Přejít na obsah

Vaše první Rolex

Robo7

Doporučené příspěvky

před 5 minutami, petr_cha napsal:

Ted jo, ale prvni byly tyhle starsi... a musim rict, ze mam ty novejsi radsi, ze se mi po tech starsich nestyska 🙂

Aha, takhle vono to je. To je dobre, ze ses nasel v keramikach, ja to mam presne naopak. A tak je to spravny. Hodinky jsou prece v prvni rade vo pocitech... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V r. 2011 jsem koupil od Streetglida Exp 1 ref. 14270 z r. 1999 za 90k. Full set, téměř netknuté, kupoval je původně u CZ AD pákistánský velvyslanec. Jak se dostali ke Streetovi je mi záhadou. Měl jsem je asi 1,5 roku, pak jsem je vyměnil za Submarinery 14060M.
Expy miluju. Po prodeji těch velvyslaneckých jsem na ně pořád myslel. Teď o víkendu jsem si dotáhl nové Exp 1 ref. 124270
Přiznám, že Exp 1 jsou jedny z mých nejoblíbenějších hodinek.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Ve 2013 jsem napsal Streetglidovi že bych chtěl Suby a on ať přijedu. Přijel jsem a že zrovna suby nemá ale má černý ocelový Daytony za 177. Dal mi je, ať si je vezmu domů a zítra mu dám hodinky nebo peníze (viděl mě asi podruhé v životě) Měl jsem je snad skoro rok a jako každý,Screenshot_2024-03-08-20-35-07-77_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.thumb.jpg.fc3aa46f0a1617c2a9d1ecc2b9db700d.jpg i já lituju že jsem je prodal:)

Odkaz ke komentáři

Moje první a zatím poslední jsou OP 36 z konce minulého roku. Co je mám přemýšlím, jestli to neměly být Expy. A kdybych měl Expy, tak přemýšlím, jestli to nemělý být OP :)Opravdové dilema. Každopádně jsem se rozhodl, že to budou moje jediné hodinky, zbytek šel z domu. Jsem zvědavej, jak dlouho mi to vydrží.

Odkaz ke komentáři

2012 - od sibiřa 16610 v top stavu, fullset za 101k. Za dva dny sem mu volal, že jsem z toho špatný, že to celý nějak chrastí, malý to je, divný a že nechápu, jak za to někdo může dát kilo. Tak sem mu je dovez zpátky, doplatil sedmičku a odvez si černý milgy :D A už to bylo dobrý.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

V patek jsem si udelal hezke posezeni v HB, protoze jsem nemel takto moznost vetsiho srovnani a i diky tomu, ze mam vetsi ruku, tak jsem chtel vedet co a jak.image.thumb.jpeg.9d943086f078f7230ae2e06f5f5d508e.jpeg

A ackoliv jsem prichazel s myslenkama na ty kousky na leve strane, tak nakonec asi skoncim u Expu. S cernym ciselnikem tedy + me moc zaujala moznost gumoveho reminku na origo sponu. Takze jsme se dohodli, ze si zavolame po zitrejsim predstaveni novinek, kdyby nahodou. Ale asi smeruju k Expum a budu moct zacit otacet presypaci hodiny a (ne)trpelive cekat. Uprimne jsem tim sam sebe prekvapil :) 

Odkaz ke komentáři

před 36 minutami, PavelH napsal:

V patek jsem si udelal hezke posezeni v HB, protoze jsem nemel takto moznost vetsiho srovnani a i diky tomu, ze mam vetsi ruku, tak jsem chtel vedet co a jak.image.thumb.jpeg.9d943086f078f7230ae2e06f5f5d508e.jpeg

A ackoliv jsem prichazel s myslenkama na ty kousky na leve strane, tak nakonec asi skoncim u Expu. S cernym ciselnikem tedy + me moc zaujala moznost gumoveho reminku na origo sponu. Takze jsme se dohodli, ze si zavolame po zitrejsim predstaveni novinek, kdyby nahodou. Ale asi smeruju k Expum a budu moct zacit otacet presypaci hodiny a (ne)trpelive cekat. Uprimne jsem tim sam sebe prekvapil :) 

Bíle Expy mali k dispozícii ihneď?

Odkaz ke komentáři

@Davis - myslim, ze to byly vsechno demo, uprimne jsem se na ne takhle nezeptal, protoze ja bych cilil na cerne. ale myslim, ze fakt ne, protoze jsme v kazdem pripade mluvili o poradniku.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Zdravím, za 4 roky mi bude 40 let s plánuji si udělat radost prvními Rolexy. Co byste mi doporučili? Mám Tudory BB58, takže Suby bych asi nechtěl. Chtěl bych je od AD nové, takže počítám s nějakou čekací dobou. Budget bych tak viděl okolo 10tis€. Díky moc

Odkaz ke komentáři

před 19 minutami, JorgeJay napsal:

Zdravím, za 4 roky mi bude 40 let s plánuji si udělat radost prvními Rolexy. Co byste mi doporučili? Mám Tudory BB58, takže Suby bych asi nechtěl. Chtěl bych je od AD nové, takže počítám s nějakou čekací dobou. Budget bych tak viděl okolo 10tis€. Díky moc

Co chces doporucovat?:) vsechny jsou svym zpusobem fajn a obhajitelne. Vsechny jsou drahe, takze premyslet o nejakem funkcnim vyuziti (horolezectvi, potapeni atd.) nema imo smysl, pokud nejsi skalni fanda. Je to luxusni vec, kvuli ktere by ti na par mistech na svete klidne usekli ruku. Krome SD vsechny sednou dobre na kazdou i normalne mensi ruku. Dostupnost asi znas, tak vis na co ma smysl se zapsat a na co spis ne, i kdyz 4 roky je dlouha doba. Proste vyber co se ti libi a je to. 

Odkaz ke komentáři

před 21 minutami, JorgeJay napsal:

Co byste mi doporučili?

Osobne si myslím, že toto je  záležitosť výlučne osobných preferencií. Čo sa páči jednému, nemusí sa páčiť ďalším, ale práve preto je v ponuke množstvo modelov a kombinácií. Ideálne navštíviť oficiálneho predajcu, niečo na vyskúšanie majú vždy na pulte a poskúšať na ruke. A  počítať s každoročným navýšením ceny až pokiaľ hodinky nebudú dodané. Hlavne nekupuj štýlom zoberiem čo je najskôr dostupné aj keď sa mi to nepáči, hlavne keď je ROLEX ............

Odkaz ke komentáři

před 59 minutami, JorgeJay napsal:

Kup si Expy 40 mm. Jsou univerzální, dobře nositelné a krátká čekačka.

Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, JorgeJay napsal:

Doporucuju udelat presne to, co jsem udelal ja. Domluvit si sezeni, vyzkouset, udelat si wrist shoty, at se na to treba vecer muzes podivat v klidu znovu a zamyslet se, co a jak dal. Me to pomohlo udelat rozhodnuti a zapsat si to idealni.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...