Přejít na obsah

Longines Hydroconquest vs. Oris Aquis

Doporučené příspěvky

Nedá mi to, abych se také nepřidal do diskuze. 😀

Měl jsem původní LHC ocelové i novější model s keramikou. U staršího modelu mi vadilo velké množství indexu, tak jak píše Jackie T. výše. Čísla na ciferníku se mi naopak líbí a i kvůli nim jsem je chtěl. Ochrana korunky LHC mi také sedí. Celkově model s keramikou vychytal nedostatky předchozího. Přijdou mi více toolove než Orisy.

Orisy jsem zkoušel jen na ruce v Koscomu a pocitově jsou pro mě slusnejsi varianta potapek. Odrazuje mě, ale specifické uchycení tahu, protože hrátky s řemeny a NATO strapy mám rád. 😉 Plusem je nádherná zelená barva ciferníku a to je asi taky jediná o které bych uvažoval.

Za mě tedy LHC s keramikou v jakékoliv barvě, nebo zelené Orisy. 😁

• Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, Jackie Treehorn napsal:

Někteří už vědí a pro ostatní to rád zopakuji, proč si myslím že LHC nejsou pěkné hodinky. 

1. Na první pohled obří číslice, kdy chybějící číslice 3 je nahrazena datem, dělá ciferník značně opticky nevyvážený. Když už tam chtěli takový kobyly, měli tam dát už i tu trojku a datum naškolit mezi čtyřku a pětku. 

2. Některé modely maji na cifru dva indexy a to tečku po obvodu a čárku blíže ke středu, což ještě s indexy na lunetě už je velkej kolotoč.

3. Tvar ručiček zejména té hodinové. 

4. Tvar pouzdra, podle mě disproporční. Moc materiálů na nožkách a přitom pouzdro není až tak vysoké a pak to působí jak lívanec.

5. Ochrana korunky je taky přehnaná a ten zářez na korunce samotné je taky hnusnej.

6. Tah je po celém obvodu stejně široký a u spony se nezužuje, což by bylo pohodlnější na nošení (vyčtena informace, kdyžtak mě opravte)

Jinak nové GMT verze LHC jsou pěkné, tam už výše zmíněné věci krom hodinové ručičky odstranili a dá se na to i koukat.

před 52 minutami, Pozorovatel napsal:

Místní LHC hater 😂

Místo aby napsal, proč se mu líbí Oris (když je dotaz, co by si kdo vybral), tak tady opět zopakuje ty své nesmysly, které píše všude, kde se jen zmíní LHC 👎

Asi nějaký problém? 🤔

Inu, nadešel čas se do debaty vložit. Kluci moderátoři v pondělí ráno řeší určitě jiné věci, takže je tentokrát zastoupím.

@Jackie Treehorn napsal svůj názor na hodinky.

@Pozorovatel napsal svůj názor na @Jackie Treehorn

Takže takhle ne. Pozorovateli, nechci na fóru borce, který neumí diskutovat o hodinkách, ale zato se naváží do ostatních diskutujících. Pokud takto chceš činit, je zde Žumpa. Tobě se to opakovaně nedaří, a má trpělivost s Tebou přetekla. Měsíc BAN, a zvaž své další působení na fóru. Byl bych docela rád, abychom o Tobě už neslyšeli.

Ostatní, prosím, pokračujte v diskuzi, byť prvotní dotaz nebyl nováčkem zadán zrovna příliš šikovně.

• Like 3
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři

Za mě jednoznačně Oris, byť dle tabulek vychází lépe LHC. Oris má dle mého lepší zpracování a dvakrát takový koule 🙂

Edit: samozřejmě to co jsem napsal platí pro Oris se sellitou. Pokud bychom se bavili o cal.400, tak je Oris ve všem lepší.  Ovšem všechno co mohou vyjádřit čísla, nemusí korespondovat s pocity. Nejlepší vyzkoušet. 

Odkaz ke komentáři

Tady bych se přikláněl k Oris, viděl jsem na živo a nemám výtku. LHC působí už z fotek trochu disproporčně, navíc hliníky jsou přeplácaný, keramiky proti tomu trochu prázdný. No ve vedlejším vlákně jsem nadhodil pár alternativ. Taky tam padl nápad na Aquis 400 trochu jeté. Jestli se dají sehnat do 60 nepoškozené s minimálními známkami nošení, blbej nápad to není.

Odkaz ke komentáři

Longines.

Nepíšeš jestli vybíráš s gumou nebo s tahem. U Orisek s orig. gumou je perfekně vyřešena mikroregulace ve sponě, asi jeden z nejlepších systémů. Oproti Longines sponě je to hoooodně pohodlný.

Osobně mi vadí u Orisu disproporce mezi velikostí pouzdra a šířkou pro uchycení tahu. U LHC mi zase vadí kousavá korunka, ale celkově je beru jako vyváženější. 

Odkaz ke komentáři

Za mě jednoznačně Oris, stačí si dát hodinky vedle sebe, mrknout na detaily zpracování a pak třeba jen pootočit lunetou 😇 Navíc jak byla několikrát zmíněná vyváženost cifru 👍

Odkaz ke komentáři

U mňa je to špičková ETA so 72 hodinovou rezervou vs. základná Sellita s 38 hodinovou rezervou.

Obe značky mám rád, ale čisto subjektívne LHC, ponúka viac a za menšie peniaze.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Hydroconquest ale chybu asi neuděláš ani s jedněma.

Hydroconquest
+ Ručičky
+ Pouzdro
+ Strojek
+ Dýnko
- Indexy moc u okraje

Aquis
+ Luneta
+ Tah
- Korunka a její ochrana a obecně ty šroubky na pouzdře
- Ručičky (obzvláště hodinová)
- Integrovaný tah
- Strojek (oproti LHC)
- Výška pouzdra

Já jsem nakonec vzal Hydroconquesty a nelituju, nosím je už 2 roky každý den a jsem spoko, za posledních 40 dní udělali -4sec. Nosím je převážně na NATO strapu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...