Potkan Odesláno 18. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2024 Patek sjednotil vodotesnost svych modelu na 30m, aby se to pry zakaznikum nepletlo. https://www.hodinkee.com/articles/patek-new-water-resistance
Radek124 Odesláno 22. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2024 Hmmm, Aquanaut WR30? Nejspíš jdou ve stopách slovutné firmy PANERAI a jejich leštěnkových inštrumentů z řady LUMINOR DUE (s pouzdrem 1940, které u dřívějších modelů mívalo i bez ucha rozumných WR100), nyní taky určených jen pro opatrný kancldiving
Jumbo Odesláno 22. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2024 Tak to je vidět, že mají opravdu hodně velké EGO. Jsem si myslel, že v tomto směru jim stačí modely, které nezastavují při seřízení sekundovku, ale je vidět, že umí udělat ještě krok navíc!
Dokusan Odesláno 22. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2024 Jeden názor k tomuto: What Patek did, and it is brilliant, is to attain the NEW ISO standard, vs. the older 30/50/100/200 ISO marks that made no sense. Patek, in line with the new ISO, states that the "30M" rating, actually means it is waterproof to the actual depth of 30M, including the normal activities one can do at that depth. Simple, clear, concise and all other brands should follow this.
Campino Odesláno 22. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2024 Ešte že si ich nemusím kúpiť, inak by ma to riadne nasralo 1
Pjurcik Odesláno 22. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2024 Aquanaut i Nautilus jsou na plavávaní v pohodě (vlastní zkušenost). Potápět se s nima je blbost. Dnes každý používá potápěcí počítač a i v minulosti (začal jsem se potápět před 30 lety) by absence otočné lunety z nich dělala jen nepraktickou zátěž navíc. 1
xcmaniax Odesláno 22. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2024 Takze to znamena ze oblekove modely s 30m vodotesnosti jsou v klidu na plavco?:) 1
barackpalenka Odesláno 23. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2024 V 22. 4. 2024 v 17:00, xcmaniax napsal: Takze to znamena ze oblekove modely s 30m vodotesnosti jsou v klidu na plavco?:) Rozšířit Skôr strpia “nešťastia” pri pisoároch
Campino Odesláno 23. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2024 ale tak, aj so Swatch-kami som už pred 30 rokmi pokojne plával v mori, tiež majú len 3 ATM a vydržali, len teda stoja trochu menej peňazí 1
ragu Odesláno 23. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2024 Připomíná mi to jednu historku od Tomáše Třeštíka. Citovat Nedávno jsem fotil portrét jednoho pana podnikatele. Jsem zvyklej všímat si, jaký kdo nosí hodinky. Tenhle milej, skromnej a nenápadnej chlapík měl na ruce hodinky Patek Philippe, model, kterej v základu začíná lehce nad milionem a půl. Ty hodinky byly uplně vojebaný. Celý odřený, sklíčko na několika místech škrábnutý..."Máte hezký hodinky, co jste s nima proboha dělal?""No, právě skoro všechno. Já měl dlouhou dobu Seika, ale chlapi si ze mě furt dělali prdel že jsem škrt, tak jsem se jednou nasral, šel do Pařížský, vlezl do prvního krámu, co měl ve výloze hodinky, na jedny ukázal, zaplatil je a vypadnul. Abych měl pokoj. Líbilo se mi, že jsou placatý a vlezou se mi pod rukáv lyžařský bundy." "Vy jste s nima lyžoval???" "Jo, taky. Já je nosil furt. Já se s nima na Bali i potápěl, s těma Seikama co jsem měl předtím to šlo a stály pár korun, tak jsem tak nějak předpokládal, že tyhle hodinky budou vodotěsný taky.." "A byly?" "Chvíli jo.. Akorát když jsme se vrátili z dovolený, zevnitř na sklíčku se začala dělat taková mlha, jako by tam kondenzovala voda. Tak jsem s tím šel zpátky do toho krámu. Když to viděla prodavačka, málem omdlela. Že prej jsem se uplně zbláznil, lyžovat s nima. A dokonce se potápět! Že to nikdy neviděla, že ty hodinky jsou přece strašně citlivý na vodu i na otřesy, že je to napsaný v návodu. Ptal jsem se, kam si teda ty hodinky smím podle ní vzít. Řekla že třeba do divadla. A pak vážně dodala - ale na konci představení radši netleskat!!!"Jinak jsem někde četl, že ty 3atm berou podobně jako IWC, tzn. že s tím skutečně můžeš do 30m. Ale co je na tom pravdy netuším.
ASTRA Odesláno 23. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2024 V 23. 4. 2024 v 7:34, ragu napsal: Jinak jsem někde četl, že ty 3atm berou podobně jako IWC, tzn. že s tím skutečně můžeš do 30m. Ale co je na tom pravdy netuším. Rozšířit To je dobrá otázka, tiež by ma to zaujímalo. Napríklad JLC Polaris má uvedenú vodetesnosť 100m, ale (AFAIK) je skutočne certifikovaný/testovaný do sto metrov hĺbky, takže je možné, že to Patek berie tak, že 30 metrov vydržia. Inak osobne to vidím tak či onak ako bohužiaľ krok späť, nie že by sa ma to akokoľvek týkalo.
orius Odesláno 30. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2024 V 22. 4. 2024 v 13:29, Radek124 napsal: Hmmm, Aquanaut WR30? Nejspíš jdou ve stopách slovutné firmy PANERAI a jejich leštěnkových inštrumentů z řady LUMINOR DUE (s pouzdrem 1940, které u dřívějších modelů mívalo i bez ucha rozumných WR100), nyní taky určených jen pro opatrný kancldiving Rozšířit No nedávno jsem se díval na ofiko stránky a nautily a aquanauty 30m WR. To mě dostalo. A stejně tak rezerva 35-45 h.
African Odesláno 17. června 2024 Nahlásit Odesláno 17. června 2024 30m reálných M hloubkových je těžce na pohodu, bohatě dostačující na běžné potápění.....pokud to tak mají, ale chápu že je to tak. Kdo plánuje hlouběji, musí sáhnout do natahovače trochu vedle a zvolit pro ten den Rolex
Pjurcik Odesláno 18. června 2024 Nahlásit Odesláno 18. června 2024 5711 jsem bral maximálně na šnorchlování, vzhledem k absenci otočné lunety na odečítání času ponoru nevidím jejich účel při potápění. K potápění mi už 26 let slouží Suby, posledních 15 let už jen jako záloha k potápěcímu počítači.
African Odesláno 18. června 2024 Nahlásit Odesláno 18. června 2024 Tady je vyjádření PP a pokud to tak mají, tak dali na prdel hodně výrobcům. Měl jsem za to že to tak má i Panerai když se toho nebojí ani plastové Suunto, ale v obchodě mě vyvedli z omylu že Panerai s WR 30m se bojí i sprchy....jsou to šmudlové "This measure makes it possible to guarantee the same performance level across all the models concerned and to provide perfectly comprehensible information as to the day-to-day activities in which clients can engage while wearing their watch: washing their hands, showering, bathing, swimming, and other aquatic activities, including diving to a depth of 30m – which corresponds in large measure to actual utilization."
peter48 Odesláno 18. června 2024 Nahlásit Odesláno 18. června 2024 V 23. 4. 2024 v 7:20, Campino napsal: ale tak, aj so Swatch-kami som už pred 30 rokmi pokojne plával v mori, tiež majú len 3 ATM a vydržali, len teda stoja trochu menej peňazí Rozšířit ja som ako mladý pred 50 rokmi kľudne s 30m WR Seiko Calkulator plakal v mori viac rokou ...., bol som ale naivný hovorím dnes ....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se