kuncák7 Odesláno 12. září 2024 Nahlásit Odesláno 12. září 2024 Pánové zdravim, mam tu jeden otrepanej zacatek- uklizime po babičce manžela netere byt a našlo se tohle ( viz fotky ). Ja nemam v primkach znalosti, jen vím, že podobne troje z nich jsem nosil na prvním stupni ZS ( tudíž cena nulová, kdyz mi je táta dal, taky jsem je zničil). Proto bych se chtěl optat, zda by mi je někdo nepomohl nějak "zaradit"? Cena předpokládám max citova ( frajer nosi chytre garmin, takže vztah k nim nebude ). Moc dekuju, pripadne se nezlobte, ze to tu plevelim, kdyztak bych to zámku a požádal adminy o vymaz.
Sonny919 Odesláno 12. září 2024 Nahlásit Odesláno 12. září 2024 Ahoj, všetko sú to také obyčajné kúsky, začnime od najstarších a tými sú tie malé 30mm dámske pozlátené primky z roku 1964 s kal. 50. Nasledujú pánske 34mm eleganty ešte s incablockom z roku 1967 - dnu by mal byť kal. 68.1. Ďalej nasleduje masívna "zlatá tehla" z polovice výživných 70. rokov s kal. 68.4 nasadená na pôvodnom remeni typu Saturn (i keď na dátumovom venci sa mi zdá, že je ten font akýsi tenký a tak tam môže byť aj prehodená 68.3). Záverom to zakončíme bicolor quartzami z roku 1987 so strojkom kal. 200. Uvedené roky sú rokmi vzniku daného modelu a tak nemusia byť rokmi výroby konkrétneho kusu, ale bude to tak +- rok do plusu hlavne pri tých starších, pri mladších môže byť aj dva tri roky rozdiel do plusu.
villain83 Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Odesláno 30. září 2024 Kluci, včera se vydrazily tyhle Primky na Aukru, předpokládám, že je získal někdo z místních. Chci se zeptat na to pouzdro, chápu to správně, že je nerezový jenom dýnko, nebo celý pouzdro? Vidím setřeny zlacení na nožkách, ale nepoznám, jestli je to komplet ocel. V Primkách se vůbec nevyznám, ale vzhledem k ceně, za jakou šly, to asi nebude úplně beznej kus...
Harwey Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Odesláno 30. září 2024 dynko je nerez, puzdro je pozlatena mosadz
villain83 Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Odesláno 30. září 2024 Díky, já si to myslel. No, skoro za 25 litrů. Proto jsem se ptal, co je na nich tak netradičního, že se prodaly za takovou raketu.
JR_2010 Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Odesláno 30. září 2024 Často to vidět není, spíš vůbec, navíc, jsou veliký, minimálně na tehdejší dobu.
villain83 Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Odesláno 30. září 2024 Jak říkám, v Primkách se nevyznám, proto se ptám, netušil jsem, v čem, kromě toho napisu vzadu, tkví ta jedinecnost. Právě v něm? Nebo v daný velikosti pouzdra? Kombinaci obojího?Takovýhle dýnko jsem teda taky nikdy neviděl, nicméně v popisu aukce velikost pouzdra uvedena nebyla. Kolik mívaly takovýhle Primky průměr, 33-34mm?
JR_2010 Odesláno 30. září 2024 Nahlásit Odesláno 30. září 2024 Jedinečnost je asi v počtu dochovanejch kusů, jsou to jedny z prvních Primek a velikost je 36 mm
vlkal Odesláno 18. prosince 2024 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2024 Zdravím, mám dotaz ohledně těchto primek. Je to nějaká slátanina? Koukal jsem na fotky různě po internetu a tento ciferník jsem vždy našel v jiném pouzdře než je toto...
lukassob Odesláno 18. prosince 2024 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2024 Tento číselník patří do tohoto pouzdra.
Ušák_linn Odesláno 19. prosince 2024 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2024 Celkově Přímky jsou české bomby, každej je máme doma. 3
warann Odesláno 19. prosince 2024 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2024 @Ušák_linn tvl Usaku, nechces se na to tapetovani vysrat? Tohle je fakt des. 3
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se