Přejít na obsah

Vaše první Rolex

Robo7

Doporučené příspěvky

Mně připadá hodně bláznivá představa, že budu roky a roky těžkou dřinou šetřit na hodinky, který pak záměrně dojebu tím, že je budu brát na bourací práce :D

Krom toho, že těm hodinkám uberu na hodnotě, je pak ještě čeká častější a nákladnější servis - to aby byl člověk spíše ten milionář, aby z rolexek udělal beatery...

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zhruba před měsícem, a hlavně díky zdejšímu mlčenlivému členovi, a mému dlouholetému kamarádovi v jedné osobě, jsem natrefil na OP 41 za skvělý peníz, dal si den na rozmyšlenou, a druhý den už se domlouval na osobce a kontrole u Bechyněho, kde byly pořízeny. Týpek mi je skutečně podržel, vše bylo dle domluvy, a odpoledne už jsem byl členem klubu korunovaných R, byť v té nejnudnější a nejchudší variantě 😁. A jsou skvělé🙃!

IMG_20240729_140141.jpg

IMG_20240729_140444.jpg

• Like 3
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

V 2. 9. 2024 v 7:38, Koza_c napsal:

Už jsem je několikrát videl, zkoušel, čekal, zamluvil, ale nevyšlo to.
Až možná tento patek / sobota se dočkám na svoje první Rolex Submariner date 41 126610LN které chci nosit a vůbec je nebudu šetřit (veškerá prace od kaceni stromů po vymalbu bytů nebo bouraci kladivo cely den v ruce). 
Spořil a dřel jsem na ně snad všude i hodně dlouho, tak doufám, ze budu spokojený. Moje rodina vůbec nechápe situaci a říká co jsem za blázna, ze nejsem zadnej milionář, na co si hraju atpod.. když chci utratit tolik peněz za hodinky což mě neodrazuje.

snad ti zbylo něco i na servis po bourání...

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Dekuju všem za upozornění a rady.
Je to tak kamaradi a digital. CASIO na praci určitě mám, ale chci si aspoň ze začátku užit každodenní nošení tech Submariner, když už jsem na ně šetřil i pracoval tak dlouho a nechci je v patek jen seřizovat a nosit sobota+neděle.
Skoro pořad dělám co každý odmítá nebo dělat nechce. Třeba od pondělí venku okolo 30st. přičemž na půdě ještě o 10st. více kde tento týden v celoobleku vyklizím staré zateplení.
Další týden na stejném místě odbalení vaty na izolaci a demontáž vzduchotechniky plus bourání komínů a to už R možná budu mít na ruce. 
Tak snad tyhle práce zvládnou. 💪💪.

• Like 1
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Mam trochu podobny dilema :) 

1) tvrdim, ze luxus neni vlastnit drahy hodinky, ale bezne je pouzivat i s rizikem poskozeni

2) Suby jsem vybral jako hodinky, ktere me presunou do kategorie OWG, par desitek let je ponosim, propisu do nich plno zazitku a pak je daruju synovi. Jenze to znamena, ze ty hodinky by mely byt u vsech zasadnich (a idealne i nezasadnich) zivotnich okamziku - aby si syn jednou (stejne jako ja dnes nad dedovyma primkama) mohl rict: tyhle hodinky mel tata na ruce, kdyz jsme byli na dovolene v italii. Tyhle hodinky byly u toho, kdyz me tata vedl do prvni tridy. Tyhle hodinky ma tata tady na ty fotce z oslavy jeho 40. narozenin. Tyhle hodinky mel tata na ruce, kdyz jel v uplne obycejny patek 6. zari 2024 rano do prace, venku bylo horko a byl to den stejny jako vsechny ostatni letni dny v polovine dvacatych let…

Jenze to predpoklada, ze (i) tedy budu opravdu OWG, aby mel kluk jednou pomerne slusnou jistotu, ze jsem tehdy mel na ruce opravdu ty hodinky, ktere jsem mu daroval, a ze (ii) je nebudu sundavat treba pri staveni hradu z pisku na plazi. Nektery hodinky pisek pod otocnou lunetou casem rozchodi, ale nektery ne. No a nerad bych je zbytecne dojebal tim, ze jsem si je trochu zbytecne tvrdosijne vzal i do hrabani se v pisku na plazi… Bude tezky najit ten sweet spot mezi body 1) a 2) (= nesundavat) a uz zbytecnym nicenim.

Upraveno uživatelem pjanek
Klarifikace
Odkaz ke komentáři

Úplne chápem argument, že by hodinky mali byť viac na ruke ako v trezore. A keď sa ich človek bojí “vyvetrať” aby ich náhodou niekde nepoškrabal alebo neťukol z dovodu že by mohli stratiť časť ich monetárnej hodnoty, tak to nie sú hodinky pre neho, alebo si ich jednoducho nemôže z finančného hladiska dovoliť a v takom prípade sú skôr záťažou ako pýchou ktorú by si mal užiť.

Na druhú stranu, brať si vedome na seba hodinky za 10+k€ na búracie práce / stavbu / sekanie dreva mi zas príde ako absolútna neúcta a nezodpovenosť. Myslím si, že nikto z tvojich potomkov ti nebude mať za zlé ak si tie hodinky na tvrdú manuálnu robotu dáš predsa len dole :)

Upraveno uživatelem ygys
Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, Koza_c napsal:

Dekuju všem za upozornění a rady.
Je to tak kamaradi a digital. CASIO na praci určitě mám, ale chci si aspoň ze začátku užit každodenní nošení tech Submariner, když už jsem na ně šetřil i pracoval tak dlouho a nechci je v patek jen seřizovat a nosit sobota+neděle.
Skoro pořad dělám co každý odmítá nebo dělat nechce. Třeba od pondělí venku okolo 30st. přičemž na půdě ještě o 10st. více kde tento týden v celoobleku vyklizím staré zateplení.
Další týden na stejném místě odbalení vaty na izolaci a demontáž vzduchotechniky plus bourání komínů a to už R možná budu mít na ruce. 
Tak snad tyhle práce zvládnou. 💪💪.

Hmm, tak já jsem to původně asi špatně pochopil - myslel jsem, že to kácení stromů nebo bourací kladivo je aktivita jednou za čas (jako u mě třeba to vrtání příklepovkou je tak jednou za měsíc a to mě nějak ani nenapadne si hodinky sundat, když je nosím pořád). Když je to každý den celé dny, tak to už bych si s těmi hodinkami asi přece jenom rozmyslel. Asi určitě to vydrží, ale servis asi holt bude podstatně častější. I když těžko říct, asi nikdo z nás nemá s něčím takovým dlouhodobou zkušenost a budeme překvapení, co Rolex opravdu snese...

Odkaz ke komentáři

Tak už je mám.
V Carollinum proběhla kontrola i úprava tahu a do vody je určitě nesundam.
IMG_5839.thumb.jpeg.b1668985cfc2ef5c075e21d179155b60.jpeg

Kazdopadne gratuluji ke skvelemu kousku! Ja uz rok cekam na svoji konfiguraci DJ. Jak dlouho jsi cekal, jestli se mohu zeptat, na tyto Suby?
Uzivej je ke sve radosti.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři

před 14 hodinami, pjanek napsal:

Mam trochu podobny dilema :) 

1) tvrdim, ze luxus neni vlastnit drahy hodinky, ale bezne je pouzivat i s rizikem poskozeni

2) Suby jsem vybral jako hodinky, ktere me presunou do kategorie OWG, par desitek let je ponosim, propisu do nich plno zazitku a pak je daruju synovi. Jenze to znamena, ze ty hodinky by mely byt u vsech zasadnich (a idealne i nezasadnich) zivotnich okamziku - aby si syn jednou (stejne jako ja dnes nad dedovyma primkama) mohl rict: tyhle hodinky mel tata na ruce, kdyz jsme byli na dovolene v italii. Tyhle hodinky byly u toho, kdyz me tata vedl do prvni tridy. Tyhle hodinky ma tata tady na ty fotce z oslavy jeho 40. narozenin. Tyhle hodinky mel tata na ruce, kdyz jel v uplne obycejny patek 6. zari 2024 rano do prace, venku bylo horko a byl to den stejny jako vsechny ostatni letni dny v polovine dvacatych let…

Jenze to predpoklada, ze (i) tedy budu opravdu OWG, aby mel kluk jednou pomerne slusnou jistotu, ze jsem tehdy mel na ruce opravdu ty hodinky, ktere jsem mu daroval, a ze (ii) je nebudu sundavat treba pri staveni hradu z pisku na plazi. Nektery hodinky pisek pod otocnou lunetou casem rozchodi, ale nektery ne. No a nerad bych je zbytecne dojebal tim, ze jsem si je trochu zbytecne tvrdosijne vzal i do hrabani se v pisku na plazi… Bude tezky najit ten sweet spot mezi body 1) a 2) (= nesundavat) a uz zbytecnym nicenim.

mam to podobně, když se mi před cca 2 roky narodil syn, koupil jsem Moonwatche s tím, že jsou jeho (dostane je až dodělá školu, nebo k 18 nebo whatever).. nedávno jsem koupil ještě explorer 2, ty jsou prostě moje a chci, aby je se mnou měl spojené - přesně jak píšeš, pamatoval si, co s nama společného prožily a prostě jednou až přijde čas, tak budou taky jeho.. zároveň ho ale chci tímhle učit, že tyhle pro většinu lidí luxusní věci rozhodně nejsou samozřejmost, člověk musí být trpělivý a snažit se, aby na ne dosáhl.. jsou to tedy hodinky, u kterých chci aby věděl, že si jich musí vážit, být na ně opatrný a starat se o ně.. takže i chci aby věděl, že je naprosto normální je na nějaké činnosti nenosit - prostě znát hodnotu věci a předcházet tomu, že by o ně mohl přijít.. ale až čas ukáže, třeba je pak prodá a vůbec k nim nemusí mít vztah.. :))

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Re: Kapelnik

Díky.
Cekal jsem spis než vydělám a potom v několika nabídkách vybíral. 
Jednou jsem se chtěl už myslím před rokem zapsat, ale ani to nevyšlo nebo mě spíš odradilo, ze si nejdříve musim domluvit schůzku a možná potom mě zapisou.
Koupil jsem od kolegy který je měl v trezoru.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 7 hodinami, Koza_c napsal:

Tak už je mám.

IMG_5839.jpeg

Gratulace. Každopádně Suby vzít do vody je povinnost, jsou to potápky a přesně na to ty hodinky byly vyrobeny 🙂

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 7 hodinami, Koza_c napsal:

Tak už je mám.

IMG_5839.jpeg

Velká gratulace 👍 A ano, správná odpověď za sto bodů, tyto hodinky se do vody můžou brát 😆

Odkaz ke komentáři

Dnes se ve vodě matka všimla a hned říká ty mas krásný hodinky, kolik pak stojí peněz, říkám tyhle přes 300tis. Ježíš to je peněz, ale jsou moc hezky a jsem rada, ze jsi si udělal radost. 
Po pár hodinách se všiml i otec a říká mas nový hodinky mladej, tak říkám koupil jsem si no. 
At je sundam a pujcim na ukázku. 
No jo ty jsou jako mám já CASIO vid? Vůbec ne, ale “skoro” jsi se trefil. Tak co je na nich teda zajímavého, co umí, vždyť na nich nic není až na ten datum. 
Říkám dej je sem, když tomu vůbec nerozumíš a budes mi neco vykladat. Pockej už to vidím, to jsou Rolexky jo, no to jsi zaplatil jen značku, jestli jsou vůbec original, mas to prověřený, dneska te každý všude napáli, proč jsou vlastně tak drahý a měl jsi si koupit jako mám já, ty mají aspoň světlo a kroutí hlavou. 😬😁.

Nekdo je proste určeny k tomu, aby nechápal a nemá smysl mu neco vysvětlovat.

IMG_5874.jpeg

• Like 1
  • Haha 3
Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Koza_c napsal:

Dnes se ve vodě matka všimla a hned říká ty mas krásný hodinky, kolik pak stojí peněz, říkám tyhle přes 300tis. Ježíš to je peněz, ale jsou moc hezky a jsem rada, ze jsi si udělal radost. 
Po pár hodinách se všiml i otec a říká mas nový hodinky mladej, tak říkám koupil jsem si no. 
At je sundam a pujcim na ukázku. 
No jo ty jsou jako mám já CASIO vid? Vůbec ne, ale “skoro” jsi se trefil. Tak co je na nich teda zajímavého, co umí, vždyť na nich nic není až na ten datum. 
Říkám dej je sem, když tomu vůbec nerozumíš a budes mi neco vykladat. Pockej už to vidím, to jsou Rolexky jo, no to jsi zaplatil jen značku, jestli jsou vůbec original, mas to prověřený, dneska te každý všude napáli, proč jsou vlastně tak drahý a měl jsi si koupit jako mám já, ty mají aspoň světlo a kroutí hlavou. 😬😁.

Nekdo je proste určeny k tomu, aby nechápal a nemá smysl mu neco vysvětlovat.

Rolexek si nevšimne nikdo kamaráde, nedocení, nepochválí....to ti můžu garantovat. Za celá léta nošení a cestování po všech čertech jediný borec hodil do placu pochvalu, na ruce měl Daytony 😆 Jó, to když natáhnu Suunta nebo T Touch Tissot, to je jiný mazec 😂

Upraveno uživatelem African
  • Like 1
  • Haha 2
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...