Návštěvník Odesláno 23. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2009 (upraveno) Na začátek malý test. Poznáte tohoto pána? Kdo tvrdí, že se jedná o Julese Vernea, má pravdu. A co tenhle pán má společného se Stowou seatime? Rozumově nic, pocitově mnohé. Stowa Seatime jsou hodinky, které svým charakterem patří do Ocelového města, na Nautilus nebo rakety mířící na Měsíc. Firmu Stowa není třeba představovat, proto jen základní. Tradiční značka původně z Pforzheimu, jednoho ze dvou center německé hodinářské školy. V současné době ji vlastní inspirativní Jorg Schauer, jedna z ikon německého hodinářství. Velmi oblíbenou trojicí z dílny Stowa jsou modely Stowa Antea, Marine a Airman. O nich bylo napsáno mnohé. Z pročítání tohoto a zahraničních fór je možné nabýt dojmu, že model Seatime stojí trochu v ústraní. Stačilo krátké seznámení, rychlé vzplanutí a můžu směle prohlásit. Zcela neprávem. Jedná se o hodinky s tradicí. Model seatime se začal vyrábět v 60. letech s kalibrem PUW Phorzheimer uhrenwerke. Nynější model značně změnil facelift a podle mě splňuje beze zbytku kritéria moderních bytelných hodinek. Posuďte sami Pouzdro hodinek je matné a má následující rozměry Hodinky váží 208 g. V jejich srdci pracuje automatická ETA 2824-2, ciferník překrývá 3 mm silný safír zapuštěný pod lunetu, dýnko poskytuje safírový průhled na vkusně udělaný strojek, nechybí iluminace na ručičkách i indexech. Protože se jedná o potápky, 300 m WR je standardem. Zajímalo by mě, jak by se s hraniční hloubkou srovnalo safírové dýnko. Ale můžu být klidný, protože téhle hloubky nikdy u mě nedosáhnou. Zajímavý je pocit na ruce. Nejdříve si musíte zvyknout na váhu. Takhle těžké hodinky jsem ještě nenosil a je to zpočátku nezvyk. Další věc, která vás zaujme, je precizní zpracování všech detailů a strohost. Na hodinkách nenajdet jedinou okrasu, jediný filigán, prostě nekompromisní kus německé oceli. Jediným prvkem, který tuto hegemonii v dobrém slova smyslu ruší, je psacím písmem vyvedený nápis seatime. Jestli moje oblíbené Arctos NATO felduhr mi dosud byly vzorem pro chlapské hodinky, tak seatimy posouvají toto měřítko o řád výš. Porovnám-li je s pocitem nošení samurajů, pouzdra jsou lehce podobná, tak samuraje působí jako decentní casual hodinky. Jak to shrnout, pokud hledáte hodinky bez kompromisu, o jedněch bych věděl... A teď končím, jdu si nasadit Stowy a mačkám tlačítko play na DVD. Mám tam Zemanův Vynález zkázy Upraveno 23. ledna 2009 uživatelem Roman I.
spiderer Odesláno 23. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2009 Pekna recenze, takova poklidna coz prijemne doplnuje tonovani fotografii
Andreas.ks Odesláno 23. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2009 Díky za recenzi... Nějakou dobu přemýšlím o nějakých sportovněji střižených svébytných hodinkách - měl jsem v merku Ball, částečně některé fortis modely - asi před týdnem jsem si vzpoměl na tyto Stowy a začalo to ve mě hlodat... Ať dobře slouží!
lolohh Odesláno 23. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2009 Hezké. Jak sám víš, tak o nich taky přemýšlím, z fotek jsou krásné, jak to bude v reálu snad brzy zjistím, po přečtení tvého textu se na jejich vyzkoušení těším čím dál tím víc.
yed69 Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 Děkuji za pěknou recenzi, která naprosto přesně vystihuje moje pocity i po roce a půl jejich střídavého nošení. Neomrzely. Vedle Omeg Seamasterů vypadá naprostý protipól Stowa Seatime jako z jiné planety.
JanC Odesláno 5. února 2009 Nahlásit Odesláno 5. února 2009 Krásné hodinky, krásná recenze, pro mě jako laika i zajímavým úvodem. Díky
CzechJoker Odesláno 7. února 2009 Nahlásit Odesláno 7. února 2009 Gratuluji k hodinkám, svého času jsem na ně měl zacíleno také. V téhle kategorii jsou imho jedny z nejzajímavějších.
Návštěvník Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 (upraveno) Chtěl jsem si vyzkoušet 2 věci 1) platbu pay palem (už to umí skoro všichni kluci z naší čtvrti) 2) vintage řemen s panerai sponou na Stowách Výsledek ad 1)Platba Pay palem funguje strašně snadno - bohužel ad 2)Řemen se mi na nich líbí, a už nebudu nikdy plakat jako minulý čtvrtek, kdy mi v hospodě na srazu členové naší ctěné družiny z východních Čech pohaněli kožený řemen na potápkách. Konkrétně to byl 13stat a Milisák Upraveno 8. září 2009 uživatelem Roman I.
Návštěvník YPO Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 vypadá to dobře (řemen i hodinky) - nevím proč by na potápkách nemohla být kůže, že by tou výsadou "trpěl" jenom panerai jaká je na těchto stowách vůbec rozteč (už si to nepamatuji) 24mm?
Návštěvník Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 YPO napsal: vypadá to dobře (řemen i hodinky) - nevím proč by na potápkách nemohla být kůže, že by tou výsadou "trpěl" jenom panerai jaká je na těchto stowách vůbec rozteč (už si to nepamatuji) 24mm? 22 mm, řemen je 22/22
Návštěvník YPO Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 Roman I. napsal: 22 mm, řemen je 22/22 THX - tyhle "panerai" řemeny vypadají dobře skoro na všech hodinkách - experti na paneristi.com to cpou na všechno co mají doma a většinou to vypadá dobře
arnold Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 K RECENZI - díky za moc hezké počtení a zajímavé informace. P. S.: ..a třeba se k Vám někdy na VČ sraz přidám, do HK a PA to nemám daleko .
tombed Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 arnold napsal: K RECENZI - díky za moc hezké počtení a zajímavé informace. P. S.: ..a třeba se k Vám někdy na VČ sraz přidám, do HK a PA to nemám daleko . nechci ti radit, ale to radši nedělej, oni tam moc pijou... jinak Romane řemen jim padne jak hrnec na prdel a vůbec... stále jsou u mě vysoko na wishlistu...
New Milis Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 Recenze to je vtipná a milá, prostě taková, jako je Roman I., když se zrovna nesere kvůli laskavě míněné kritice jeho křupanského vkusu. To arnold: To s tím chlastem jsou fámy, přijeď a my Ti ukážeme naše whiskylisty.
Návštěvník Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 Milisi, člověk upínající se na jistotu šedé reality všedního dne bez špetky vzrušení jako ty nemá morální právo považovat můj světácký dandy styl za křupanský. Může pouze obdivovat eleganci a kreativitu, kterou mu nikdy beztvaré a fádní zbytky jeho fantazie nedovolí. . . . . . Do prdele, co já křupan to zase sesmolil za koko**nu Arnolde přijeď, já mám teď rozečtenej vodkalist
arnold Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 New Milis napsal: To arnold: To s tím chlastem jsou fámy, přijeď a my Ti ukážeme naše whiskylisty. Ukážete mi wishlist, whiskylist nebo vodkalist ? Nechci být nezdvořilý, ale přijel bych autem na otočku a bral bych tedy kafelist, shlédl Vaše časoměrné přístroje a zasnil se u našich wishlistů .
arnold Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 Roman I. napsal: Milisi, člověk upínající se na jistotu šedé reality všedního dne bez špetky vzrušení jako ty nemá morální právo považovat můj světácký dandy styl za křupanský. Může pouze obdivovat eleganci a kreativitu, kterou mu nikdy beztvaré a fádní zbytky jeho fantazie nedovolí. Nádherné souvětí , gratuluji! A řemen je dobrý, jednou za čas je třeba pozměnit styl, aby se člověk nezmítal v pochybnostech, jestli není jiná cesta časoprostorem vhodnější pro jeho překotně rostoucí vývoj...
pete Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 (upraveno) Dovolím si pochválit Romanův vytříbený vkus. Úplně vidím s jakou elegancí a grácií bude tento slušivý řemen nosit na své pěstěné ruce. Já si ho snad umím i představit jak s těmi hodinkami plave. Trošku se ho tímto zastávám proti Milisákově malému ataku na jeho citlivou duši. Jak znám Romana, tak to těžce nese. Přeci jen je to takový citlivý a jemný chlapík a mě vždy učili, že se mám zastávat slabšího. 2arnold: Většina z nás tam je vozem, to jen tady na fóru se o nás šíří divné skazky. Jina to probíhá v tomto duchu... http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...6902&st=960 Upraveno 9. září 2009 uživatelem pete
Návštěvník Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 pete napsal: Já si ho snad umím i představit jak s těmi hodinkami plave. ] Díky, ale ty vole neblbni. Já neumím plavat Další budou tyhle, ale až mě zase chytne nakupovací absťák a řemeny se stanou záchrannou brzdou před nákupem hodinek
pete Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 Roman I. napsal: Díky, ale ty vole neblbni. Já neumím plavat Další budou tyhle, ale až mě zase chytne nakupovací absťák a řemeny se stanou záchrannou brzdou před nákupem hodinek Sorry, ale já si to představil nějak takto :
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se