadcrumb is very often mixed with oregano and/or Parmesan cheese, it can be put on the grill upon a leaf of lemon that gives it a particular Sicilian scent. Zdroj: Wikipedia Ale jinak mas pravdu - Cotoletta Milanese je skutecne nevykosteny wienerschnitzel. Nicmene marsalek Radecky byl udajne inspirovan vyse uvedenym receptem... Tak ci tak, nic z toho nevysvetluje duvod existence "tiramisu" z pomazankoveho masla, stejne jako treba existenci wienerschnitzelu z tofu obalovaneho v drcene pohance... aha, variace jsou různé dokonce do trojobalu přidávají ančovičky... ještě k Radeckému... Za objevitele vídeňského řízku je považován Maršál Radecký. Kdo a kdy jako první rozklepal plátek libového masa, aby jej lehce osolený protáhl moukou, rozšlehaným vejcem, obalil v jemné strouhance a horkém oleji na pánvi z obou stran osmažil? Vynalezen byl údajně již ve starověkém Řecku. Cestou přes Arábii a Španělsko se dostal do Itálie, kde jej ve městě Milánu, někdy po 6. srpnu 1848, kdy se statečné město po nezdařeném pokusu osvobodit se z habsburské nadvlády opět stalo městem poddaným. Tam dle historických pramenů poprvé ochutnal tehdejší dobyvatel Milána, maršál vítězné rakouské armády Jan Josef Václav Radecký z Radče, naroz. 2. 11. 1766, báječný smažený řízek a zajímal se o recept. http://dolcevita.blog.cz/0711/co-je-fascinujiciho-na-rizku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 Mnam, rizek v ancovicce bych zkusil... Nicmene puvodu se asi nedopatrame - stejne jako jsem onehda slysel, ze spaghetti a pizza pochazeji oboje z Ciny...Who cares. Nic z toho nemeni nic na tom, ze pomazankove maslo nedela tiramisu. Nemuzu si pomoct. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 dopátráme... na jihu nikdy nebyl http://cs.wikipedia.org/wiki/Radeck%C3%BD s tiramisu souhlas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 Zajímavá debata. Jen čekám, kdy nám zase někdo moc chytrej začne plivat na vegetu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lemare Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 Už jste byli otestovat ňamky v některém podniku v rámci GRAND RESTAURANT FESTIVALu? Mám za sebou první podnik a zatím dojmy rozpačité... http://www.grandrest.../uvodni-strana/ Už druhý rok po sobě jsme v rámci této akce byli v Essensii (hotel Mandarin Oriental) a opět jsme byli velmi spokojeni. Výborné jídlo, dobrý someliér a velmi pozorná a milá obsluha. Občas se nechat hýčkat těmi pěti hvězdičkami není marné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 (upraveno) Zajímavá debata. Jen čekám, kdy nám zase někdo moc chytrej začne plivat na vegetu. jo tak to byla vegeta, co si sis přisypával v pátek do tataráku, a že prej tráva Upraveno 18. ledna 2011 uživatelem tombed Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 Nechci se nechat vtahnout do debaty, zda se kotleta v parmazanu vari pouze na geograficky jasne vymezenem uzemi... Takze pro me za me - pomazankove maslo, vegeta, solamyl, podravka... Omlouvam se vsem priznivcum techto potravin, kterych jsem se dotknul, a preji jim dobrou chut a dlouhy zivot. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 A taky "Mozzarela je takovej syr, akorat ze bez chuti..." mocarela, ejdam, pomazankovy maslo, vem to cert.Hlavne, ze si to muzes udelat doma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 (upraveno) nevím jestli je to ta správná rubrika kam to napsat ale djme tomu. Včera jsem jedl fejkový Tiramisu! Máma měla narozeniny a jako pohoštění nachystala jednu z receptur které si tak sousedky handlujou mezi sebou a opisujou z babských časopisů. Vypadalo to celkem jako Tiramisu, jen s tím rozdílem že to nebylo udělané z mascarpone ale z pomazánkového másla. Jedna ze sousedek povídala že to někde viděla ze sýra Lučina. No možná tomu nerozumím ale mascarpone mají v každém obchoďáku a cenově se to od fejku liší jen nepatrně. No ale popravdě řečeno, bylo to celkem dobrý. Ještě mám kus v ledničce, za chvíli to půjdu zprásknout. sorry překlep Upraveno 18. ledna 2011 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 (upraveno) Ja jednou zapomnel koupit amareto a zjistil jsem to az kdyz uz jsem to mel skoro hotove, tak jsem do toho kafe splichnul medovinu - chutovy rozdil nepatrny kupodivu. Z toho pomazankoveho masla je to ekl... Pravé Mascarpone-se vyrácí z nízkotučné smetany. Smetana použitá na výrobu mascarpone se dělá z kravského mléka. Nejsou to však obyčejné krávy. Tyto totiž drží speciální pečlivě vyváženou dietu. Krmení speciální směsí trav zajišťuje chuť mléka a výsledek se odráží i v chuti mascarpone.A ty do toho nasereš medovinu jako Šárka když chtěla ožrat tuším že Ctirada. To je asi jako košer bůček. Inu Tada. Upraveno 18. ledna 2011 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sureshot Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 košer bůček mi pripomenul Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 nevím jestli je to ta správná rubrika kam to napsat ale djme tomu. Včera jsem jedl fejkový Tiramisu! Máma měla narozeniny a jako pohoštění nachystala jednu z receptur které si tak sousedky handlujou mezi sebou a opisujou z babských časopisů. Vypadalo to celkem jako Tiramisu, jen s tím rozdílem že to nebylo udělané z mascarpone ale z pomazánkového másla. Jedna ze sousedek povídala že to někde viděla ze sýra Lučina. No možná tomu nerozumím ale mascarpone mají v každém obchoďáku a cenově se to od fejku liší jen nepatrně. No ale popravdě řečeno, bylo to celkem dobrý. Ještě mám kus v ledničce, za chvíli to půjdu zprásknout. a já vim, odkud to má po krásném věšáku na zahradní hadici se rozpoutá gastrpeklo od 32. minuty http://prima.stream.cz/receptar-prima-napadu/548420-receptar-16-01-11 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 18. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2011 (upraveno) Ty vole!!! EDIT: Silna instatni kava me dostala na kolena. O rumu ani nehovorim... Upraveno 18. ledna 2011 uživatelem carpaccio Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 19. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2011 hlavně na konci: "Ale pozor, hlavně kvalitní holandské kakao!" To myslim, že už nezachránila Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se