safi Odesláno 28. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna Ahoj, brouzdám na Ebay a řeším, jaký přístroj koupit. Manželka má Certiny DS s Powermatic strojkem. I když byly v Koscomu na kompletním servisu, tak každou chvíli dělají velké odchylky. Jedna z možných příčin může být magnetizace. Nechápu, jak to žena dělá, protože já ve stejné domácnosti žádné problémy nikdy neměl. Ale je pravda, že Tudory a Spring Drive budou mít s magnetizací menší problémy než Powermatic. A jelikož to jsou hodinky za první dítě, tak je manželka nechce vyměnit za něco jiného, třeba Powermatic se silikonovým vláskem. Tudory se jí nelíbí, GS také nechce. Problém je, že manželka se k hodinkám chová jak ke spotřební věci. Tedy - jaký přístroj pro doma doporučíte? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 28. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna Ja mam modru krabicku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 28. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna před 2 hodinami, safi napsal: ... A jelikož to jsou hodinky za první dítě, tak je manželka nechce vyměnit za něco jiného, třeba Powermatic se silikonovým vláskem. ... Ale tohle se dá řešit jenom výměnou strojku - třeba v rámci servisu. Jen tak mimochodem, jak staré je první ditě? Nebylo by záhodno strojek nechat vyčistit a promazat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 29. srpna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna (upraveno) To už proběhlo v Koscom. Problém je, že jednotlivé verze Powermaticu nejsou 100% kompatibilní. V Koscomu se snažili do normálního Powermaticu dát setrvačku a další komponenty ze silikonového Powermatiku, ale ztroskotalo to někde na nějaké desetině mm rozdílu v komponentech. V Koscomu při té přiležitosti udělali generálku. Upraveno 29. srpna uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 29. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna (upraveno) Radši se nebudu ptát kolik si v Koscomu plánovali naúčtovat "za práci", ale na základě někdejší diskuse s Rudou si troufám realisticky tipnout že prostá výměna kompletního strojku za "BNIB křemíkový C07.8xx" by vyšla levněji, než tohle pokusničení s objednáváním a transplantací komponent PS: Na takové to domácí hraní by mohl stačit i elementární čínský demagnetizér za 2 stovky + malý kompas, seriózní hodinářské přístroje které směr pole dovedou i změřit, ukázat na displeji a přiložené hodinky podle toho aktivně demagnetizovat (třeba mašinka v @ONYX servis hodinek co opravdu funguje a mým GO ušetřila pár cest přes Krušné hory) už stojí přes €1000 Upraveno 29. srpna uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 29. srpna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna (upraveno) 7 000. Jsou schopni v Onyxu sehnat Powermatic s křemíkovými komponenty? Upraveno 29. srpna uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 30. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna ONYX je už čtvrtým rokem autorizovaný servis Swatch Group, takže ano - a oficiálním kanálem, žádná čínská skládačka a nebo "plaváček" z e-Bay. Jak vypadá samotný upgrade je díky Rudově neskutečné ochotě a altruismu zdokumentováno zde - jde sice "jen" o šestkový strojek, ale už tehdy měl k dispozici i osmičkové, na aktuální ceny a provedení by ses samozřejmě musel poptat osobně. Ale na druhou stranu jsem se i s vláskem z Nivachronu bez úhony motal i kolem celkem masivních elektromotorů, takže je spíš otázka co s těma nešťastnýma hodinkama drahá vyvádí (po 20 letech v chomoutu už jsem se naučil brát tyhle zlobivé skřítky "Se" a "Samo" s rezervou) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 30. srpna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna Díky moc Radku. Já netuším, co s těmi hodinkami dělá. Dává je k nabíječkám mobilů, pokládá je na notebook, atd... nic nenormálního. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 2. září Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září Safi, omlouvám se, že se ti sem nabourávám, ale mám obdobnej problém, tak se snad nebudeš zlobit, když ho pošlu sem. Předem díky za pochopení... ...hodinky s vysokou vodotěsnosti, uvnitř ETA/Sellita, nákup 2021. Donedávna hodinky chodily do 3 s/24h, teď se začaly předcházet 30-40s za den . Tohle asi nebude zmagnetizovanej strojek, že? Jo, papírové by to asi i odpovídalo celkovýmu servisu, ale hodinky byly nošeny v rotaci s dalšíma asi deseti kusama, takze si tady asi stejně jenom trepim hubu a odpověď /výsledek bude směřovat do Jihlavy, nebo se pletu....? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
4st0n Odesláno 3. září Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září Modra krabicka za par stovek z ebay nebo aliexpresu.To ze je strojek zmagnetizovany jde poznat jak pise nekdo vyse - prilozis kompas a on se bude chovat divne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 3. září Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září Kompas není nejlepší - táhne ho i nezmagnetizované "železo". Většina mobilů má magnetický senzor a jsou appky, které vyhodnocují intenzitu magnetického pole. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 4. září Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září Už jsem to tady kdysi někde psal, pro odmagnetování historických strojků (PRIM apod.) se mi dobře osvědčila trafopájka. Udělat trochu delší smyčku a pak strojek pomalu protáhnou vnitřkem smyčky při zapnuté pájce. Pozor - vypínat, až bude strojek v bezpečné vzdálenosti - jinak by kliks při vypnutí mohl strojek znovu zmagnetovat. Samozřejmě bych se bál toto používat na drahé strojky - ce se děje v silném střídavém poli uvnitř strojku, raději nevidět. Případné použití této metody pouze na vlastní nebezpečí. Kromě toho se domnívám, že většina moderních strojků má důležité díly z nemagnetických materiálů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 5. září Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září (upraveno) Opravdu fakt nevím, už jsem to tady kdysi psal. Někdy od roku 1970 se hodinářští výrobci díly, které ovlivňují chod i krok hodinek, i Primky, tedy i vlásek, dělají tyto součástky antimagnetické. Ano šroubky a nějaké součástky z oceli, nebo železa se zmagnetovat můžou. Lze pochopit, že když někdo u dražších mechanických hodinek chce přesnost na vteřiny za den, je odmagnetování také řešení. I když kompletní generálka třeba v Onyxu bude jistota. Kamarádovi kdysi odmagnetovávali v Praze v nejmenované firmě za 500,- jedny Monaka, když mu chodily jak chtěly. Když mi to říkal, smál sem se tomu, ano nepomohlo to. Udělal jsem jim generálku a bez problému. i když je to asi 20 let. Jinak ve škole, jsme si odmagnetovače vyráběly sami. Chtělo to slabý měděný drát a vyrobit si klec z atimagnetického materiálu, nebo z rozebraného transformátoru. Dnes už je to trochu mimo bezpečnostní předpisy. Taže odmagnetovač továrního řešení, je ideální volba. Ale u kapesních a náramkových hodinek před rokem 1970, je odmagnetování po opravně nutnost. Ale u nových strojů spíš nesmysl . Upraveno 5. září uživatelem Jiří9 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paya01 Odesláno 6. září Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září No dovolím si nesouhlasit. Blbá modrá krabička za € 10 z Alíku mi srivnala SW200-1 v provedení COSC (tedy v rámci té SW200-1 to je prémiovka) z +20 spd zpět na 0 spd. Dodnes nevím, čím jsem to zmagnetizoval... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paya01 Odesláno 6. září Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září Právě teď, paya01 napsal: No dovolím si nesouhlasit. Blbá modrá krabička za € 10 z Alíku mi srovnala SW200-1 v provedení COSC (tedy v rámci té SW200-1 to je prémiovka) z +20 spd zpět na 0 spd. Dodnes nevím, čím jsem to zmagnetizoval... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se