Přejít na obsah

Uhrenol 2 - 500ml

Heuza

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

Nedávno jsem při vyklízení u prarodičů objevil tento druh oleje. Uhrenol Sorte 2. Kromě toho, že jsem zjistil, že se jedná o olej pro kapesní hodinky, tak jsem se toho víc na internetu nedočetl, ale viděl jsem prodávat jen velmi malé množství, okolo 1-20ml. Tak se chci zeptat, co s 500 ml tohoto oleje? Má to nějakou hodnotu? Dá se to nějak v dnešní době využít? Co jsem se tak dočetl, tak i když se jedná o poměrně staré mazivo, tak by mělo být stále funkční. 

Děkuji za odpovědi

f23140e9-108d-49e8-85c7-92a9a8825b08.jpg

6346673a-2c89-44c2-967b-dc7745258008.jpg

ea139785-781d-41d9-a072-5655b75dce94.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud si dobře pamatuji, tak dvojka je nějaký mix paznehtoveho a syntetického. Paznehtovy olej má relativně vysokou tendenci oxidovat. Narozdíl od syntetiky. Po těch letech olej určitě nebude mít ty fyzikální vlastnosti, jaké měl v okamžiku výroby. Mám tím na mysli především viskozitu a soudržnost v kapce. Žádný zodpovědný hodinář by jej IMHO nepoužil. 

Jo, a jestli to tady čte někdo, kdo to dává z hlavy. Pamatuji se dobře, že dvojka je na ocel/šutr?

Odkaz ke komentáři

OT:

Berte docela by mě zajímalo,jak je to s oxidací toho paznehťáku ? U nás se čistý skoro nedá sehnat, angláni ho umí ve velmi dobré kvalitě,ale nikde není uvedeno jak dlouho se dá použít. Na kožené věci je fajn,  pohory bez membrány po životnosti ( na nové bych to nedával), sedláři na sedla a podobné věci.Je mi jasné , že je to zivočišný olej, má specifickou " vůní" , ale doba použitelnosti je pro mne také velkou neznámou.

Odkaz ke komentáři

Super, díky všem za info! Ohledně té životnosti, to jsem pouze zahlédl na nějakých stránkách, ale samozřejmě přesnou dobu neuvedli. Jak říkám, nic o tom nevím a tohle bylo jedno z prvních míst, kde mě napadlo se zeptat. Nerad bych totiž vyhodil něco použitelného. 

Odkaz ke komentáři

před 19 hodinami, m4stic napsal:

Hele v tejto teme nemam ziadne ale ziadne vedomosti. Ale ked skusis napisat spravu @Jeronimo alebo @ONYX servis hodinekalebo @prazskehodinarstvi tak kluci urco vediet budu, vsetci su z fachu. A ako vidim tak aj Bert sa rozpisal.

pekny vecer.

Tahle rada určitě je správně, ale ruku na srdce @Heuza: já bych s tím tyhle dobré fachmany neotravoval.

Odkaz ke komentáři

• Heuza uzavřel téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...